|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
żłobek - jak z terminem?
Witam,
Będę wypełniać wniosek o żłobek państwowy. Zastanawiam się jednak nad jedną rzeczą - datą od kiedy jesteśmy zainteresowani braniem udziału w rekrutacji. Zależy mi aby dziecko chodziło od grudnia 2018 r. Czy taką datę powinnam zaznaczyć? jeśli dostało by miejsce np. w listopadzie 2018 r. lub w styczniu 2019 r. to też ok. Jak to formalnie wygląda jak zaznaczę grudzień to nie mam szans na listopad? i jest rozpatrywane tylko miejsce od grudnia? czy mogę dostać informację, że miejsce jest wcześniej? Druga sprawa rekrutacja się zaczyna w każdym roku od 2 stycznia, zatem może też warto zamiast grudnia zaznaczyć np. 15 stycznia itp. Proszę o informację mamusie, które przez to przechodziły i wiedzą jak to jest z tą datą, bo dla mnie jest to trochę niejasne. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: żłobek - jak z terminem?
u mnie rekrutacja jest zawsze na przełomie marca i kwietnia, przyjęcia są od września - i własnie wrzesień należy wpisać (co nie znaczy, że będąc przyjętym od września trzeba dziecko we wrześniu do tego żłobka wysłać bo można dostać się od września a wysłać w grudniu), ewentualnie w nawiasie można dopisać jakąś inną datę na wypadek gdyby zwolniło się miejsce w żłobku (co w Twoim przypadku byłoby bez sensu bo ominęliby Cię we wrześniu a w grudniu liczyłabyś na cud zwolnionego miejsca)
najlepiej to zadzwoń do swojego żłobka i się dowiedz co masz wpisać
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: żłobek - jak z terminem?
W roznych miastach jest różnie. Poczytaj regulamin, podzwon i przedstaw dokładnie sytuację, a doradza ci co zaznaczyć, żeby było dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.