|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Żylaki a depilacja
Mam pytanko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Re: Żylaki a depilacja
J sie nie przejmuje. Pod kolanem nie depiluje nog wiec nie mam go jak podraznic. Depilator depiluje na zimno wiec mysle ze to nie ma znaczenia, a wosk jesli uzywa sie na cieplo to dodatkowo ogrzewamy skore, co rozgrzewa zyle a tego trzeba unikac przy zylakach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Po prostu może Ci wyjść jeszcze więcej tego paskudztwa - szczególnie jeśli chodzi o pajaczki...
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
W moim przypadku to nie są pajączki ale najprawdziwszy,najohydnie jszy żylak .Wiem,że kobiety mają tendencję do wyolbrzymiania i błędnego określania problemów,sama bym chciała,żeby tak było w moim przypadku.Ale moja babcia miała problemy z żyłami więc i ja się tego spodziewałam (jestem taką rodziną zbieraniną wszelkich niedoskonałości
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
słyszałam od kosmetyczki, że żylaki rzeczywiście są przeciwwskazaniem, ale można przy nich używac specjalnego wosku - ma jakeiś parametry, dzięki którym jest bezpieczny dla żylczków. tak przynajmniej twierdzi ta kosmetyczka, jeżlei jesteś z Łodzi, mogę Ci podac namiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No niestety-jestem z Białegostoku (trochę daleko,prawda?).Wiesz,moż e bym nie robiła z tego problemu gdyby nie problemy z depilacją.Włosy okropnie mi wrastają,szybko odrastają,mam straszne podrażnienia i szukam metody która pozwoli mi zrobić z nogami jakiś porządek.Żylakiem (jako ozdobą) się nie przejmuję bo go po prostu nie widzę ale już się nauczyłam (albo doświadczenia mnie nauczyły) żeby nie ignorować przeciwskazań i ostrzeżeń o skutkach ubocznych bo dosyć często mnie spotykają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja też myślę, że lepiej zamęczyć pytaniami kosmetyczkę/lekarza/aptekarza, niz później cierpiec, więc doskonale Cię rozumiem
![]() i powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a może wiecie już coś więcej o problemie:
depilacja woskiem-naczynka(+żylaki) ? jaka depilacja będzie najlepsza przy tak problematycznej skórze i jej nie zaszkodzi? czy ciepły wosk rzeczywiście przysparza takich problemów? czy ten zmywany wodą jest delikatniejszy? chwilowo mam już dośc kremu do depilacji- nie jest zły ale już po dniu czuć włoski ![]() i zastanawiam się nad jakąś zmianą..jedyny problem to ta delikatna skóra z naczynkami
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: Żylaki a depilacja
Przepraszam, że odnawiam temat, ale po co zakladać nowy skoro jest taki sam o dokladnie takiej samej tematyce
![]() Żylaków nie mam i nie chcę miec. Boję się jak choroba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
uppp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
też mnie ten temat interesuje zastanawiam sie czy przy skłonności do żylaków, a także w sytuacji kiedy już sie pojawiły można stosowac depilację cukrową?
wosk jest niewskazany, bo ciepły, a pasta cukrowa jest do niego podobna, aczkolwiek podobno może być stosowana przy problemach z naczynkami i żylakami, ale czy aby na pewno?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.