![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Majowa galeria z różą w tle by Majowa Rosa
Dzień dobry
![]() ![]() Dzisiaj mija rok odkąd namalowałam pierwszy wzorek za pomocą pędzelków, więc mam dobry powód, żeby założyć własną galerię ze zdobieniami ![]() Wzorki maluję sobie sama na paznokciach naturalnych, raz w tygodniu albo rzadziej. Ciągle się uczę i uważam, że niedoskonałość też może być piękna. Malowanie w skali mikro sprawia mi wiele radości, ale nie jest moim głównym hobby. Metody one stroke nauczyłam się oglądając filmiki na YouTube. Ten sposób malowania przemawia do mnie najbardziej, jest przyjemny i relaksujący. Jestem praworęczna, ale tematy malowane lewą ręką wychodzą mi podobnie do tych malowanych ręką prawą (choć wymagają większego skupienia). Byłam raz z ciekawości na warsztatach zhostovo i akwareli, ale te techniki są dla mnie zbyt trudne i nie wróciłam do nich w domu. Może kiedyś? Za to naoglądałam się tam tak wiele cudnych wzorów i zręcznych dłoni, że mam do czego dążyć ![]() Najnowsze wzorki: ![]() ![]() ![]() ![]() I trochę starszych: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowa galeria z różą w tle
Cuda! Zakochałam się w pierwszych i drugich pazurkach, piękne
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wow! Twoje prace powalają! Czysta perfekcja! Wszystkie są doskonałe ale gdybym musiała wybierać najbardziej podoba mi się zdobienie numer 2, te kolory, kompozycja i detale są perfekcyjne.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Pięknie dziękuję
![]() ![]() Te drugie, kolorowe, noszę obecnie i rozbawiona tym koleżanka podesłała mi na FB takie oto paznokciowe obnażenie osobowości ![]() ![]() Chyba jednak najbardziej lubię paznokcie we wszystkich możliwych odcieniach blue, wpadające w turkus i szmaragdowe, a także fioletowe i czarne. Na pewno kocham czyste i chłodne tonacje. Miłośniczki fuksji okazują się rozsądne, no proszę ![]() A odnośnie kształtu po Internecie krąży taka oto podpowiedź: ![]() Fajna zabawa ![]() <zdjęcia nie są moje> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jesteś genialna!!!
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- jesteś genialna!!! ![]() uwielbiam wszystko co związane z różami ![]()
rękodzieło,decoupage i biżuteria ![]() https://www.youtube.com/watch?v=irhd...i6P7cXmdp14TyS zdobienia paznokci tutoriale http://www.youtube.com/watch?v=dSxCBARU8jY decoupage tutorial http://www.youtube.com/watch?v=EY88ViJAspw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Te morskie z kwiatami
![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
szczena opada.. Jesteś mega mega MEGA zdolna, wow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Taaaaaaaaak, chyba raczej zdolna do wszystkiego
![]() Pięknie dziękuję ![]() Coś innego: ![]() Wprawdzie nie wyszło to tak, jak sobie zaplanowałam, bo wbrew pozorom trudno jest poprowadzić takie maziaje na wypukłym paznokciu, ale efekt całkiem chyba przyzwoity ![]() Najładniej wyszedł wzorek na palcu wskazującym prawej dłoni, w przyszłości wykorzystam ten motyw do namalowania liści. Miłego dnia ![]() ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-03-03 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Kolorowo tutaj i super zdobienia.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kuźnia inspiracji
|
Piękne paznokcie
![]() Mogę spytać, jakich lakierów użyłaś w pierwszym mani (liściastym) ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, Inspire
![]() Na pierwsze mani poszły w ruch 4 lakiery: 3 z Colour Alike i 1 z Kiko. Na zdjęciu po lewej: na kciuku i wskazującym jest Bamberka, potem jasny Daleko do Sopotu? a na serdecznym Gdański Blues. Natomiast prześliczny Kiko siedzi na maluszku, ma numerek 830. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
WOW !!! Jesteś świetna w tym co robisz jestem pod wielkim wrażeniem !!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Dzisiaj prezentuję najszybsze mani, jakie kiedykolwiek wykonałam, bo ostatnio dużo podróżuję i wszystko robię w biegu. Nie jestem w pełni zadowolona z efektu, ale kolory są miłe dla oka, więc noszę ![]() ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-03-12 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Boskie paznokcie! Mogę zapytać czy to Twoje naturalne? Malujesz akrylowymi czy innymi? Gdzie się nauczyłaś, bo nie wierzę że jesteś 100% samoukiem
![]() Sent from my GT-N7100 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Przepiękne zdobienia! Jestem pełna podziwu
![]()
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Bożenko, dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() Oczywiście, że naturalne, pielęgnowane olejami od ponad 16 miesięcy; farbki akrylowe Polycolor plus pędzelki. Tak jak mówiłam, malowania uczyłam się oglądając filmiki na YT, to nie jest takie trudne, na jakie może wygląda ![]() Dzisiaj powrót do korzeni ![]() ![]() ![]() Próbowałam łapać trochę słońca, Mąż mi zdjęcia trzaskał, on też spełnia się "artystycznie" ![]() Trochę w słońcu, trochę flesza, trochę bez: ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-03-17 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ach piękne ♡♡♡
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Śliczne! I naturalne! Skisnę z zazdrości ♡♡♡
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Cudowne są, talent i mega precyzja
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Pięknie dziękuję
![]() to mnie naprawdę bardzo, bardzo cieszy i motywuje ![]() A żeby post nie szedł na sucho, to wkleję swój zbiór lakierów ![]() Na początek moje ukochane odcienie niebieskiego i fiolety ze szczyptą różu, aż po sreberko (w kilku odsłonach) oraz odcienie "morskie" i turkusowe z odrobiną słońca. Następnie klasyka, czyli wszelkiej maści czerwienie oraz niezawodny zestaw black&white. Pod nim moje lakierowe must have, czyli bazy i topy, oraz dwie półeczki rzadziej używanych lakierów w odcieniu nude, złotka i błyskotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ot i tak wygląda prawie cała moja kolekcja. Miłego weekendu ![]() ![]() Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-04-22 o 13:03 Powód: wstawiam mniejsze zdjęcia :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Zacna kolekcja
![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Cudne paznokcie naprwde chyle czola
![]() [IMG] ![]() Zapraszam na mojego poczatkujacego bloga, za wszelkie komentarze i rady bede wdzieczna. http://crystalkissnails.blogspot.co.uk/ Edytowane przez ursula7 Czas edycji: 2014-03-28 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Jestem z nich zadowolona, chociaż akurat biały SH jest nieco zbyt gęsty jak dla mnie, a topy i bazy również gęstnieją pod koniec.
Generalnie jestem mało wymagająca jeśli chodzi o lakiery, bo dla mnie ważny jest wyłącznie kolor; reszta jest naprawdę mało istotna... ![]() ![]() Dziękuję ![]() Ostatnie kolorowe mani zmyłam po 9 dniach noszenia i zatęskniłam za motywem Black&White: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Sreberko to OPI z kolekcji Gwen Stefani, ma numer NL G31.
Tu mam jedną warstwę (która siedzi na podkładzie z jednej warstwy holo z AllePaznokcie), ogólnie lakier jest boski i mieni się wspaniale ![]() Zdjęcia jak zdjęcia, zjadają połowę uroku: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.