|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Ślub w Anglii/Walii
Drogie Forumowiczki!
Czy są tu osoby, które w niedawnym czasie brały ślub w Wielkiej Brytanii, a dokładniej w Walii? Teoretycznie mamy zaklepany termin w Polsce na sierpień 2018, ale ostatnio zaczelismy z Narzeczonym zastanawiac sie nad zorganizowaniem skromnego wesela w Walii, gdzie mieszkamy już od dwóch lat. Bybloby to skromne przyjęcie na ok 11 osób, taka kolacja z możliwością tańczenia, drinkami itd. Generalnie interesują mnie koszty, sposób załatwienia formalności itd. Mam nadzieję, że wśród Was są osoby, które mają doświadczenie w tej materii i podziela się że mną wiedzą. Liczę na Was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub w Anglii/Walii
No hej.
Ja bede brac w Anglii, chociaz Walii nie wykluczamy bo mieszkamy na granicy. Ja Ci podam cene jakas sobie krzycza za np 50-60 gosci np w hotelu. Tak zwany pakiet all inclusive to kolo 4000 funtow, ale te ceny mozna spokojnie zbic poprzez spersonalizowanie pakietu. Taki pakiet to zazwyczaj ceremonia slubna w danym miejscu, obiad dla gosci, disco, troche alkoholu (np pol butelki wina na glowe), jakies przekaski, dekoracje stolu itd Mozna rowniez wynajac tylko sale I zajac sie kateringiem na wlasna reke, ale to juz zalezy czy chce sie wam to wszystko zalatwiac. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale wyslij zapytania do hoteli w swojej okolicy(kazdy hotel ma sekcje Wedding) I zapytaj o ceny na taka ilosc osob. Rownie dobrze mozesz wziac slub w register office zaplacic oplate ktora wynosi okolo ÂŁ50 I zarezerwowac stolik w restauracji ![]() Zjesc obiad a potem na drinki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.