|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
karta kredytowa
dziewczyny, Czy któraś zna się na bankowości i może mi wyjaśnić zapisy z regulaminu opłat i prowizji?
Operacja gotówkowa w kraju, w tym za pośrednictwem kanału mobilnego 3) , za każdą operację - od wartości operacji 4% nie mniej niż 10,00 4% nie mniej niż 10,00 Przelew (operacja bezgotówkowa) z rachunku karty kredytowej, w tym za pośrednictwem kanału mobilnego 3) , za każdą operację - od wartości operacji 4%, nie mniej niż 15 Co to znaczy? Czy jak kupię coś przez Internet, to do ceny przedmiotu muszę dołozyć co najmniej 15 zł za płatność kartą? Czyli kupuję coś za 10 zł, a płacę 25...? I co to jest transakcja gotówkowa przy użyciu karty? Przepraszam za być może głupie pytania, ale ja nigdy nie miałam karty kredytowej. A teraz nie wiem, czy to w ogóle ma sens. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: karta kredytowa
Transakcja gotowkowa jest wtedy gdy wyciagasz kase z bankomatu lub przelewasz kase z karty na konto. I to przy kredytowkach jest zawsze obciazone duza prowizja, bo kasa na karcie nalezy do banku. Placac karta w sklepie czy internecie nie ma dodatkowych kosztow, bo to transakcja bezgotowkowa.
Jak chcesz uzytkowac kredytowke bez kosztow to pamietaj zeby splacac w terminie w 100%. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2017-12-04 o 05:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7939748 1]Transakcja gotowkowa jest wtedy gdy wyciagasz kase z bankomatu lub przelewasz kase z karty na konto. I to przy kredytowkach jest zawsze obciazone duza prowizja, bo kasa na karcie nalezy do banku. Placac karta w sklepie czy internecie nie ma dodatkowych kosztow, bo to transakcja bezgotowkowa.
Jak chcesz uzytkowac kredytowke bez kosztow to pamietaj zeby splacac w terminie w 100%. [/QUOTE] Plus upewnić się, że nie ma na umowie zapisów w stylu dodatkowych opłat za nieużywanie karty minimum raz... Znajomy miał kartę kredytową, chciał jej używać w sytuacjach, gdzie musi coś kupić na już, a nie chce wydawać gotówki całej (lub jej nie ma), a okazało się, że naliczyli mu opłaty za nieużywanie karty, bo taki miał zapis. Coś w rodzaju "kary". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W sieci jest mnóstwo informacji o kk np: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/jak...owa-elementarz Ja jestem wielką fanką kart kredytowych, nigdy nie zapłaciłam za żadną ani grosza, to banki mi płacą za używanie. No ale trzeba dobrze wybrać ofertę. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2017-12-04 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast karta kredytowa sama w sobie to w sumie fajny wynalazek. Jeszcze nie mamy, ale pewnie kiedyś założymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7940000 1]To zakładam że jest jasne i raczej widoczne z w cenniku gdzieś na samym początku jako opłata za karte, może być tez jeszcze roczna opłata.
W sieci jest mnóstwo informacji o kk np: http://jakoszczedzacpieniadze.pl/jak...owa-elementarz Ja jestem wielką fanką kart kredytowych, nigdy nie zapłaciłam za żadną ani grosza, to banki mi płacą za używanie. No ale trzeba dobrze wybrać ofertę.[/QUOTE] Polecisz teraz ofertę jakiegoś banku ?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Citihandlowy. Oni ciągle mają jakaś promocję na kredytówki. Oczywiście ja już nie wezmę udziału ale wydębiłam telefon i 2 x 200zł.
Oczywiście są jakieś warunki jakie trzeba spełnić ale warto. Oferty się pojawiają co jakiś czas. Najlepiej sprawdzić na jakimś blogu bankowym. moge polecić jeszcze Millennium Impresja ( warunek 5 transakcji wykonanych i zaksięgowanych w miesiącu) 5 % zwrotu za zakupy w wielu sklepach głównie sieciówki odzieżowe, jest też Carrefour, Empik, Piotr i Paweł, Smyk. Dopiero co była promocja, za wyrobienie i 5 transakcji KK Mastercard dostałam bon 200zł do Zalando. Za jakiś czas znowu coś dadzą Najlepiej śledzić blogi bankowe i można wybrać pasująca ofertę. Tak samo jest z założeniem konta. Można pójść do banku i po prostu złożyć wniosek, albo znaleźć promocję, wypełnić wniosek internetowo i zgarnąć hajs na prostych zasadach. Millennium ma takie promocje cyklicznie ( no ale ja jestem klientem od 3 lat i nie mogę wziąć udziału) Ale bank polecam jak najbardziej, jasne przejrzyste zasady ( o ile przeczyta się cennik) , nie zdzierają na byle czym. Naprawdę mnóstwo rzeczy jest darmowych, a w innych bankach się za to płaci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Warto wykupić ubezpieczenie kk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.