|
Notka |
|
Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
![]() POMOCY!!! sucha...
Mam problem ze skora na twarzy. Moja cera jest mieszana wiec mam bardzo suche policzki. Kiedy naloze podklad jest to widoczne jeszcze bardziej a jak naloze puder brazujacy w kulkach to po paru godzinach tworza sie pomaranczowe 'placki' tak jakby ten puder zbieral sie w kilku miejscach
![]() A nie moge zrezygnowac z uzywania podkladu, bo mam przebarwienia i male wypryski na twarzy.. Juz dawno przestalam uzywac kremy do skory mieszanej bo strasznie mnie podraznialy i bylo jeszcze gorzej, teraz uzywam tylko krem nivea ale i on nic nie pomaga ![]() Nie wiem juz co robic, moze macie jakies dobre sposoby? Dziekuje z gory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 509
|
Dot.: POMOCY!!! sucha...
Moja skóra te¿ jest po czê¶ci mieszana a do tego naczynkowa. U¿ywam kremu nawil¿aj±cego Eris z serii do cery naczynkowej, bo fajnie nawil¿a i do tego matuje skórê. Naprawdê uwielbiam go pod tym wzglêdem - nie jest teoretycznie matuj±cy, wiêc nie wysusza skóry i jak s± jakie¶ suche miejsca to mogê go na³o¿yæ wiêcej, bo nie tworzy ¿adnej t³ustej warstwy. A na naprawdê suche miejsca mo¿na spróbowaæ u¿yæ kremu Bepanthen (chyba tylko w aptekach) - jest bardzo delikatny i stosuje siê go na ró¿ne zadrapania, rany, oparzenia etc.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 36
|
![]()
Ja równie¿ mam cerê mieszan± i dodatkowo naczynkow±
![]() ![]() ![]() Niestety przy suchej cerze stosowanie pudrów i podk³adów jeszcze pogarsza sprawê.Mo¿esz stosowaæ pudry do cery wra¿liwej, jednak nie polepszy to wygl±du twarzy. Na twoim miejscu zreygnowa³am bym z pudrów br±zuj±cych bo one powoduj± zê suche miejsca s± jeszcze bardziej widoczne."Przerzuæ" siê na co¶ w odcieniu naturalnym. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Witam.
Odzywam siê tu po raz pierwszy, bo nie mia³am do tej pory nic ciekawego do powiedzenia. ![]() Te¿ mam such± cerê, zw³aszcza na policzkach. U¿ywa³am ca³y czas kremów nawil¿aj±cych, a czasami pó³t³ustych i t³ustych i nic to nie pomaga³o. Dosz³am do wniosku, ¿e mam cerê odwodnion± i to by³ dobry kierunek. Kupi³am w aptece krem Dermedic nawil¿aj±cy o przed³u¿onym dzia³aniu dla cery suchej i odwodnionej (ok. 30,-), stosujê go na noc, a rano u¿ywam kremu Miracullum nawil¿aj±co od¿ywczy z liposomami i oliw± z oliwek (ok. 5,-). Trwa to od tygodnia, a poprawa jest. Ju¿ nie mam suchych placków. Nie jesst jeszcze idealnie, ale to dopiero pocz±tek. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Czesc lola
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zmieñ, kerm - widocznie nie jest odpowieni. Placki powstaja bo masz tzw. "suche skórki". Musisz robic regularnie peeling, ale tylko enzymatyczny. Nie myj twarzy czêsto wod±, a w ogóle wod± z kranu (dopuszczalna jest tylko mineralna, termalna i gotowana). Mo¿e kup sobie na pliczki od¿ywkê do skóry (np. Nanobase lub Lipobase - ¶wietne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.