|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Zarabiaj jako copywriterka!
Witam, od jakiegoś czasu zajmuję się pisaniem tekstów seo do pozycjonowania stron internetowych. Być może nie ma z tego kokosów, ale swobodnie można wyciągnąć około 800 - 900 złotych za pół etatu. Jeśli także chcesz zacząć zarabiać, zapraszam cię do mojego poradnika
http://poradnikcopywritera.blogspot.com/. Nie zarabiam na tej stronie, wystarczy mi iż ktoś napisze iż zarobił dzięki mnie jakieś pieniążki. Biznes prowadzony w ten sposób to o wiele szybsze pieniądze niż inne metody zarabiania w sieci. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zarabiaj jako copywriterka!
To ile Ty tych tekstów na zaplecza tworzysz, że wyciągasz aż 900 złotych? Miesięcznie, jak rozumiem? Piszesz też teksty zsynonimizowane ma potrzeby katalogów?
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynałem od tekstów do katalogów na stronie textmarket.pl , przy codziennym braniu zleceń wychodziło ok 20 tekstów dziennie. Lepsze pieniadze wychodzą z pisania konkretnych artykułów na blogi tematyczne - wtedy można zażądać lepszej stawki. Z drugiej strony szukanie klienta zajmuje więcej czasu niż pisanie. Reasumując - gdyby się tym zająć na pełny etat, swobodnie można by godnie żyć z samych katalogów - ja niestety dodatkowo pracuje przez co pisanie jest trochę zaniedbywane.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
A tak z ciekawości to ile bierzesz za tekst składający się z 1000 znaków? Jak zukasz klientów?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Wszystko wyjaśniłem na blogu - głównie przez portale typu oferia, zleceniaprzeznet, można też znaleźć chętnych przez tekstmarket. Cena za 1000 znaków kształtuje się od 0,7 zł (niektóre osoby piszą za tyle) do nawet 4 złotych, jeśli tekst jest wartościowy i ciekawy. Zwyczajowa stawka za prosty tekst do katalogów to 2 złote - można napisać ich około 10 w godzinę.
Tak jak pisałem wcześniej, najtrudniej znaleźć klienta - dlatego staram się dbać o tych których już mam. W sieci jest wiele nieuczciwych osób i jakiś webmaster woli mieć zaufaną osobę która wie o co chodzi w copy niż ciągle zmieniać wykonawców. Akane, piszę też teksty z synonimami w nawiasach - ale to w zasadzie podcinanie gałęzi na której się siedzi, bo wiele osób woli kupić jeden tekst z nawiaskami niż 10 oryginalnych. Z drugiej strony po ostatniej akcji pozycjonowania którą robiłem wnioskuję iż jakieś 30 % wpisów z opisem z synonimami jest odrzucane. Z tego powodu teksty pisane z głowy są o wiele bardziej wartościowe do katalogów gdzie moderują prawdziwe osoby. Edytowane przez Arcydiakon Czas edycji: 2013-03-09 o 15:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.