|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Brzydki problem z haluksami
Kochane!
Od dawana borykam się z mało estetycznym problemem - haluksy. Dotychczas nie przejmowałam się tym. Bagatelizowałam problem ale ostatnio haluksy zaczęły mnie pobolewać Czy to już czas na operacje? czy można się jeszcze jakoś ratować? Podzielcie się swoimi doświadczeniami
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzydki problem z haluksami
Doskonale Cię rozumiem
sama borykałam się z tym problemem bardzo długo. Próbowałam różnych maści, masażów itp Na początku kupiłam aparaty Marciny i pomagały mi ale przez krótki okres, potem haluks stał w miejscu. Zachęcona opiniami w internecie znalazłam aparat Bunito Duo, podobno jest skutecznejszy bo ma dwie osie czy coś takiego. U nich na stronie jest wszystko dokładnie opisane. No i noszę teraz ten aparat i jestem zachwycona mineły dwa miesiące a haluksa praktycznie nie widać co przy tym pierwszym aparacie po 2 msc w ogóle różnicy nie było po takim krótkim okresie czasu. Polecam wszystkim co mają ten problem
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
bunito duo jest skuteczne, polecam dziewczyny. Warto zainwestowac i nie cierpieć
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za wskazówkę! Czy drogi jest ten aparat? I jak długo trzeba w nim chodzić?
No i najważniejsze czy haluks Cię w nim boli? ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Dzięki za informacje. A bardzo dużego miałaś tego haluksa? I czy długo trzeba chodzić w tym aparacie żeby był jakiś efekt? |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
A próbowałaś może halufixa?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co ja płaciłam coś koło 120zł. Haluksa miałam średniego, też cieżko mi określić jego wielkość, coś takiego jak na zdjęciu
![]() A aparat nosiłam przez pół roku po 5-6h dziennie. Musisz pamietać zeby w nim chodzić. Spanie w nim nie przyniesie takich efektów. Edytowane przez matylda894 Czas edycji: 2017-11-22 o 11:23 Powód: zdjęcie dodaje |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Cena bardzo dobra, chyba spróbuję dam znać czy bunito duo mi pomógł. Dzięki za wskazówki.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, Alabbss73,
Jak najbardziej spróbuj rad, których Ci udzieliły Dziewczyny. Być może zaciekawi Cię fakt, że problem halluksa to kwestia środka ciężkości ciała. Jeśli nawyki postawy się nie zmienią, problem nawet po korekcji aparatem może nawracać. Warto wybrać się do profesjonalisty - terapeuty manualnego, który określi precyzyjnie przyczynę powstawania halluksa u Ciebie i zaleci odpowiednie zadania, mające na celu zmianę nawyków postawy i zapobieganie powstawaniu halluksa. |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
O tym aparacie akurat nie słyszałam, ale też miałam haluksy, takie średniej wielkości ale ból był dosyć mocny. Robiłam ćwiczenia z yt w domu i zaczęłam nosić wkładki korekcyjne do butów stepforward. Nie boli i deformacja się zmniejszyła. Kusi mnie żeby wrócić do ukochanych szpilek z wąskimi czubkami, ale chyba to nie jest dobry pomysł...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

mineły dwa miesiące a haluksa praktycznie nie widać co przy tym pierwszym aparacie po 2 msc w ogóle różnicy nie było po takim krótkim okresie czasu. Polecam wszystkim co mają ten problem