|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Prezent pod choinkę
Nie mam pojęcia co kupić pod choinkę osoba z którymi ja i TZ w tym roku spędzamy święta Bożego Narodzenia. Spędzam święta z przyszłym szwagrem, jego zona i dziećmi i jej siostra z mężem. Prezent obowiązkowy, u nich każdy brezent robi ja nie mam pojęcia co kupić. Dla dzieci mamy już prezenty ale co kupić reszcie???? Ma ktoś jakiś pomysł???
|
|
|
|
|
#2 |
|
Klientka w krawacie
|
Dot.: Prezent pod choinke
Może panom zafunduj po krawacie lub szaliku? To bezpieczne prezenty
![]() Gorzej z paniami. Każda kobieta, jak wiadomo ma inny gust. Zapytaj Tż-ta czym się interesują, może to coś ci pomoże.
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Moj kochany TZ nie ma pojęcia i on się tym nie przejmuje, krawaty odpadają, i myślę ze szaliki również, ja nie mam pojęcia co kupić osoba których zbyt dobrze nie znam.
Sa jakieś bezpieczne prezenty które się dobrze sprawdzają??? |
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najlepszym prezentem dla kobiet jest jakies swiecidełko chyba kazda z nas je lubi
znalazłam fajny prezent dla mojej mamy tutaj http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/#_aID=56 ale jeśli chodzi o facetów to nigdy nie wiem co kupić
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Co do pań to może np.taki zestaw do kąpieli (żel+balsam+jakieś zapachowe mydła czy sole do kąpieli). Myślę ze prezent dosyc uniwersalny i przyjemny, ale to oczywiście tylko moja propozycja. Można dostać w różnych cenach w zależności ile chce się wydać. A z panami to niestety sama mam problem, więc tu nie pomoge na pewno sama szukam pomysłu
Mój blog: http://rozsypane-koraliki-niki.blogspot.com/ Mój wątek biżuteryjny: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=479437 Preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=39022741&p ostcount=350 |
|
|
|
|
#6 |
|
Klientka w krawacie
|
Ale z drugiej strony można się poczuć trochę obrażonym, jak się dostanie zestaw żel+dezodorant czy szampony. Bo to taki prezent z przesłaniem: myj się
.Biżuteria to dobry pomysł dla pań. Najłatwiej kupić delikatne kolczyki
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
dla kobiety można kupić jakąś ładną bransoletkę, zawieszkę do łańcuszka, czy kolczyki. perfumy bym odradzała, bo każdy ma inny gust, ale na przykład sole do kąpieli, maseczki do ciała, balsamy to dobry pomysł, coś wymyślnego, bo prosty płyn do kąpieli, czy szampon może sugerować, żeby ta osoba się cześciej myła
![]() natomiast dla mężczyzny również odradzam zestaw żel z szmponem, być może lepiej już jakąś wodę po goleniu ? spinki do koszuli ?
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Prezent świąteczny dla pewnej Osoby
Witam,
Nie znam za dobrze tej Osoby, ale mam z Nią stały kontakt. Wiele dla mnie zrobiła. Pomyślałem o czymś zrobionym samodzielnie, ale nie wiem czy znajdę czas. Prezent na święta, więc łatwo coś kupić. Co proponujecie dla Osoby, której dobrze się nie zna, poza słodyczami, ozdobami świątecznymi (bo to będzie). Przyszło mi do głowy mydełko w temacie świątecznym albo świeczka, ale chciałbym rozważyć inne opcje. Może coś eleganckiego ?Pomóżcie, z góry dziękuję! |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent świąteczny dla pewnej Osoby
To duzo zależy, od tego ile ta osoba ma lat czym się zajmuje, jakie ma zainteresowania i na jakim etapie jest ta znajomość.
Świeczka ok, zapachowa np cynamonowa taka świąteczna , dobre wino, jakś super kawa czy herbata, książka, fajny kominek + olejek zapachowy...Mydełko, no nie wiem, może to odebrać, że uważasz, że ona się nie myje lub, że to Ty chciałbyś ją namydlić
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze płyta przyszła mi na myśl
![]() fajnie, że masz poczucie humoru
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
a może Aniołka
świątecznyostatnio się w nich zakochałam i planuje zakup dla mamy i siostry moja koleżanka robi jak byś chciał zoabaczyć http://allegro.pl/aniolki-z-masy-sol...933705327.html
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Justynan01, aniołki już są, co prawda inne, ale są
. Dziękuję.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
prezent świąteczny dla chrześniaka
Witajcie,mam problem
![]() szukam pomysłu na prezent dla 10-latka płci męskiej ![]() powiem szczerze, że nie bardzo teraz wiem co go interesuje bo mamy mały kontakt ze sobą, na pewno komputery gry itp.; ale to na prezent odpada bo dostał w zeszłym roku od nas grę komputerową (poza tym wg mnie zbyt dużo czasu spędza przed komputerem... ale to szczegół); co jest teraz modne wśród młodzieży nie wiem, może coś mi podpowiecie, naprowadzicie...? max kwota jaką mogę przeznaczyć to 50zł. odpadają też mp3/4 bo to ma...
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: prezent świąteczny dla chrześniaka
Ja bym poleciła zadzwonić do jego mamy i podpytać, czym się interesuje.
Mój syn jest w tym wieku (i to nie jest młodzież ). U nas zawsze dobrym prezentem jest ksiązka (młody aktualnie zaczytany w H. Potterze). Możesz też kupić jakiś zestaw edukacyjny - polecam sekrety elektroniki. Syn dostał mały zestaw i musieliśmy potem kupić duży. Zabawa na całe godziny i nauka przy okazji.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Prezent świąteczny dla niemowlaka
Mam 4-miesięcznego chrześniaka i nie mam pomysłu, co mogę mu kupić. Mały ma praktycznie wszystko. Zabawki pluszowe odpadają. Ubranek ma dużo, wózki, nosidełka, matę edukacyjną też. Może takie podstawowe rzeczy, typu pampersy, grzechotki, chusteczki, oliwki itp. Nie wiem...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Prezent świąteczny dla niemowlaka
Skarpetki - miękie paputki z grzechotką - siostrzeńcowi męża bardzo przypadły do gustu, jak był w podobnym wieku. Weź ciut większe, dłużej posłużą.
Miękka książeczka z różnymi szeleszczącymi, pluszowymi itp. materiałami. Jakieś zabawki do kąpieli. Lego Duplo - nawet jakiś mały zestawik. Płyty z kołysankami albo piosenkami dla maluchów. A jeśli chodzi o ubranka - może i ma dużo, ale dziecko rośnie naprawdę szybko, więc ubranko się zawsze przyda. Może jakiś śmieszny dresik albo pajacyk (np. z uszkami albo rogami reniferka na kapturze albo Tygrysek czy Kubuś Puchatek?) |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
A po cholerę kupować coś 4 miesięcznemu dziecku, które nie wie, że są święta?
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po cholerę pisać takiego posta w ogóle ![]() Autorko, ja takim dzieciom na różne okazje kupowałam i kupuję dmuchany walec: http://www.swiat-zabawek.pl/index.ph...walec-dmuchany pierwszy lepszy pokazałam, ale wiele firm je ma, także w stacjonarnych sklepach nie jest problem kupić, najtaniej BabyOno widziałam za 17zł |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walec, ktory pokazala szjajaba jest bardzo fajny, polecam ale dla troszke starego dzieckaJesli ma byc to drobnostka to spodobaly mi sie ostatnio takie pluszowe zawieszki do smoczka w smyku ![]() Skarpetki z grzechotkami tez zawsze sie przydadza
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Może po prostu zapytaj rodziców, może jest coś co potrzebują. Może kombinezon na zimę jeśli nie ma (albo wyrasta), albo taki leżaczek-bujaczek. Jeśli chodzi o kosmetyki to też lepiej zapytaj rodziców czy nie ma na coś uczulenia i czy danej rzeczy używają.
Sporo jest też teraz fajnych zabawek edukacyjnych, może jakąś fajną zawieszkę do łóżeczka Coś takiego może: http://allegro.pl/s-smily-klocki-z-n...804682908.html No masa zabawek teraz jest i na allegro i w sklepach. Najlepiej jednak będzie jeśli porozmawiasz z rodzicami, czego potrzebują lub czego nie mają.
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Dmuchany walec podoba mi się
I skarpetki również są świetne ![]() Dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
Mała, córa walec dostała mając 6mcy i w sumie od tej pory radocha była
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37873046]Mała, córa walec dostała mając 6mcy i w sumie od tej pory radocha była
Ja mojemu pierwszemu synkowi tez kupilam jak mial 6-7m-cy
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio podarowałam córce koleżanki pluszaka zebrę. Dziecku się podobało, a to dla mnie najważniejsze.
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zawsze będzie mógł poczekać z zabawą jeszcze miesiąc czy dwa - zleci w mgnieniu oka
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
No dokładnie
Teoretycznie na walcach podają wiek 12m+, w praktyce nie widzę sensu.Teraz na BN też kupiony walec, dla 9miesięczniaka akurat. |
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Pampersy na pewno praktyczne
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem, czy takie praktyczne może nosić inną firmę, albo być na jakąś uczulone. Zabawka lub ciuszek na wyrost jest zawsze oki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Prezenty
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

.

Teoretycznie na walcach podają wiek 12m+, w praktyce nie widzę sensu.