|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wachania !
Witam wszystkie Wizażanki, mam do tych mężatych i tych przyszlych pytanie.
Ja z moim lubym stoimy w miejscu (bez ślubu który chcielibyśmy juz wziąść) ale problemem jest mieszkanie, tzn jego brak. Pracujemy ale tez i studiujemy, nie zarabiamy kroci ale bardzo chcielibyśmy juz być rodziną. Niezabardzo chcemy mieszkać ani z moją ani z jego rodziną, i nie mamy też pomyslu jak wybrnąć z tej ślepej uliczki. Czy któraś z was mila taki problem? Dziekuję i Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wachania !
Witam
![]() Ja szukam mieszkania już od jakiegoś czasu ale teraz stwierdzam że to wcale nie jest takie proste a ślub w przyszłym roku ![]() Jeśli nie chcecie mieszkać z rodzicami ani kupować mieszkania to bardzo dobrym rozwiązaniem są tzw. TBS-y. Wpłacasz za mieszkanko ok 10.000 zł i masz swoje "cztery kąty" z tym, że takich mieszkań przynajmniej u nas nie można wykupić na własność. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moze moglibyscie zaciagnac kredyt. moj szwagier tak zrobil, jeszcze nie sa malzenstwem, ale juz maja mieszkanie i mieszkaja razem. w moim przypadku to wlasnie zawarcie malzenstwa "dalo" nam mieszkanie. namieszalam troche ale juz wyjasniam. moi rodzice sie budowali, a mieszkanie mieli zostawic mi, ale wykonczeniowka szla im baaaardzo powoli, ja przestalam juz pytac kiedy skoncza, bo daty zmienialy sie nascie razy - wolalam sie juz nie denerwowac. moj slub po prostu przyspieszyl ich wyprowadzke. przed slubem tez zastanawialismy sie gdzie bedziemy mieszkac do czasu przeprowadzki rodzicow i w koncu stwierdzilismy, ze sie tym bedziemy martwic juz po slubie, najwazniejsze ze juz chcemy byc razem, a co ma byc to bedzie. no i sie pobralismy, pojechalismy sobie w, szumnie nazwijmy to, podroz poslubna, a jak wrocilismy to sie okazalo, ze moi rodzice sie wyprowadzili. tak wiec czasem problemy rozwiazuja sie same. najwazniejsze ze chcecie byc razem, a to gdzie bedziecie mieszkac jest tak naprawde mniej istotne - wazne ze razem. wiem, ze latwo mi tak mowic bo my mamy gdzie mieszkac, ale nawet gdybysmy nie mieli to i tak bysmy sie pobrali, bo juz nie chcielismy zyc osobno. w kazdym badz razie trzymam za was kciuki. przeciez sie kochacie, a to o to chodzi w zwiazku. pozdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Też tak uważam. Jak będziecie zwlekac ze slubem z racji problemów mieszkaniowych, to one nigdy sie nie rozwiążą. Jeśli rodzice wam nie pomogą w zdobyciu nowych 4 kątów, to może chociaż wynajmiecie cos małego?? Nie ma sytuacji bez wyjścia, a w takiej jak wy była juz nie jedna para
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Szczerze odradzam TBS-y. Całe życie spłaca się mieszkanie, które nigdy nie będzie Twoje.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem w podobnej sytuacji, ślub latem, a z mieszkaniem problem...
Może postaracie się o kredyt studencki? Bardzo korzystne warunki i wystarczyłoby na część czynszu. A jeśli to nie postkutkuje, to pozostaje mieszkanie z rodzicami, przynajmniej na samym początku. Na pewno niedługo sami staniecie na nogi i uda wam się coś razem wynająć...sobie też tego życzę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
My jesteśmy krótko po ślubie i nie mamy jeszcze własnego mieszkanka. Miesiąc przed ślubem przeprowadziliśmy się z akademika do mieszkania (studenckiego). To był okres wakacji, męża siostra chciała zatrzymać mieszkanko, ale nie chciała płacić przez 3 miesiące. Wpadliśmy na pomysł, że pomieszkamy tam z jej chłopakiem przez ten okres, a potem zobaczymy. Okazało się, że jej współlokatorki miały już nie wracać do tego mieszkania i tak zostaliśmy sobie na dłużej. Warunki nie są może rewelacyjne bo mieszkamy ze szwagierką i jej koleżanką, ale w drugim pokoju. Dużym plusem natomiast są opłaty. Płacimy co najmniej 2 razy mniej niż jakbyśmy mieszkali sami. Rok czy dwa możemy się przemęczyć, a powoli zaczynamy już szukać własnego mieszkania.
Dla nas było to idealne rozwiązanie, zawsze to lepiej niż mieszkać z rodzicami ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na rok też dadzą, tylko papiery trzeba złożyć do 15 listopada... ;(
My liczymy na to, że uda nam się coś wynająć. A jeśli to nie wypali to może zamieszkamy jakiś czas z moimi rodzicami, ale bardzo chcę tego uniknąć... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No to aktycznie macie ciezko, zycze wam duzo szczescia z calego serduszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.