pytanie do kobiet po 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-02-24, 16:32   #1
Pablo11111
Przyczajenie

pytanie do kobiet po 30

Witajcie, mam pytanie do kobiet 30+. Zacznijmy, że jestem z Warszawy, mam 24 lata i pomimo dużej ilości ludzi ciągle się tego nie dowiedziałem. W necie przewija się milion tematów o tym jak to kobiety po 30 są najbardziej aktywne seksualnie i jaką największą ochotę na seks wtedy mają. Moje pytanie brzmi: czy to prawda ? Czy po prostu ktoś kiedyś puścił plotę i tak zostało. Jeżeli faktycznie tak jest, to czego Wam brakuje w codzienności? Jeśli bywacie zaniedbane, to czemu?Czy brakuje Wam tego, że mężczyzna też lubi posiedzieć przy lampce wina i porozmawiać, wysłuchać i wbrew pozorom może chcieć się zajmować ciałem kobiety, a nie tylko "zaliczać". Jakby któraś kobieta zechciała porozmawiać, podzielić się doświadczeniami to śmiało piszcie odpowiedzi. Z góry Wam wszystkim dzięki za odpowiedzi

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2018-02-24 o 16:38
Pablo11111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-24, 17:39   #2
megamag
BAN stały

Dot.: pytanie do kobiet po 30

To raczej jedna z "mądrości" internetu. Różni są ludzie i różne temperamenty. Jednych nosi w wieku dojrzewania, inni rozkręcają się później, a jeszcze inni w ogóle są umiarkowanie zainteresowani. Do tego dochodzi sytuacja życiowa. Jak ktoś zapieprza na dwa etaty, żeby spłacić kredyt, albo mu się dziecko drze przez pół nocy, to może po prostu woleć się przespać.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-24, 20:54   #3
natalia_t
Zakorzenienie

Ja to słyszałam, że najlepsze w łóżku są 30stki, a nie że są najbardziej aktywne. I ja tę "mądrość" zawsze rozumiałam tak, że kobiety 30-40 lat są jeszcze na tyle młode, że mają chcicę i siły na seks, menopauzalne suchości pochwy i inne niedogodności jeszcze ich nie dopadły, a większość kobiet koło 30 jest już w pełni dojrzała, ma już spore doświadczenie w seksie, wiedzą co lubią, znają swoje ciało, nie wstydzą się nagości i ogólnie są dużo bardziej wyluzowane niż dziewice.
natalia_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-25, 12:18   #4
don_roberto
Raczkowanie

Badania seksuologów wykazują jasno, że kobiety mają najwyższe libido po 30-stce. I w wieku 35 lat może śmiało przewyższyć mężczyznę, rówieśnika, którego dotyka spadek testosteronu z upływem lat.
W nastoletnim wieku chłopięcy popęd wielokrotnie przewyższa dziewczęcy. Dlatego też tak usilnie podrywają, zagadują. Nie dlatego, że uważają się za dżentelmenów i że mężczyzna musi zrobić pierwszy krok. Po prostu uwiera ich w spodniach.
don_roberto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-25, 12:56   #5
igaAnia
Raczkowanie

Wszystko zależy od kobiety. Ja należę do tych akurat którym się chce i najchętniej robiłabym to nawet codziennie ale jak tu moi przedmówcy piszą wszystko zależy od osobnika.
igaAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-25, 14:29   #6
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e
Konto usunięte

Piszesz jakiś artykuł czy po prostu rozkręcasz dyskusję? Jeśli chcesz uzyskać wiedzę, poszukaj wyników wiarygodnych badań na ten temat zamiast pytać o opinie poszczególnych kobiet na forum - tu nie uzyskasz reprezentatywnej próby.

Nie rozumiem, dlaczego większe libido od razu wiążesz z brakiem. Sama rzeczywiście mam teraz większe libido niż 10 lat temu, ale zarówno moje potrzeby seksualne, jak i konwersacyjne są zaspokajane
260c4d4fdb0e7f4840fc70476d5f7e46d82a0f3e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-02-25, 21:10   #7
QueenOfHearts
Rozeznanie

Generalizacja oraz nadgorliwość są gorsze od faszyzmu ;]
Wszystko zależy od kobiety. Mogą być zimne jak ryby 35 latki oraz gorące jak wulkan 50 latki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-01, 23:53   #8
Pablo11111
Przyczajenie

Nie no nie piszę żadnych badań Że tak powiem "na własny użytek"
Pablo11111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-02, 08:06   #9
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

To chyba bardziej zależy od potrzeb danej osoby niż od wieku. Mi niczego nie brakuje i czasem lubię posiedzieć i pogadać z mężem przy lampce wina, szczególnie iż nie widzimy się w tygodniu albo jestem wyprana troskami dnia codziennego i stresem w pracy, wtedy lampka wina i padam na twarz
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości