Ostatnio mój związek to porażka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-01, 19:09   #1
AudreyHorne001
Przyczajenie

Ostatnio mój związek to porażka

Hej, piszę tu pierwszy raz, bo chciałabym dowiedzieć się jak to wygląda z boku i czy przesadzam czy nie. Chodzi o to ze jestem ze swoim chłopakiem ponad 3 lata. 3 miesiące temu zamieszkalismy ze sobą ze względu na rozpoczęcie studiów. Wcześniej bardzo chciał ze mną mieszkać i ja z nim też. Wcześniej już bardzo dużo kłocilismy się o różne rzeczy i w sumie mamy czasem tak podobne charaktery ze nam to przeszkadza w komunikacji. Choć niektore cechy są tak inne, to też nie możemy się porozumieć. No i zamieszkalismy ze sobą. Miało być fajnie. Włożyłam w to całą siebie. Zaangażowałam, żeby stworzyć przytulne miejsce dla nas obojga tak jak zawsze chcieliśmy. Niestety nie widzę aby jemu cokolwiek odpowiadało. Ciągle zjeżdża do domu ( swojego rodzinnego, 50km od naszego wspolnego) na każdy weekend, nawet jak zajęcia mamy tylko rano to potem jedzie i zostaje sama. Nocuje tam sama częściej niż z nim. On średnio 3 noce w tygodniu jakby to była tylko konieczna " noclegownia". Nawet kupil miesięczny bilet do swojej rodzinnej miejscowości... Rozumiem tęsknotę za domem, rodzicami, kolegami. Ale nawet olał mnie w rocznicę. Chcialam spędzić z nim ten dzień wyjątkowo. Wypadło w sobotę wiec może jakiś spacer a potem impreza. Ale on powiedzial, że nie. Ze koniecznie musi do domu jechać na weekend. Z łaski dostałam niecałe 3h jego czasu w ramach rocznicy w piątek po zajęciach... byłam tak zdesperowana, że nawet na sile próbowałam żeby te marne 3 godz rocznicy były spędzone mile. On nie widział w tym problemu. Zajęcia skończylismy o 14 a o 17 on pojechał do domu... Dodam, że w mieszkaniu wszystko robie sama. Sprzątam, gotuje, piorę... nawet raz zrobił mi awanture bo jakieś ubranie po praniu odłozyłam do szafki a nie " tam gdzie było". Jak z łaski zostaje w mieszkaniu to tylko gra. Ma gdzieś wychodzić ze mną gdziekolwiek na spacer. Ani razu nie spędziliśmy ze sobą Świąt. Od 3 lat spedzalismy Sylwestra tylko raz bo to ja do niego pojechałam aby spędzić go z nim i z jego rodzicami. Niedawno mi oznajmił ze na Sylwestra pójdzie sobie gdzieś z kolegą. Na fejsie w weekend czasem nawet nie potrafi odpisać. Na smsa tak samo. Staram się mu pomagać na studiach tez. Rozmawiałam z nim, że mi go brakuje, że się oddalamy. A on ze wie i nic na to nie poradzi. Nie stara się o mnie. Tylko potrafi mi dogadywać o innych chłopakach bez powodu. Nawet jak mnie zostawia samą w mieszkaniu na noc to potem sypie głupie teksty, że z kimś się umawiam. Rani mnie to wszystko ale go kocham i nie wiem czy nie będę potem zalowac jeśli z nim zerwę
AudreyHorne001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 19:35   #2
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Dot.: Ostatnio mój związek to porażka

Cytat:
Napisane przez AudreyHorne001 Pokaż wiadomość
(...) ale go kocham
I koniec tematu.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 19:40   #3
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Za co go kochasz?
Obrabiasz jaśnie pana w domu, pomagasz na uczelni i jeszcze dostajesz w twarz hasłem, że umawiasz się z innym gdy go nie ma. Wow, miłość pełną gębą.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 19:40   #4
AudreyHorne001
Przyczajenie

Przez to nie potrafię postawić kropki nad "i". Jest coraz gorzej. Mówi, że mnie kocha i chce ze mną być i mieszkać a pokazuje zupełnie co innego.
Stary 2017-12-01, 19:42   #5
lady666macbeth
Zakorzenienie

autorko, myślę że wspólne mieszkanie chyba Was oboje przerosło. A przede wszystkim jego.. kiepsko to wszystko wygląda. Nie chcę nic mówić, ale nie widzę tego love story.
Stary 2017-12-01, 19:42   #6
AudreyHorne001
Przyczajenie

Dlatego czuje, że to chyba już nie ma sensu. Ale jakoś boje się tego rozstania, nie potrafię nawet uzasadnić dlaczego. Zdaje sobie sprawę jakie to głupie jest
Stary 2017-12-01, 19:43   #7
ginewrona
Raczkowanie

Ten facet ma Cię gdzieś i traktuje jak służącą, nie szanuje Cię. Szkoda życia na buraka. Pomyśl ile fajnych rzeczy można zrobić zamiast się zastanawiać, czego oczekuje ten królewicz i jak mu się przypodobać. Jeszcze jakieś insynuacje, że go zdradzasz.. a kto wie, co jego tak ciągnie do rodzinnego miasta?
ginewrona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 19:45   #8
lady666macbeth
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego czuje, że to chyba już nie ma sensu. Ale jakoś boje się tego rozstania, nie potrafię nawet uzasadnić dlaczego. Zdaje sobie sprawę jakie to głupie jest
może nie jest to tak głupie jak przykre. Jedynym racjonalnym rozwiązaniem w tej sytuacji było by się rozstać w zgodzie.
Bo to już nie ma sensu..

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ginewrona Pokaż wiadomość
Jeszcze jakieś insynuacje, że go zdradzasz.. a kto wie, co jego tak ciągnie do rodzinnego miasta?
no właśnie, chłopak może oceniać autorkę przez pryzmat siebie insynuując zdradę..
Stary 2017-12-01, 20:20   #9
Rena
Zakorzenienie

Niestety jak facet doszukuje sie zdrady u Ciebie, to czesto oznacza, ze sam ma cos na sumieniu.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 21:03   #10
AudreyHorne001
Przyczajenie

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Chyba czas coś zmienić i przestać się łudzić
Stary 2017-12-01, 21:10   #11
mellitus
Wtajemniczenie

Nie tak powinny wyglądać początki prawdziwego związku. Początki "na swoim" są cudowne. Nie chce wychodzić się z domu. Cieszysz się każdym nowym widelcem. U Was to zupełny niewypał . Chlopak nie dorosl do dorosłych zabaw, Ciebie Autorko pewnie nie kocha. Kochający facet da się pokroić, żeby spędzać czas z partnerką, a on od Ciebie ucieka. Nic z tego nie będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-01, 21:26   #12
Silesian Girl
Rozeznanie

Autorko co dobrego przynosi Ci ten "zwiazek?

http://8-pietro.blogspot.com/

Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko
Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy

Zapraszam na pierwszego bloga
Silesian Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 21:31   #13
AudreyHorne001
Przyczajenie

Właśnie tak się czuję. Jakby ode mnie uciekał. A ja w to wszystko włożyłam z siebie wszystko. Najgorsze jest to ze przed zamieszkaniem sam prosił i mówił, że to jedno z jego marzeń. A tak naprawdę nawet pierwszy tydzień nie był fajny. Totalna klapa. To podejście jakby miał na wszystko wyrąbane doprowadza mnie do szału. Niedawno spakowałam się i chciałam odejść to płakał i prosił, żebym została. Ze kocha mnie i juz będzie inaczej. Kolejna zmarnowana szansa jaką mu dałam. Nie wiem co ja sobie myślałam. Że jak przez 1000 razy nic się nie zmieniło to nagle teraz się zmieni... nie minął nawet tydzień a już znowu to samo. Za każdym razem mówi ze to moja wina ze tak jest. Albo jak juz jest wina jego to tez i moja. Czyli albo moja albo wspólna. Bo się obrażam ze tęskni za domem. A co ja sama z obowiazkami i ze wszystkim zostaje. Nawet ostatnio żałował mi 2h na spacer w tygodniu, bo " ma autobus od razu po zajęciach". Po Waszych komentarzach widzę jeszcze bardziej jaka to żenada

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

No właśnie juz chyba nic dobrego... dlatego zanim cokolwiek zrobię chciałam się upewnić czy to na pewno nie jest " moja wina"
Stary 2017-12-01, 21:42   #14
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie tak się czuję. Jakby ode mnie uciekał. A ja w to wszystko włożyłam z siebie wszystko. Najgorsze jest to ze przed zamieszkaniem sam prosił i mówił, że to jedno z jego marzeń. A tak naprawdę nawet pierwszy tydzień nie był fajny. Totalna klapa. To podejście jakby miał na wszystko wyrąbane doprowadza mnie do szału. Niedawno spakowałam się i chciałam odejść to płakał i prosił, żebym została. Ze kocha mnie i juz będzie inaczej. Kolejna zmarnowana szansa jaką mu dałam. Nie wiem co ja sobie myślałam. Że jak przez 1000 razy nic się nie zmieniło to nagle teraz się zmieni... nie minął nawet tydzień a już znowu to samo. Za każdym razem mówi ze to moja wina ze tak jest. Albo jak juz jest wina jego to tez i moja. Czyli albo moja albo wspólna. Bo się obrażam ze tęskni za domem. A co ja sama z obowiazkami i ze wszystkim zostaje. Nawet ostatnio żałował mi 2h na spacer w tygodniu, bo " ma autobus od razu po zajęciach". Po Waszych komentarzach widzę jeszcze bardziej jaka to żenada

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

No właśnie juz chyba nic dobrego... dlatego zanim cokolwiek zrobię chciałam się upewnić czy to na pewno nie jest " moja wina"
Sama widzisz. Chlopak nie odciął pepowiny. To dzieciak. Masz ochotę go nianczyc?
Stary 2017-12-01, 21:47   #15
Nymerth
Rozeznanie

No pewnie, że marzył o zamieszkaniu z Tobą. Inaczej musiałby sam sprzątać, prać, gotować, robić zakupy, uczyć się, prasować, pilnować rachunków.
Nymerth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-01, 22:14   #16
fristi
Rozeznanie

Serce mi pęka jak opisujesz, ile serducha włożyłaś w to wszystko, a on jak doszło co do czego to po prostu nasrał na to wszystko. Serio, tak uważam.
On Cię nie szanuje. Jeśli teraz tego nie zakończysz będziesz popadać w coraz większe kompleksy. Nie daj się dziewczyno, miej szacunek do samej siebie i odejdź. Skoro dopiero zaczęliście studia jesteś jeszcze bardzo młoda, całe życie przed Tobą i męczenie się z kimś kto nie docenia Twoich starań i jeszcze obwinia Cię o to, że on tego nie umie docenić jest BEZ SENSU.
Jasne, że będzie Cię błagał i płakał i obiecywał, że się zmieni. Bo jemu jest wygodnie tak jak jest. Nie bądź głupia, przecież widzisz co się dzieje. Uwierz mi, tydzień po rozstaniu z nim będziesz już inną, szczęśliwą osobą !
fristi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 22:21   #17
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fristi Pokaż wiadomość
Serce mi pęka jak opisujesz, ile serducha włożyłaś w to wszystko, a on jak doszło co do czego to po prostu nasrał na to wszystko. Serio, tak uważam.
On Cię nie szanuje. Jeśli teraz tego nie zakończysz będziesz popadać w coraz większe kompleksy. Nie daj się dziewczyno, miej szacunek do samej siebie i odejdź. Skoro dopiero zaczęliście studia jesteś jeszcze bardzo młoda, całe życie przed Tobą i męczenie się z kimś kto nie docenia Twoich starań i jeszcze obwinia Cię o to, że on tego nie umie docenić jest BEZ SENSU.
Jasne, że będzie Cię błagał i płakał i obiecywał, że się zmieni. Bo jemu jest wygodnie tak jak jest. Nie bądź głupia, przecież widzisz co się dzieje. Uwierz mi, tydzień po rozstaniu z nim będziesz już inną, szczęśliwą osobą !
Tez to samo czuje jak czytam posty autorki. Serce mi sie kraja.

Facet nie odcial pepowiny, nie dba o ciebie, nawet nie chce poswiecic czasu na spacer z toba. Woli pojechac do rodzicow niz spedzic z toba czas. Z boku to wszystko wyglada fatalnie. FATALNIE. Bedac z nim w zwiazku nie bedziesz nigdy szczesliwa.
7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 22:51   #18
mmuffinkaa
Raczkowanie

Uważam że trochę za wcześnie zaczęliście mieszkać ze sobą Jesteście oboje bardzo młodzi, po co zaczynać studia od zabawy w dom? lepiej porandkować parę lat i zamieszkać razem gdy jest się na to gotowym. Twój chłopak jeszcze nie dorósł do wspólnego mieszkania nie odciął pępowiny i ty zastępujesz mu mamę która pierze, gotuje itp. Nie musicie rozstawać się ale możecie zamieszkać oddzielnie i wtedy zobaczysz czy znajdzie czas na spacery , spotkania, i co znaczą jego słowa kocham, bo to nie słowa ale czyny świadczą o miłości. Autorko naprawdę masz czas jeszcze na tworzenie domu , taki fajny masz teraz okres w życiu , jeszcze nie jednego faceta spotkasz zanim trafisz na tego właściwego .
mmuffinkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-01, 22:55   #19
57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nymerth Pokaż wiadomość
No pewnie, że marzył o zamieszkaniu z Tobą. Inaczej musiałby sam sprzątać, prać, gotować, robić zakupy, uczyć się, prasować, pilnować rachunków.
Idealne podsumowanie.
Autorko, sama widzisz, że ten związek to porażka. Nie daj się nabrać 1001 raz.

57d469676eb95e4afe06d5c46bd77df5270daf8d_6584d1a317847 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-02, 08:41   #20
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie...
Stary 2017-12-02, 09:36   #21
lady666macbeth
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak. idealnie powiedziane.
Stary 2017-12-02, 10:34   #22
HealthOne
Zadomowienie

Nie czekalabym dluzej tylko kiedy po zajeciach pojedzie do mamusi i tatusia to ja w tym czasie spakowalabym swoje rzeczy i wyprowadzila sie z tego pseudo-wspólnego mieszkania.
No sama widzisz,nie zdalo to egzaminu. Chlopak moze musi dorosnąć,ogarnąć się.

Szkoda twojego zachodu,naprawde.

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-12-02, 10:42   #23
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:

Twoja wina jest w tym, że dajesz mu ciągle kolejną szansę. Facet już po prostu wie, że może wszystko, bo jakby co to uroni krokodylą łezkę i zmiękniesz, pójdziesz prasować jego gacie i wszystko będzie po staremu.
Chcesz szacunku, zacznij mieć go do samej siebie. Szanuj swój czas, swoje serce.
Stary 2017-12-02, 10:44   #24
mellitus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Twoja wina jest w tym, że dajesz mu ciągle kolejną szansę. Facet już po prostu wie, że może wszystko, bo jakby co to uroni krokodylą łezkę i zmiękniesz, pójdziesz prasować jego gacie i wszystko będzie po staremu.
Chcesz szacunku, zacznij mieć go do samej siebie. Szanuj swój czas, swoje serce.
Dokładnie szansę można dać drugą, a nie kolejną
Stary 2017-12-02, 11:40   #25
AudreyHorne001
Przyczajenie

Macie rację. Dobrze, że tu napisałam. Dodało mi to trochę odwagi żeby w końcu to zmienić
Stary 2017-12-02, 11:53   #26
Nette
Wtajemniczenie

Uwierz, że nie będziesz żałować tego rozstania.

Jak na razie to Ty nie jesteś w związku, ale prowadzisz gratisowy hotel z restauracją, a do tego pogotowie seksualne.
I tyle. Niestety.

Wysłane z mojego Lenovo PB1-770M przy użyciu Tapatalka
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-02, 13:54   #27
lady666macbeth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
Uwierz, że nie będziesz żałować tego rozstania.

Wysłane z mojego Lenovo PB1-770M przy użyciu Tapatalka
na pewno nie będziesz żałowała, wręcz przeciwnie, odżyjesz dziewczyno.
Stary 2017-12-02, 14:37   #28
megamag
BAN stały

Szczerze? Na 99% maminsynek. Mam podobnego w rodzinie, co to absolutnie na każdy weekend musi jechać do mamy na rosół i nawet nie ma opcji, że zostanie, żeby spotkać się z dziewczyną. A facet już pod czterdziestkę i od początku studiów tak samo robi, więc to raczej nie przechodzi z wiekiem. No i do tego Twój jest wyraźnie przyzwyczajony do pełnej obsługi, pewnie w domu robili koło niego jak koło krowy, więc nawet mu do głowy nie przyjedzie, że mógłby sam coś zrobić albo podziękować, jak Ty coś zrobisz. Niektóre próbują takich reformować, ale moim zdaniem to walka z wiatrakami.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-02, 16:26   #29
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Szczerze? Na 99% maminsynek. Mam podobnego w rodzinie, co to absolutnie na każdy weekend musi jechać do mamy na rosół i nawet nie ma opcji, że zostanie, żeby spotkać się z dziewczyną. A facet już pod czterdziestkę i od początku studiów tak samo robi, więc to raczej nie przechodzi z wiekiem.
Pomijając inne trupy w szafie z historii opisanej przez autorkę - czy samo odwiedzanie rodziców co weekend jest tak skrajnie złe?
Myślę, że tu trochę zapędzamy się w uogólnieniach. Każdy ma inne relacje z rodziną, każdy potrzebuje tego czasu więcej.
Owszem - nie kosztem obecnego partnera, ale dla mnie opinia jeździ co tydzień = maminsynek jest krzywdząca.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-02, 16:28   #30
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Pomijając inne trupy w szafie z historii opisanej przez autorkę - czy samo odwiedzanie rodziców co weekend jest tak skrajnie złe?
Myślę, że tu trochę zapędzamy się w uogólnieniach. Każdy ma inne relacje z rodziną, każdy potrzebuje tego czasu więcej.
Owszem - nie kosztem obecnego partnera, ale dla mnie opinia jeździ co tydzień = maminsynek jest krzywdząca.
Trudno mi wyobrazic sobie sytuacje, kiedy jeżdżenie do rodzicow co weekend nie odbywałoby się kosztem partnera.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości