|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Karo_la...Agabil1...??? może mona1978...? Rei?
Która z was zrobi "step by step" tego makijażu....
jest przepiękniasty!!!!!!!!!!! !!!! Zwlaszcza to jak ten kącik zrobic dokładnie tak jak tutaj....? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karo_la...Agabil1...??? może mona1978...? Rei?
Wiwisekcjo - dzisiaj to raczej nie wypali step by step - ale bardzo mi miło ,że pytasz m.in. mnie
![]() Mogę Ci tylko powiedzieć ,że podobny efekt zieleni uzyskasz cieniami APC - a zewnętzny kącik moim zdaniem to jest mieszanka lekkiego brązu z zielenią i shopa ![]() A kącik oka to : Musisz okreslić linie łączącą koniec brwi i oka - tam połozyć ten ciemny zielony cien i wyciągać go (czyt. rozcierać) bardziej w poziomie i później lekko ku górze. Na tej modelce wygląda to ładnie ale musisz pamiętać o swojej budowie oka - najważniejsze by zieleń ciemniejsza nie wchodziła za głęboko w kierunku wewnętrzego kącika oka. Tak do końca źrenicy ![]() Uff ( Idę gotować ) ![]() BTW - ale wątek to na wizażystkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mona, ja patrzyłam na Twoje "step by step" ( bardzo bardzo przydatne!!!! ) i próbowałam i w brązach to wychodzi całkiem całkiem, choc nie umiem tak idealnie zrobic kącika oka jak Ty czy Karo_la, zawsze wychodzi mi jakos tak do dołu ale myslę,że to z racji dość cięzkich powiek górnych. Uwilebiam turkus APC, stąd koniecznie chciałabym zobaczyć taki makijaz na którejs z was. Oczy mam okrągłe, nie tak migdałowate jak ta modelka, dlatego ciekawa jestem efektu in real a nie ma "fotoszopowanej" efemerydzie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ostatnio cierpię na deficyt czasu, więc ja odpadam, przynajmniej w ciągu najbliższych dni
![]() Szkoda, ze nie ma ujęcia z zamkniętymi oczami, ale z drugiej strony to może i lepiej ![]() ![]() Myślę że w zewn. kąciku ma ciemną zieleń złamaną brązem-taka ciemna oliwka, zaś obrys oka jest wykonany turkusem (bardziej zielonkawym niż niebieskim) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiwi - kurcze tak mi głupio - hm może jutro? Postaram się choć nie obiecuję - wogóle to nie powinnam siedzieć przy kompie dzisiaj
![]() ![]() ![]() A tak dodam od siebie ,że ty tylko obrys oka i zewnętrzny kącik - nie jest tak trudno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No....Mona niby "tylko" kącik oka...ale właśnie dokładnie taki efekt cholernie chciałabym umiec osiągnąć, ech może jakos uda mi się zrobic tym moim żenującym aparate jakies fotki i wkleic jakies moje makijaże wtedy może powiecie co źle robię,że wychodzi tak jak wychodzi a nie tak jakbym chciała....
Aga, no nie pali się , nie mam biletu w jedna stronę na melmag...chodziło raczej o to,że może którejś z was się nudzi na ten przykład ..albo cuś.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem czy pomoge ale chyba na wizazystce pare miesiecy temu byl watek o tym jak zrobic ten makijaz...tak wiec polecam wyszukiwarke
![]() pozdrawiam EDIT: znalazlam : http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=eva+longoria
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Wiwi
![]() ![]() Ten wątek który podała leleth powyżej jest dość obszerny..Poczytaj, może coś zaświta? ![]() A mi takie ostre kąciki wychodzą, bo mam bardzo wąziutkie i długie aplikatory. Łatwo nimi manewrować.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Miło mi że i mnie wymieniłaś
![]() Zdjęcie jest cudne i chyba shopa jest tu duzio ![]() ![]() Niestety nie posiadam owych kolorków w swej lichej kolekcji cieni.. Dziewczyny coś pisały że są takie w ofercie APC ![]() Postaram się w następnej swojej propozycji na MM cosik z tym pokombinować, ale uzyje innych kolorków bo takich nie mam ![]() Ciekawe czy mi będzie takie coś (jeśli mi wyjdzie ![]() ![]() Nooo i ta modelka ma ciemne ślipia to też będzie inaczej... Postaram się jutro coś wymyslić ![]() (Jak wszytskie rzucimy tu swoje zdjęcia to ciekawe czy wyjdą różne czy takie same <technicznie> makijaże ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Baobab napisała :
Cytat:
![]() Rei? A nie masz shopa? Przyciemnisz oczki i będzie git ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hehe chyba wolno
![]() Pomyslimy pomyślimy ![]() Dobrze że Wiwi nie ma biletu w jedną strone na melmag... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ojej
![]() ![]() Rei no własnie ciekawe jakbyście wszystkie trzy zrobiły ten makijaz - jakie byłyby efekty, czy byłby to ten sam makijaz czy wolne wariacje na temat....może spróbujecie...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]()
Oto skromna kolekcja moich zieleni.... nie wiem
może coś z tego wyjdzie ![]() (PS: Wiwi a tu masz linki do wyszukiwarek http://www.wizaz.pl/forum/search.php?f=11 http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
w wątku, który podała leleth pokazywałam 'instrukcję' zamieszczoną na stronie, na której był/jest ten makijaż. Niestety nie było w nim w ogóle mowy o zielonym cieniu, który tam ewidentnie jest, napisali tylko o miętowej kredce oraz beżowym i brązowym cieniu. W takim razie ja chciałam zaproponować odpowiedni cień turkusowo zielony inglot 436, mi się wydaje idealny, ale niestety go nie posiadam
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Inglot 436 dokładnie!!!! Mam, zakupiłam właśnie i to jest TEN kolor. 436 perła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
mogłabyś zrobić foteczke dla tego cienia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam eyelinery i fragment, gdzie tłumaczą jak pomalowac oczy ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Króliczku jak to "bardzo twardy"??? On za cholerę nie jest ani trochę twardy, to perła inglota a one zazwyczaj są miękkie i kremowe!!!! I 436 jest taki właśnie mięciutki...może ten jest przeterminowany albo cuś, bo mój jest miękki.
Rei zrobiłam rano 4 zdjęcia ale na wszystkich moj turkus wyszedł fleszowo biały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nommm pogoda jest okropna :/
Poczekam sobie na zdjatko bo ciekawa jestem bardzo tego cienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Rei kochana oto obiecana fotka, choc wciąż niewyraźna. Zaraz dołączę namaziane na ręku. Buziak na dzieńdobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
pozwolę sobie wrzucić linka do zdjęcia, które utwierdziło mnie w przekonaniu, ze inglot 436 to idealny cień
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1148136538
Edytowane przez cmoksia Czas edycji: 2006-05-30 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.