|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Świąteczne rozkminy
Jest mi trochę przykro. Spróbuję zakreślić wam ogółem sytuację. Mamy po 20 lat. Z moim chłopakiem jestem już pół roku, znamy się rok. Trochę długo były podchody, bo kiedyś po pijaku mu powiedziałam, że nigdy z nim nie będę (w żartach, a on wziął to na powaznie), ale od prawie początku byliśmy ze sobą blisko. Ale nie o tym. Dziwi mnie jedno, a mianowicie to, że ja byłam u niego w domu tylko raz! I to w nocy! W sumie do jego domu nawet nigdy nie weszłam, tylko on ma na dole swój pokój, który ma zupelnie inne wejście no i jest odłączony od reszty domu. Jego rodziców widziałam też kilka razy w życiu, raz na weselu i bardzo w porządku ludzie. Z jego mamą z kilka razy gadałam przez telefon o jakichś duperelach. Mamy święta i już znajome pary spędzają je razem. Tzn, ja wiem, ze może pół roku to jest za mało... no ale para którą znam jets ze sobą od jakichś 8 miesięcy i koleżanka idzie w drugi dzień swiąt do swojego chłopaka
![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-12-24 o 23:21 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Świąteczne rozkminy
Cytat:
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ale to nie chodzi o to, bo spotkać wiadomo, że mozemy. Drugi dzień świąt mamy raczej zarezerwowany bo kolega ma urodziny, ale on nie idzie ze mną bo nie lubi imprez w klubach. Tylko, że nawet z jego strony nie bylo propozycji ''ej chodz, przyjdz do mnie zanim pojdziesz na urodziny'' czy coś...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Więc zapytaj go o to czemu nie zaprasza Cie w ogóle do siebie.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Komplikatorka
|
Jak nie znasz jego rodziców? Skoro byliście na jednym weselu, rozmawiasz z jego mamą przez tel. i nie znasz ?
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Przesadzasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
a po co ci jego rodzice do szczescia?
nie wiem co ludzie maja za schizy ze musza znac rodzicow,byc przez nich lubiani itp mi na tym jakos nigdy nie zalezalo,tesciow mam w porzadku ale nie odczuwam jakiej potrzeby bliskosci,bycia czescia ich rodziny itp to mimo wszystko dla mnie obcy ludzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;79932571]a po co ci jego rodzice do szczescia?
nie wiem co ludzie maja za schizy ze musza znac rodzicow,byc przez nich lubiani itp mi na tym jakos nigdy nie zalezalo,tesciow mam w porzadku ale nie odczuwam jakiej potrzeby bliskosci,bycia czescia ich rodziny itp to mimo wszystko dla mnie obcy ludzie[/QUOTE]Ja mam nawet problem w drugą stronę - ja jestem za mało rodzinna w tym układzie. A co do Ciebie autorko - przesadzasz. Mocno. Przecież ich znasz, gadałaś z jego mama o duperelach przez telefon, wesele. To i tak bardzo dużo jak na pół roku spotkania się. Jeśli jednak chcesz więcej, rozmawiaj z chłopakiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
O losie, ja jego rodziców poznałam po prawie roku i takich schiz nie miałam. A powinnam?
![]() Przesadzasz ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zapytaj wprost chłopaka kiedy cię zaprosi do siebie, skoro on często przychodzi do ciebie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Mój chłopak poznał moich rodziców po ok. 2 latach? A był u mnie w domu ze 3 razy w przeciągu 4,5 lat związku.
Przesadzasz. Jesteście ze sobą dopiero 6 mcy i znasz jego matkę.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Przesadzasz.
Jednak zanim zaczniesz go atakować, że Cię nie zaprasza, więc pewnie nie traktuje Cię poważnie, zastanów się, jakie ma relacje z rodzicami. Może jest jakaś przyczyna, dlaczego nie zaprasza Cię do domu? A może po prostu o tym nie myśli i nawet nie wie, że dla Ciebie to powód do zmartwień. Najlepiej będzie, jak po prostu mu powiesz, że chciałabyś lepiej poznać jego rodziców i może byście ich odwiedzili w sylwestrowy weekend czy coś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
okej, więc może macie rację. trochę mnie uspokoilyscie. może się tak czuję bo wiem, że jego byla dziewczyna miała z jego rodzicami dobry kontakt... więc może zazdrość. ale oni byli ze sobą trzy lata. A więc pozostała kwestia dzisiejszego dnia, święta są u mnie. Będzie trochę rodzinki i wiem, że on chciał wpaść. Powinnam go zaprosić? myslalam, ze lepiej bedzie nie spedzac swiat razem skoro ja u niego nie będę, wiec automatycznie on u mnie tez nie..
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;79932571]a po co ci jego rodzice do szczescia? nie wiem co ludzie maja za schizy ze musza znac rodzicow,byc przez nich lubiani itp mi na tym jakos nigdy nie zalezalo,tesciow mam w porzadku ale nie odczuwam jakiej potrzeby bliskosci,bycia czescia ich rodziny itp to mimo wszystko dla mnie obcy ludzie[/QUOTE] tescie tesciami, ale myslalam, ze to troche dziwne, ze ZAWSZE spotykamy sie u mnie w domu, a ja u niego bylam raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ale to jego pytaj o te spotykanie się tylko u Ciebie jeśli czujesz się z tym dziwnie, a nie obcych ludzi na forum. Dla jednego dziwnie dla innego nie, Tobie to wadzi więc zapytaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
On chce wpaść, a Ty tego chcesz? Jeśli tak to wszystko widzisz problem?
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co on w ogóle mówi o waszej relacji? Jak to nazywa? Wspomina coś o wspólnej przyszłości? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja z rodzicami byłego miałam super kontakt, troche może mi brakuje w obecnym zwiazku? Boje się, że nie traktuje mnie powaznie, dlatego nie wiem co zrobić z tymi swietami. Zaproszę go, pozna moją rodzinę, pierwszy raz zobaczy mojego tate. To dla mnie dużo... Jeśli ma przyjść do mnie, ja chciałabym iść do niego. W jedną stronę to tak trochę słabo. Może istotna kwestią jest to, że mamy tak jakby ''paczkę'' z moimi kuzynami, przyjaciółką i jeszcze kilka osób. Nikt z nas u niego nie był. Bywają u niego tylko koledzy, których zna w sumie od dziecka. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Dlaczego tak? To gdzie się spotykaliście? Może po prostu mieszkasz sama - wtedy to zupelnie inna sytuacja. Edytowane przez Nataliportman Czas edycji: 2017-12-25 o 14:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego tak? Bo źle się czuje u siebie, a przyprowadzając kogoś to już w ogóle. Proste.
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziecinne podejście. Nie zaproszę go, jeśli on nie zaprosi mnie.
Jeśli chcesz z nim spędzić święta, to go zaproś. Jeśli nie, to nie. W związku nie chodzi o to, żeby zawsze było po równo i żeby coś sobie udowadniać. I też nie rozumiem, czemu ma być Ci głupio, że nie poznałaś jego rodziny. Głupio przed kim? Przed swoją rodziną? Jesteście po pierwsze razem dopiero pół roku, a po drugie bycie w związku to bycie teamem, więc jakoś trzeba sobie radzić z wścibską rodzinką ![]() A tak nawiasem mówiąc, to najpierw powinnaś przemyśleć, co Cię tak naprawdę boli i nie wykłócać się o to z chłopakiem, tylko z nim po prostu porozmawiać. Jak dojrzali ludzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.