|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
chce powiesić obrazki, co zamiast gwoździ?
Witam. Mam pewien problem. Chciałam powiesić obrazki, które będą wisiały na ozdobnej wstążce. Jednak mam bardzo twarde ściany (żelbeton) i nie da się do nich wbić gwoździ tak, aby obrazek po kilku dniach nie spadł. Kupiłam sobie taki białe haczyki z 3 igiełkami, które wbija się do ściany. Jednak przez tą wstążke będą one bardzo widoczne, . Jakie macie sposoby na twarde ściany?
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: chce powiesić obrazki, co zamiast gwoździ?
Ostroznie wywiercic waskie dziury wiertarka i wlozyc takie wkrety ze specjalnym wkladem (wklad zwykle jest w kolorze szarym, rozpoznasz w sklepie). Wiesz co mam na mysli?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ściślej mówiąc - chodzi o kołki rozporowe, to najlepszy sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
A ciężkie masz te obrazki?
Bo może na magnesy by się udało? ja sobie kupiłam dwa dni temu taką specjalna farbę magnetyczną w castoramie - to farba podkładowa, nią malujesz z 2-3 warstwy i potem normalna farba i działa jak lodówka na magnesy Ja to robię w pokoiku dzieci , żeby właśnie obrazki i różne magnesiki dekoracyjne przywieszać bez wiercenia ścian, bo tez mamy z tym problem Wtedy taki obrazek przyczepiam magnesikiem kupionym w papierniczym i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.