|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Co zrobiæ, je¶li mi nie ufa
Rozsta³am siê ze swoim partnerem w maju tego roku. W³a¶ciwie to on postanowi³ ode mnie odej¶æ. W sierpniu, po 4 miesi±cach odezwa³ siê, zacz±³ siê staraæ by do mnie wróciæ. Przez ca³y czas, od sierpnia do pa¼dziernika ja nie uciê³am kontaktu z osobami, które pozna³am w czasie, kiedy nie byli¶my razem. A nawet nawi±zywa³am nowe internetowe znajomo¶ci. Nie by³am pewna wtedy, czy naprawdê chce z nim byæ. W tym czasie spotka³am siê te¿ z facetem, którego pozna³am jeszcze przed sierpniem. On dowiedzia³ siê o tym wszystkim, bo przegl±da³ mój telefon. Ja tego zupe³nie nie¶wiadoma, szlam w zaparte i ok³amywa³am go, ¿e nic nie zrobi³am, nie mia³am odwagi siê do tego przyznaæ. Za ka¿dym razem, by³o tych rozmów wiele, mówi³am, ¿e powiedzia³am mu ju¿ wszystko, a ciagle co¶ nowego wychodzi³o. Czasem co¶ o czym zupe³nie zapomnia³am, nie pamiêta³am, a by³o w moim telefonie, drobnostka. Nie mia³o to ju¿ dla mnie ¿adnego znaczenia. Chodzi o k³amstwo. Nie to, co znalaz³ w telefonie. On teraz twierdzi, ¿e nie wierzy mi w nic, co mówiê.
Du¿o czasu zajê³o mi te¿, ¿eby u¶wiadomiæ sobie, ¿e zrobi³am ¼le, przyznaæ siê i przeprosiæ. Kiedy ju¿ to zrobi³am by³o jego zdaniem za pó¼no, jednak nadal chce ze mn± byæ. Ale nie ufa, nie uwierzy póki nie zobaczy. Zale¿y mi na nim, pokazuje mu to na ka¿dym kroku. Jestem wobec niego szczera, nic nie ukrywam, ale muszê co¶ zrobiæ i daæ mu naoczny dowód na to, ¿e go nie ok³amuje. Dorad¼cie mi prosze co to mo¿e byæ, co mog³abym zrobiæ, ¿eby mu pokazaæ, ¿e nie k³amiê. Nie chcê z niego rezygnowaæ, ale nie chcê te¿, ¿eby to by³o tak chore. Nie wiem jak mam z nim rozmawiaæ. Nie da siê doj¶æ do porozumienia. Nie wiem, kto móg³by mi pomóc. Mo¿e która¶ z Was mia³a podobn± sytuacjê? Albo chocia¿ zwyczajnie spojrzy na to 'z boku'? Edytowane przez dorkru Czas edycji: 2017-12-04 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 597
|
Dot.: Co zrobiæ, je¶li mi nie ufa
Nie ma sensu taki zwi±zek. On Ci przegl±da telefon, nie szanuje Twojej prywatno¶ci. Ty nie rozumiesz, ¿e nie jeste¶ jego w³asno¶ci± i mia³a¶ prawo siê spotykaæ z innymi jak nie byli¶cie razem. Do tego go ok³amujesz - ze strachu? W zwi±zku nie ma strachu, ¿e kto¶ odejdzie, zw³aszcza je¶li nie zrobi³o siê nic z³ego. Oboje jeste¶cie dysfunkcyjni w tym zwi±zku i moim zdaniem bêdziecie nieszczê¶liwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 503
|
On nie powinien Ci sprawdzaæ telefonu ani rozliczaæ z sytuacji które mia³y miejsce w czasie, kiedy nie byli¶cie razem. To nie jego sprawa i je¶li nie potrafi zaakceptowaæ faktów z przesz³o¶ci, to wasz zwi±zek nie ma sensu. Ja na Twoim miejscu zerwa³abym z miejsca za naruszenie mojej prywatno¶ci czyli przejrzenie telefonu.
Edytowane przez januszpolak Czas edycji: 2017-12-04 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 34 402
|
Dziewczyny maj± racjê.
![]() Gdyby facet okaza³ mi brak zaufania i przejrza³ moje prywatne wiadomo¶ci to bym siê z nim po¿egna³a, a nie siê do niego zaleca³a ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
K³ama³am, bo wtedy nie mia³o to dla mnie ¿adnego znaczenia. Wydawa³o mi siê, ¿e je¶li sk³amiê, bêdzie lepiej, a ca³a sytuacja rozejdzie siê po ko¶ciach.
Ze strachu te¿, ze wstydu po czê¶ci te¿, bo niektóre sytuacje, o których przeczyta³ w telefonie, mia³y miejsce jak ju¿ spotykali¶my siê czê¶ciej. I swoim zachowaniem mog³am daæ mu do zrozumienia, ¿e chce do niego wróciæ. To by³ b³±d i nie powinnam tego robiæ. Zapewnia³, ¿e mogê siê przyznaæ, a ja k³ama³am. Teraz on nie zachowuje siê w porz±dku (to znaczy w moim odczuciu). Wychodzi do kina, na piwo, a ja dowiadujê siê o wszystkim po fakcie. Od niego, jak dopytam, ale po fakcie. Generalnie nie zamierza mnie informowaæ o takich rzeczach. Jest dosyæ aktywny na instagramie, pozna³ tam now± kobietê, rozmawia z ni±, komplementuje inne. Mówi co mu siê w nich podoba. Wychodzi to przy okazji, jak dopytam. Jestem zazdrosna, ale czy to jest normalne? Rozumiem to, ¿e mo¿na potrzebowaæ przestrzeni i ja nie chce mu jej zabieraæ. Nie mia³am nic przeciwko, kiedy wychodzi³ z kumplami. Mówi mi, ¿e nie zamierza czuæ siê winny, ani odpowiedzialny za to co mi siê w g³owie uroi, bo nic z³ego nie robi. Mieli¶my zamieszkaæ razem. Powiedzia³ mi co¶ takiego, ¿e planowa³ o¶wiadczyæ mi siê w ¶wiêta, ale teraz to ju¿ nie chce. Powinnam siê od tego zdystansowaæ, odci±æ, pu¶ciæ, przestaæ chcieæ, ale nie potrafiê przej¶æ nad tym tak po prostu do porz±dku dziennego. Czujê, ¿e on tê ca³± sytuacje wykorzystuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
no bo wykorzystuje. ja bym nie chcia³a wróciæ do takiego pajaca. niezale¿nie, co on teraz odwali, bêdzie mia³ usprawiedliwienie "bo k³ama³a¶".
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
Powiem tak, mleko rozlane, a je¿eli postanowili¶cie byæ nadal razem po tej ca³ej sytuacji, to albo odcinacie siê od niej zupe³nie i nie pozwalacie na to, ¿eby rzutowa³a na wasze ¿ycie razem, albo to trochê z mojej niezaanga¿owanej perspektywy nie ma sensu.
Jest taki smutny dowcip: Baaaardzo stara babcia i baaardzo stary dziadek siedz± przy garnku kartofli ¶wiêtuj±c swoj± 60 rocznicê ¶lubu. Wtem dziadek "³up" babciê w ³eb chochl±. Babcia przestraszona i zdziwiona pyta: - Za co?! Na to dziadek: - Jak sobie przypomnê, ¿e kiedy Ciê wzi±³em nie by³a¶ dziewic±, to mnie krew zalewa! Dajcie¿ spokój. Edytowane przez Enfant_Double_Terrible Czas edycji: 2017-12-06 o 18:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Daj sobie spokój.
Nie zrobila¶ niczego z³ego, spotykaj±c siê z kim¶ innym ani po rozstaniu, ani kiedy sie z Twoim ex "spotykali¶cie czê¶ciej", skoro nikt siê nie zadeklarowa³ i nie by³o jasne, ¿e chcecie do siebie wróciæ. Nie jeste¶ jego w³asno¶ci±. Nie mia³ prawa sprawdzaæ Ci telefonu ani Ciê wypytywaæ o innych mê¿czyzn, gdy nie by³a¶ z nim. Co to, przes³uchanie na policji? "Mo¿esz sie przyznaæ"? Chora manipulacja. A teraz on bêdzie siê ¶wietnie bawi³ bez Ciebie i kara³ Ciê za Twoje k³amstwo, które na Tobie wymusi³. A Ty bêdziesz z podkulonym ogonem patrzy³a, jak on flirtuje z innymi dziewczynami, ¿eby zrobiæ Ci przykro¶æ. I wys³uchiwaæ, ¿e to Twoja wina i ¿e tyyyyle straci³a¶ (rzekome wspólne mieszkanie i bajkowe zarêczyny w ¶wiêta) A wiesz co moim zdaniem straci³a¶? Ewentualn± szansê na poznanie kogo¶ lepszego. Zostaw go i niech siê bawi na swoim instagramie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
Jaki niby dowód móg³by byæ NAOCZNY? Pas cnoty? Nie ma czego¶ takiego. Albo siê daje kredyt zaufania na starcie (czy jak tutaj restarcie), albo nic z tego. Dobrze napisa³a¶: "Nie da siê doj¶æ do porozumienia". Dok³adnie, nie da siê. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-12-07 o 08:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
¯eby nie by³o, ¿e wymy¶lam z pupy:
Sama na pocz±tku z moim obecnym facetem mia³am w±tpliwo¶ci. Zna³am go dobrze i wiedzia³am, ¿e ¶wiêty nie by³ i swoje za uszami potrafi³ mieæ. Wiedzia³am jednak, ¿e mu szalenie na mnie zalezy. Mnie te¿ zale¿a³o. Mialam problem z zaufaniem, ale nigdy przenigdy nie przyszlo mi do g³owy, ¿eby przeczytaæ jak±kolwiek wiadomo¶æ na jego telefonie, fb czy gdziekolwiek. Czasem siê gryz³am z glupimi my¶lami. Czasem siê k³ócili¶my. Czasem potrafi³ mi na odpier*ol powiedzieæ jakie¶ drobne k³amstwo, bo musia³ podjechaæ do kole¿anki, o któr± mog³am by¶ zazdrosna, wiêc powiedzia³, ¿e jedzie do kolegi. Pó¼niej siê dowiadywa³am i awantura ![]() Jego zachowanie to manipulacja i zabawa Tob±. Nie ³ud¼ siê na dobry zwi±zek z taka osob±. I samo przegl±danie telefonu powinno Ci zapaliæ lampkê, ¿e z taka osob± nie nale¿y siê wi±zaæ. Pó¼niej co, bêdziesz co chwilê szanta¿owana, bo przypadkiem w jakiej¶ rozmowie na fb czy sms napiszesz co¶, co on móg³by uznaæ za poszlakê do zdrady, co mog³oby byæ bzdur±? My¶lisz, ¿e przy jakim¶ g³upim zal±¿ku w jego glowie nie bêdzie szperania w Twoich wiadomo¶ciach, skoro zrobi³ to ju¿ teraz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziêkujê Wam. Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e macie racjê, ¿e ten zwi±zek nie ma przysz³o¶ci. Tylko tak ciê¿ko podj±æ decyzjê o rozstaniu.
Jak ma dobry humor, potrafi byæ super. Jest wtedy dobrze, daje mi nadzieje na to, ¿e wszystko siê u³o¿y. Ale jest te¿ tak, ¿e nie widzê siebie w jego planach na przysz³o¶æ. Je¶li o czym¶ mówi, jest tylko "on", "on pojedzie", "w jego domu" (bo plan by³ taki, ¿e przeprowadzê siê do niego, a swoje mieszkanie wynajmê). Ode mnie wymaga, ¿ebym siê stara³a, a sam nie robi prawie nic. Nawet wczoraj, w miko³ajki, taki przyk³ad. Wiedzia³ od dawna, ¿e ja mam prezent dla niego. Jest co prawda w domu, na l4, ale nie jaki¶ ob³o¿nie chory, ot ból gard³a. Ja wiem, ¿e dla faceta nawet katar to walka o ¿ycie, ale móg³ przecie¿ wyskoczyæ, ma blisko. Zwyczajnie mu siê nie chcia³o i zachowywa³ siê jak gdyby nic siê nie sta³o. Tego typu sytuacje zdarzaj± siê praktycznie na ka¿dym kroku. Widzê, ¿e postêpuje egoistycznie, ale kurde kocham go i ci±gle mam jak±¶ g³upi± nadziejê, ¿e to siê zmieni. Bardzo prze¿y³am to pierwsze rozstanie i zwyczajnie bojê siê kolejnego. Mam wra¿enie, ¿e nie ma wyj¶cia z tej sytuacji. I sk±d wzi±æ si³ê na to wszystko? Edytowane przez dorkru Czas edycji: 2017-12-07 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Nie ma co ciagnac na sile.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 597
|
Cytat:
P.S. A prezentu nie dosta³a¶, bo go kiedy¶ tam ok³ama³a¶ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 582
|
Facet Ci wcale nie ufa.
Nawet jak mo¿e troche odbudujesz jego zaufanie do twojej osoby, to pewnie w k³otniach nadal bêdziesz mia³a wszystko wypominane. Przykro mi, ja bym to zakonczyla. ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie. Wyj¶cie jest jedno - zerwaæ. I nie bawiæ siê w ¿adne "mo¿e kiedy¶", "mo¿e zostaniemy znajomymi", nie wdawaæ siê pó¼niej w ¿adne dyskusje, nie spotykaæ, bo siê z³amiesz.
Nawet je¶li na pocz±tku bêdzie ciê¿ko, to z czasem po prostu odetchniesz i bêdzie Ci siê wydawalo dziwne, ¿e tak pragnê³a¶ z nim byæ. Facet jest niedoros³y, manipuluje Tob± i ma pewnie z tego dobra zabawê, patrz±c, jak siê zadrêczasz tym swoim po¿al siê bo¿e wielkim wystêpkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Z tej sytuacji jest przecie¿ kilka wyj¶æ - spisz sobie je na kartce, mo¿e jak sobie to napiszesz, przeczytasz na g³os, to dojdzie to do Ciebie, ¿e wyj¶cie jest, a nawet s±. Skoro siê si³a znalaz³a do wracania do niego, to siê znajdzie do odej¶cia. Wszystko jest kwesti± nastawienia i po prostu pogodzenia siê z faktami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 726
|
Jak dla mnie to ten facet jest sadysta. Ja rozumiem brak zaufania, ura¿one ego, jakie¶ spadki nastroju, ale mszczenie siê???
![]() Wys³ane z mojego SM-G903F przy u¿yciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 577
|
Ja powiem krótko
Odbudowa zaufania - mo¿liwa W Waszym przypadku - nie s±dzê. Wysz³o jak wysz³o, ale to jak Ty siê dajesz traktowaæ jest bardzo przykre... Mleko siê rozla³o, k³ama³a¶, ale na lito¶æ bosk± jak ju¿ do siebie wrócili¶cie to albo zamykacie temat i staracie siê wspólnie, albo nie. Moim zdaniem Twój facet tego nie przeskoczy. Nie poni¿aj siê i odejd¼ od niego. Bo ja my¶lê, ¿e jak mu siê ju¿ znudzi to on Ciê zostawi. Bardzo to jest przykre, ale niestety tak bywa. Co do odnalezienia si³y - to kwestia nastawienia jak ju¿ kto¶ napisa³. Poza tym daj sobie ten czas, wyp³acz siê, nie musisz byæ taka silna i ze stali i zaraz po rozstaniu i¶æ na imprezê. Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. Nastêpnym razem nie k³am, a tym bardziej w takich kwestiach. Nie mówiê, ¿e dobrze, ¿e facet Ciê sprawdza³ - co to to nie. Ale je¶li partner pyta o przesz³o¶æ, albo to co by³o w czasie waszego rozstania powinna¶ mu powiedzieæ prawdê. Ale mam nadziejê, ¿e te lekcjê ju¿ zrozumia³a¶. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 144
|
Ojj, a¿ przypomnia³ mi siê mój by³y. Sytuacja jeszcze bardziej groteskowa - go¶æ wypomina³ mi sytuacje sprzed czasów, gdy siê poznali¶my
![]() ![]() Nie baw siê w to, szkoda twojego zdrowia. Ju¿ zawsze bêdziesz zastanawiaæ siê, czy na pewno wy³±czy³a¶ lapka, ¿eby tylko on siê do niego nie dorwa³. Bêdzie Ci robi³ odpa³y, ¿eby i tak stwierdziæ " jestem skrzywdzony, teraz ty musisz siê o mnie staraæ!". Przesz³am przez to, uwierz - nie warto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dok³adnie to samo mu powiedzia³am. Skoro zdecydowa³ siê byæ ze mn±, musi chcieæ mi ufaæ i musimy staraæ siê razem. On na to, ¿e chce mi ufaæ, ale nie mo¿e, bo ja nie zrobi³am nic, nie pokaza³am, ¿e mo¿e to zrobiæ. Dodatkowo twierdzi, ¿e nie mo¿e byæ tak, ¿e mi siê to wszystko upiecze 😒 Paranoja.
Nie wiem, czy to jest kwestia mszczenia siê, odgrywania, czy karania. Jest ¶wiêcie przekonany, ¿e ma racjê, a to ja wszystko b³êdnie interpretujê i sobie dopowiadam. Jednego dnia s± wyrzuty o wszystko i mówi, ¿e mi nie ufa, a nastêpnego ¿e kocha i jak jest mu ze mn± dobrze 😒 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 577
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 536
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
No i sta³o siê. Rozstali¶my siê.
Szkoda tylko, ¿e w ¶wiêta. Ale od pocz±tku. Wyrzygiwanie ¿ali odbywa³o siê praktycznie co drugi dzieñ. Zarówno z jego, jak i z mojej strony, chocia¿ próbowa³am jeszcze to jako¶ ³agodziæ, wyja¶niæ, ¿eby móc wreszcie to zamkn±æ i i¶æ dalej. A¿ w wigiliê (przyjecha³ do mojego rodzinnego domu), kiedy le¿eli¶my sobie razem, czekali¶my na kolacje, on sobie gra³ na telefonie i wtedy przysz³o mu zdjecie od tej laski z instagrama. Nie chcia³ go otworzyæ, bo nie wiedzia³, co tam jest i nie chcia³, ¿ebym je widzia³a. Dodatkowo wysz³o, ¿e mnie co do niej ok³ama³, bo powiedzia³ wcze¶niej, ¿e ma mê¿a, ¿ebym da³a mu spokoj, a mê¿a nie ma. Okaza³o siê te¿, ¿e ok³ama³ mnie w kilku innych kwestiach, ale przecie¿ móg³, skoro ja te¿ k³ama³am. To by³a wigilia, nie chcia³am awantur, spêdzili¶my j± razem. Zapewnia³, ¿e gdyby mnie nie kocha³, to by nie przyjecha³, itp. Wieczorem pierwszego dnia ¶wi±t pojechali¶my do jego rodziców (taki mieli¶my podzia³, nasze domy dzieli jakie¶ 50km). W nocy, jak ju¿ byli¶my w ³ó¿ku, od s³owa do s³owa wywi±za³a siê kolejna awantura. Us³ysza³am, ¿e ze mn± nie ma o czym rozmawiaæ, ¿e siê nudzi, ¿e nie mamy wspólnych zainteresowañ. A tamta (ta z instagrama) same ciekawe rzeczy mu opowiada i tyle wspólnych tematów maj±. ¯e jestem hipokrytk±, zadufana, patrzê tylko na swoje i ¿e jak mi nie pasuje, to droga wolna i on mnie zatrzymywa³ nie bêdzie. Wsta³am, a by³o chwilê przed pó³noc±, ubra³am siê, nawet torby mi zniós³ i poczeka³ przy bramie, a¿ wyjadê, ¿eby j± zamkn±æ. Sta³o siê co¶, co powinno siê staæ ju¿ dawno, ¿a³ujê tylko, ¿e w ¶wiêta. Pu¶ci³ mnie bez s³owa, mimo, ¿e widzia³ w jakim jestem stanie i mimo, ¿e wiedzia³, ¿e wieczorem wypi³am, nie du¿o, ale jednak. Powiedzcie mi proszê, czy mia³am prawo zarzuciæ mu to, ¿e jest wobec mnie nie fair? Ja zdaje sobie sprawê, ¿e bêd±c w zwi±zku poznaje siê nowych ludzi, rozmawia z nimi, ale je¶li laska wysy³a mu "😘" i pisze z ni± "jak tylko ma okazjê", po¶wiêca jej czas i jest ni± zafascynowany, to chyba nie jest w porzadku? Matko bosko, czytam to i nie wierzê do jakiego stanu da³am siê doprowadziæ.. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Oczywi¶cie, ¶wietnie zrobi³a¶.
Albo siê komu¶ wybacza, wraca siê do siebie, mo¿e nawet z mniejszym zaufaniem, ale nie mo¿na siê m¶ciæ. Ile on mia³ zamiar ciê krzywdziæ i dawaæ nauczki? Rok? Dwa? Do koñca ¿ycia? Zreszt± co¶ mi siê wydaje, ¿e by³a¶ na przeczekanie, dopóki nie uda mu siê umowic z t± pann± z instagrama. Mia³ ciê w gar¶ci, z poczucia winy zgadza³a¶ siê na wszystko, by³a¶ dobr± dziewcxyn±, a on móg³ szukaæ na boku. No i teraz droga wolna, niech sobie szuka. Nie mo¿esz siê zgadzaæ na takie traktowanie. Po pierwsze: kochaj siebie nigdy nie dawaj siê krzywdziæ w imiê "mi³o¶ci", kiedy siê kocha, to siê nie krzywdzi. Trzymaj siê, to by³a bardzo dobra decyzja, pewnie bêdzie ci czasem ciê¿ko, bêdziesz têskniæ, ale w takich chwilach przypomnij sobie, jakim by³ palantem. Wyjdzie ci to na dobre ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.