Co zrobiæ, je¶li mi nie ufa - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2017-12-04, 14:09   #1
dorkru
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Co zrobiæ, je¶li mi nie ufa

Rozsta³am siê ze swoim partnerem w maju tego roku. W³a¶ciwie to on postanowi³ ode mnie odej¶æ. W sierpniu, po 4 miesi±cach odezwa³ siê, zacz±³ siê staraæ by do mnie wróciæ. Przez ca³y czas, od sierpnia do pa¼dziernika ja nie uciê³am kontaktu z osobami, które pozna³am w czasie, kiedy nie byli¶my razem. A nawet nawi±zywa³am nowe internetowe znajomo¶ci. Nie by³am pewna wtedy, czy naprawdê chce z nim byæ. W tym czasie spotka³am siê te¿ z facetem, którego pozna³am jeszcze przed sierpniem. On dowiedzia³ siê o tym wszystkim, bo przegl±da³ mój telefon. Ja tego zupe³nie nie¶wiadoma, szlam w zaparte i ok³amywa³am go, ¿e nic nie zrobi³am, nie mia³am odwagi siê do tego przyznaæ. Za ka¿dym razem, by³o tych rozmów wiele, mówi³am, ¿e powiedzia³am mu ju¿ wszystko, a ciagle co¶ nowego wychodzi³o. Czasem co¶ o czym zupe³nie zapomnia³am, nie pamiêta³am, a by³o w moim telefonie, drobnostka. Nie mia³o to ju¿ dla mnie ¿adnego znaczenia. Chodzi o k³amstwo. Nie to, co znalaz³ w telefonie. On teraz twierdzi, ¿e nie wierzy mi w nic, co mówiê.
Du¿o czasu zajê³o mi te¿, ¿eby u¶wiadomiæ sobie, ¿e zrobi³am ¼le, przyznaæ siê i przeprosiæ. Kiedy ju¿ to zrobi³am by³o jego zdaniem za pó¼no, jednak nadal chce ze mn± byæ. Ale nie ufa, nie uwierzy póki nie zobaczy.
Zale¿y mi na nim, pokazuje mu to na ka¿dym kroku. Jestem wobec niego szczera, nic nie ukrywam, ale muszê co¶ zrobiæ i daæ mu naoczny dowód na to, ¿e go nie ok³amuje. Dorad¼cie mi prosze co to mo¿e byæ, co mog³abym zrobiæ, ¿eby mu pokazaæ, ¿e nie k³amiê.
Nie chcê z niego rezygnowaæ, ale nie chcê te¿, ¿eby to by³o tak chore. Nie wiem jak mam z nim rozmawiaæ. Nie da siê doj¶æ do porozumienia. Nie wiem, kto móg³by mi pomóc.
Mo¿e która¶ z Was mia³a podobn± sytuacjê?
Albo chocia¿ zwyczajnie spojrzy na to 'z boku'?

Edytowane przez dorkru
Czas edycji: 2017-12-04 o 14:10
dorkru jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-04, 14:16   #2
Nymerth
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 597
Dot.: Co zrobiæ, je¶li mi nie ufa

Nie ma sensu taki zwi±zek. On Ci przegl±da telefon, nie szanuje Twojej prywatno¶ci. Ty nie rozumiesz, ¿e nie jeste¶ jego w³asno¶ci± i mia³a¶ prawo siê spotykaæ z innymi jak nie byli¶cie razem. Do tego go ok³amujesz - ze strachu? W zwi±zku nie ma strachu, ¿e kto¶ odejdzie, zw³aszcza je¶li nie zrobi³o siê nic z³ego. Oboje jeste¶cie dysfunkcyjni w tym zwi±zku i moim zdaniem bêdziecie nieszczê¶liwi.
Nymerth jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-04, 14:43   #3
januszpolak
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 503

On nie powinien Ci sprawdzaæ telefonu ani rozliczaæ z sytuacji które mia³y miejsce w czasie, kiedy nie byli¶cie razem. To nie jego sprawa i je¶li nie potrafi zaakceptowaæ faktów z przesz³o¶ci, to wasz zwi±zek nie ma sensu. Ja na Twoim miejscu zerwa³abym z miejsca za naruszenie mojej prywatno¶ci czyli przejrzenie telefonu.

Edytowane przez januszpolak
Czas edycji: 2017-12-04 o 14:44
januszpolak jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-04, 14:49   #4
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 34 402

Dziewczyny maj± racjê.
Gdyby facet okaza³ mi brak zaufania i przejrza³ moje prywatne wiadomo¶ci to bym siê z nim po¿egna³a, a nie siê do niego zaleca³a .
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-04, 15:48   #5
dorkru
Przyczajenie

K³ama³am, bo wtedy nie mia³o to dla mnie ¿adnego znaczenia. Wydawa³o mi siê, ¿e je¶li sk³amiê, bêdzie lepiej, a ca³a sytuacja rozejdzie siê po ko¶ciach.
Ze strachu te¿, ze wstydu po czê¶ci te¿, bo niektóre sytuacje, o których przeczyta³ w telefonie, mia³y miejsce jak ju¿ spotykali¶my siê czê¶ciej. I swoim zachowaniem mog³am daæ mu do zrozumienia, ¿e chce do niego wróciæ. To by³ b³±d i nie powinnam tego robiæ.
Zapewnia³, ¿e mogê siê przyznaæ, a ja k³ama³am.
Teraz on nie zachowuje siê w porz±dku (to znaczy w moim odczuciu).
Wychodzi do kina, na piwo, a ja dowiadujê siê o wszystkim po fakcie. Od niego, jak dopytam, ale po fakcie. Generalnie nie zamierza mnie informowaæ o takich rzeczach. Jest dosyæ aktywny na instagramie, pozna³ tam now± kobietê, rozmawia z ni±, komplementuje inne. Mówi co mu siê w nich podoba. Wychodzi to przy okazji, jak dopytam. Jestem zazdrosna, ale czy to jest normalne?
Rozumiem to, ¿e mo¿na potrzebowaæ przestrzeni i ja nie chce mu jej zabieraæ. Nie mia³am nic przeciwko, kiedy wychodzi³ z kumplami.
Mówi mi, ¿e nie zamierza czuæ siê winny, ani odpowiedzialny za to co mi siê w g³owie uroi, bo nic z³ego nie robi.
Mieli¶my zamieszkaæ razem. Powiedzia³ mi co¶ takiego, ¿e planowa³ o¶wiadczyæ mi siê w ¶wiêta, ale teraz to ju¿ nie chce.
Powinnam siê od tego zdystansowaæ, odci±æ, pu¶ciæ, przestaæ chcieæ, ale nie potrafiê przej¶æ nad tym tak po prostu do porz±dku dziennego. Czujê, ¿e on tê ca³± sytuacje wykorzystuje.
Stary 2017-12-04, 15:53   #6
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

no bo wykorzystuje. ja bym nie chcia³a wróciæ do takiego pajaca. niezale¿nie, co on teraz odwali, bêdzie mia³ usprawiedliwienie "bo k³ama³a¶".

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-06, 18:36   #7
Enfant_Double_Terrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Powiem tak, mleko rozlane, a je¿eli postanowili¶cie byæ nadal razem po tej ca³ej sytuacji, to albo odcinacie siê od niej zupe³nie i nie pozwalacie na to, ¿eby rzutowa³a na wasze ¿ycie razem, albo to trochê z mojej niezaanga¿owanej perspektywy nie ma sensu.
Jest taki smutny dowcip:

Baaaardzo stara babcia i baaardzo stary dziadek siedz± przy garnku kartofli ¶wiêtuj±c swoj± 60 rocznicê ¶lubu. Wtem dziadek "³up" babciê w ³eb chochl±. Babcia przestraszona i zdziwiona pyta: - Za co?! Na to dziadek: - Jak sobie przypomnê, ¿e kiedy Ciê wzi±³em nie by³a¶ dziewic±, to mnie krew zalewa!

Dajcie¿ spokój.

Edytowane przez Enfant_Double_Terrible
Czas edycji: 2017-12-06 o 18:38
Enfant_Double_Terrible jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2017-12-07, 08:04   #8
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Daj sobie spokój.
Nie zrobila¶ niczego z³ego, spotykaj±c siê z kim¶ innym ani po rozstaniu, ani kiedy sie z Twoim ex "spotykali¶cie czê¶ciej", skoro nikt siê nie zadeklarowa³ i nie by³o jasne, ¿e chcecie do siebie wróciæ. Nie jeste¶ jego w³asno¶ci±. Nie mia³ prawa sprawdzaæ Ci telefonu ani Ciê wypytywaæ o innych mê¿czyzn, gdy nie by³a¶ z nim. Co to, przes³uchanie na policji? "Mo¿esz sie przyznaæ"? Chora manipulacja.

A teraz on bêdzie siê ¶wietnie bawi³ bez Ciebie i kara³ Ciê za Twoje k³amstwo, które na Tobie wymusi³. A Ty bêdziesz z podkulonym ogonem patrzy³a, jak on flirtuje z innymi dziewczynami, ¿eby zrobiæ Ci przykro¶æ. I wys³uchiwaæ, ¿e to Twoja wina i ¿e tyyyyle straci³a¶ (rzekome wspólne mieszkanie i bajkowe zarêczyny w ¶wiêta)

A wiesz co moim zdaniem straci³a¶? Ewentualn± szansê na poznanie kogo¶ lepszego.

Zostaw go i niech siê bawi na swoim instagramie.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-07, 08:07   #9
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez dorkru Poka¿ wiadomo¶æ
Rozsta³am siê ze swoim partnerem w maju tego roku. W³a¶ciwie to on postanowi³ ode mnie odej¶æ. W sierpniu, po 4 miesi±cach odezwa³ siê, zacz±³ siê staraæ by do mnie wróciæ. Przez ca³y czas, od sierpnia do pa¼dziernika ja nie uciê³am kontaktu z osobami, które pozna³am w czasie, kiedy nie byli¶my razem. A nawet nawi±zywa³am nowe internetowe znajomo¶ci. Nie by³am pewna wtedy, czy naprawdê chce z nim byæ. W tym czasie spotka³am siê te¿ z facetem, którego pozna³am jeszcze przed sierpniem. On dowiedzia³ siê o tym wszystkim, bo przegl±da³ mój telefon. Ja tego zupe³nie nie¶wiadoma, szlam w zaparte i ok³amywa³am go, ¿e nic nie zrobi³am, nie mia³am odwagi siê do tego przyznaæ. Za ka¿dym razem, by³o tych rozmów wiele, mówi³am, ¿e powiedzia³am mu ju¿ wszystko, a ciagle co¶ nowego wychodzi³o. Czasem co¶ o czym zupe³nie zapomnia³am, nie pamiêta³am, a by³o w moim telefonie, drobnostka. Nie mia³o to ju¿ dla mnie ¿adnego znaczenia. Chodzi o k³amstwo. Nie to, co znalaz³ w telefonie. On teraz twierdzi, ¿e nie wierzy mi w nic, co mówiê.
Du¿o czasu zajê³o mi te¿, ¿eby u¶wiadomiæ sobie, ¿e zrobi³am ¼le, przyznaæ siê i przeprosiæ. Kiedy ju¿ to zrobi³am by³o jego zdaniem za pó¼no, jednak nadal chce ze mn± byæ. Ale nie ufa, nie uwierzy póki nie zobaczy.
Zale¿y mi na nim, pokazuje mu to na ka¿dym kroku. Jestem wobec niego szczera, nic nie ukrywam, ale muszê co¶ zrobiæ i daæ mu naoczny dowód na to, ¿e go nie ok³amuje. Dorad¼cie mi prosze co to mo¿e byæ, co mog³abym zrobiæ, ¿eby mu pokazaæ, ¿e nie k³amiê.
Nie chcê z niego rezygnowaæ, ale nie chcê te¿, ¿eby to by³o tak chore. Nie wiem jak mam z nim rozmawiaæ. Nie da siê doj¶æ do porozumienia. Nie wiem, kto móg³by mi pomóc.
Mo¿e która¶ z Was mia³a podobn± sytuacjê?
Albo chocia¿ zwyczajnie spojrzy na to 'z boku'?
Nic nie robiæ. Nie wracaæ do siebie. To nie ma sensu. Bêdzie z tego tylko wspólne mêczenie d... i wpêdzanie Ciê przez niego w poczucie winy za co¶, za co ju¿ przeprosi³a¶.

Jaki niby dowód móg³by byæ NAOCZNY? Pas cnoty? Nie ma czego¶ takiego. Albo siê daje kredyt zaufania na starcie (czy jak tutaj restarcie), albo nic z tego. Dobrze napisa³a¶: "Nie da siê doj¶æ do porozumienia". Dok³adnie, nie da siê.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2017-12-07 o 08:09
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-07, 08:15   #10
martaakow
Zakorzenienie

¯eby nie by³o, ¿e wymy¶lam z pupy:
Sama na pocz±tku z moim obecnym facetem mia³am w±tpliwo¶ci. Zna³am go dobrze i wiedzia³am, ¿e ¶wiêty nie by³ i swoje za uszami potrafi³ mieæ. Wiedzia³am jednak, ¿e mu szalenie na mnie zalezy. Mnie te¿ zale¿a³o. Mialam problem z zaufaniem, ale nigdy przenigdy nie przyszlo mi do g³owy, ¿eby przeczytaæ jak±kolwiek wiadomo¶æ na jego telefonie, fb czy gdziekolwiek. Czasem siê gryz³am z glupimi my¶lami. Czasem siê k³ócili¶my. Czasem potrafi³ mi na odpier*ol powiedzieæ jakie¶ drobne k³amstwo, bo musia³ podjechaæ do kole¿anki, o któr± mog³am by¶ zazdrosna, wiêc powiedzia³, ¿e jedzie do kolegi. Pó¼niej siê dowiadywa³am i awantura Ale halo halo, nie flirtowa³am z innymi "za karê". Nie dawa³am mu pogró¿ek np "widzisz, mia³am nam kupiæ wycieczkê, ale pomog³e¶ swojej kole¿ance zmieniæ oponê bez mojej zgody i mi o tym nie powiedzia³e¶, wiêc nie kupiê"

Jego zachowanie to manipulacja i zabawa Tob±. Nie ³ud¼ siê na dobry zwi±zek z taka osob±. I samo przegl±danie telefonu powinno Ci zapaliæ lampkê, ¿e z taka osob± nie nale¿y siê wi±zaæ.
Pó¼niej co, bêdziesz co chwilê szanta¿owana, bo przypadkiem w jakiej¶ rozmowie na fb czy sms napiszesz co¶, co on móg³by uznaæ za poszlakê do zdrady, co mog³oby byæ bzdur±? My¶lisz, ¿e przy jakim¶ g³upim zal±¿ku w jego glowie nie bêdzie szperania w Twoich wiadomo¶ciach, skoro zrobi³ to ju¿ teraz?
Stary 2017-12-07, 13:24   #11
dorkru
Przyczajenie

Dziêkujê Wam. Zdajê sobie sprawê z tego, ¿e macie racjê, ¿e ten zwi±zek nie ma przysz³o¶ci. Tylko tak ciê¿ko podj±æ decyzjê o rozstaniu.
Jak ma dobry humor, potrafi byæ super. Jest wtedy dobrze, daje mi nadzieje na to, ¿e wszystko siê u³o¿y. Ale jest te¿ tak, ¿e nie widzê siebie w jego planach na przysz³o¶æ. Je¶li o czym¶ mówi, jest tylko "on", "on pojedzie", "w jego domu" (bo plan by³ taki, ¿e przeprowadzê siê do niego, a swoje mieszkanie wynajmê). Ode mnie wymaga, ¿ebym siê stara³a, a sam nie robi prawie nic. Nawet wczoraj, w miko³ajki, taki przyk³ad. Wiedzia³ od dawna, ¿e ja mam prezent dla niego. Jest co prawda w domu, na l4, ale nie jaki¶ ob³o¿nie chory, ot ból gard³a. Ja wiem, ¿e dla faceta nawet katar to walka o ¿ycie, ale móg³ przecie¿ wyskoczyæ, ma blisko. Zwyczajnie mu siê nie chcia³o i zachowywa³ siê jak gdyby nic siê nie sta³o.
Tego typu sytuacje zdarzaj± siê praktycznie na ka¿dym kroku.
Widzê, ¿e postêpuje egoistycznie, ale kurde kocham go i ci±gle mam jak±¶ g³upi± nadziejê, ¿e to siê zmieni.
Bardzo prze¿y³am to pierwsze rozstanie i zwyczajnie bojê siê kolejnego.
Mam wra¿enie, ¿e nie ma wyj¶cia z tej sytuacji. I sk±d wzi±æ si³ê na to wszystko?

Edytowane przez dorkru
Czas edycji: 2017-12-07 o 13:28

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-07, 13:36   #12
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

Nie ma co ciagnac na sile.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-07, 13:36   #13
Nymerth
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 597

Cytat:
Mam wra¿enie, ¿e nie ma wyj¶cia z tej sytuacji. I sk±d wzi±æ si³ê na to wszystko?
Ja widzê bardzo proste rozwi±zanie: zerwaæ. Ale jak Ty nie widzisz to siê mêcz w tym dalej - bo przecie¿ to taka straszna sytuacja ¿yciowa bez wyj¶cia!

P.S. A prezentu nie dosta³a¶, bo go kiedy¶ tam ok³ama³a¶
Nymerth jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-07, 13:50   #14
lubiekielbase
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 582

Facet Ci wcale nie ufa.
Nawet jak mo¿e troche odbudujesz jego zaufanie do twojej osoby, to pewnie w k³otniach nadal bêdziesz mia³a wszystko wypominane.

Przykro mi, ja bym to zakonczyla.
Stary 2017-12-07, 13:55   #15
martaakow
Zakorzenienie

Dokladnie. Wyj¶cie jest jedno - zerwaæ. I nie bawiæ siê w ¿adne "mo¿e kiedy¶", "mo¿e zostaniemy znajomymi", nie wdawaæ siê pó¼niej w ¿adne dyskusje, nie spotykaæ, bo siê z³amiesz.
Nawet je¶li na pocz±tku bêdzie ciê¿ko, to z czasem po prostu odetchniesz i bêdzie Ci siê wydawalo dziwne, ¿e tak pragnê³a¶ z nim byæ.

Facet jest niedoros³y, manipuluje Tob± i ma pewnie z tego dobra zabawê, patrz±c, jak siê zadrêczasz tym swoim po¿al siê bo¿e wielkim wystêpkiem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-07, 13:58   #16
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
(...)
Z tej sytuacji jest przecie¿ kilka wyj¶æ - spisz sobie je na kartce, mo¿e jak sobie to napiszesz, przeczytasz na g³os, to dojdzie to do Ciebie, ¿e wyj¶cie jest, a nawet s±. Skoro siê si³a znalaz³a do wracania do niego, to siê znajdzie do odej¶cia. Wszystko jest kwesti± nastawienia i po prostu pogodzenia siê z faktami.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-07, 18:03   #17
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 726

Jak dla mnie to ten facet jest sadysta. Ja rozumiem brak zaufania, ura¿one ego, jakie¶ spadki nastroju, ale mszczenie siê??? jak dla mnie powinna¶ uciekaæ, bo ten facet bêdzie Cie niszczy³.

Wys³ane z mojego SM-G903F przy u¿yciu Tapatalka
Ksiegowa85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-07, 23:23   #18
fristi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 577

Ja powiem krótko
Odbudowa zaufania - mo¿liwa
W Waszym przypadku - nie s±dzê.

Wysz³o jak wysz³o, ale to jak Ty siê dajesz traktowaæ jest bardzo przykre... Mleko siê rozla³o, k³ama³a¶, ale na lito¶æ bosk± jak ju¿ do siebie wrócili¶cie to albo zamykacie temat i staracie siê wspólnie, albo nie. Moim zdaniem Twój facet tego nie przeskoczy. Nie poni¿aj siê i odejd¼ od niego. Bo ja my¶lê, ¿e jak mu siê ju¿ znudzi to on Ciê zostawi. Bardzo to jest przykre, ale niestety tak bywa. Co do odnalezienia si³y - to kwestia nastawienia jak ju¿ kto¶ napisa³. Poza tym daj sobie ten czas, wyp³acz siê, nie musisz byæ taka silna i ze stali i zaraz po rozstaniu i¶æ na imprezê. Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz. Nastêpnym razem nie k³am, a tym bardziej w takich kwestiach. Nie mówiê, ¿e dobrze, ¿e facet Ciê sprawdza³ - co to to nie. Ale je¶li partner pyta o przesz³o¶æ, albo to co by³o w czasie waszego rozstania powinna¶ mu powiedzieæ prawdê. Ale mam nadziejê, ¿e te lekcjê ju¿ zrozumia³a¶.
fristi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-08, 14:31   #19
meeimei
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144

Ojj, a¿ przypomnia³ mi siê mój by³y. Sytuacja jeszcze bardziej groteskowa - go¶æ wypomina³ mi sytuacje sprzed czasów, gdy siê poznali¶my . Chcia³am byæ z nim szczera, wiêc przyzna³am ¿e nie jestem dziewic± - bardzo go to zabola³o, tak bardzo ¿e musia³ mi to wypominaæ przez nastêpne dwa lata zwi±zku ( NIE PYTAJCIE CZEMU BY£AM Z NIM JESZCZE TAK D£UGO, JU¯ ZM¡DRZA£AM! )Oczywi¶cie fb równie¿ mi przewertowa³, nieco pó¼niej - dowiedzia³ siê o rzeczach, które chcia³am zachowaæ dla siebie, które równie¿ wydarzy³y siê przed poznaniem go. No i oczywi¶cie z³a i winna ja, jak mog³am go tak skrzywdziæ, on nie wie czy mi zaufa.
Nie baw siê w to, szkoda twojego zdrowia. Ju¿ zawsze bêdziesz zastanawiaæ siê, czy na pewno wy³±czy³a¶ lapka, ¿eby tylko on siê do niego nie dorwa³. Bêdzie Ci robi³ odpa³y, ¿eby i tak stwierdziæ " jestem skrzywdzony, teraz ty musisz siê o mnie staraæ!". Przesz³am przez to, uwierz - nie warto.
meeimei jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-08, 15:35   #20
dorkru
Przyczajenie

Dok³adnie to samo mu powiedzia³am. Skoro zdecydowa³ siê byæ ze mn±, musi chcieæ mi ufaæ i musimy staraæ siê razem. On na to, ¿e chce mi ufaæ, ale nie mo¿e, bo ja nie zrobi³am nic, nie pokaza³am, ¿e mo¿e to zrobiæ. Dodatkowo twierdzi, ¿e nie mo¿e byæ tak, ¿e mi siê to wszystko upiecze 😒 Paranoja.
Nie wiem, czy to jest kwestia mszczenia siê, odgrywania, czy karania. Jest ¶wiêcie przekonany, ¿e ma racjê, a to ja wszystko b³êdnie interpretujê i sobie dopowiadam. Jednego dnia s± wyrzuty o wszystko i mówi, ¿e mi nie ufa, a nastêpnego ¿e kocha i jak jest mu ze mn± dobrze 😒
Stary 2017-12-08, 15:55   #21
fristi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 577

Cytat:
Dok³adnie to samo mu powiedzia³am. Skoro zdecydowa³ siê byæ ze mn±, musi chcieæ mi ufaæ i musimy staraæ siê razem. On na to, ¿e chce mi ufaæ, ale nie mo¿e, bo ja nie zrobi³am nic, nie pokaza³am, ¿e mo¿e to zrobiæ. Dodatkowo twierdzi, ¿e nie mo¿e byæ tak, ¿e mi siê to wszystko upiecze 😒 Paranoja.
Nie wiem, czy to jest kwestia mszczenia siê, odgrywania, czy karania. Jest ¶wiêcie przekonany, ¿e ma racjê, a to ja wszystko b³êdnie interpretujê i sobie dopowiadam. Jednego dnia s± wyrzuty o wszystko i mówi, ¿e mi nie ufa, a nastêpnego ¿e kocha i jak jest mu ze mn± dobrze 😒
No on sobie z tym nie potrafi poradziæ najwidoczniej dlatego siê tak zachowuje. Ja bym nie chcia³a mieæ takich jazd co drugi dzieñ bo co¶ tam mia³o miejsce w czasie gdy nie by³am w zwi±zku z dan± osob±. Autorko, pomy¶l o sobie, jak sobie wyobra¿asz ¿ycie w ten sposób? Zawsze bêdziesz musia³a byæ na jego skinienie bo Ty go przecie¿ tak skrzywdzi³a¶... No to jest chore
fristi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-08, 20:49   #22
pseudofeministka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 536

Cytat:
Napisane przez fristi Poka¿ wiadomo¶æ
No on sobie z tym nie potrafi poradziæ najwidoczniej dlatego siê tak zachowuje. Ja bym nie chcia³a mieæ takich jazd co drugi dzieñ bo co¶ tam mia³o miejsce w czasie gdy nie by³am w zwi±zku z dan± osob±. Autorko, pomy¶l o sobie, jak sobie wyobra¿asz ¿ycie w ten sposób? Zawsze bêdziesz musia³a byæ na jego skinienie bo Ty go przecie¿ tak skrzywdzi³a¶... No to jest chore
Dokladnie. I albo odcinacie sie od tego co bylo albo zerwijcie z soba i oszczedzcie sobie nerwow. Podejrzewam, ze mu dzika satysfkacje sprawia, ze tak reagujesz na te sytuacje. Dziecinada i tyle.

Dok³adka: Perfumy, minera³y, podk³ady, hybrydy, kosmetyki do w³osów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2017-12-28, 14:02   #23
dorkru
Przyczajenie

No i sta³o siê. Rozstali¶my siê.
Szkoda tylko, ¿e w ¶wiêta.
Ale od pocz±tku. Wyrzygiwanie ¿ali odbywa³o siê praktycznie co drugi dzieñ. Zarówno z jego, jak i z mojej strony, chocia¿ próbowa³am jeszcze to jako¶ ³agodziæ, wyja¶niæ, ¿eby móc wreszcie to zamkn±æ i i¶æ dalej.
A¿ w wigiliê (przyjecha³ do mojego rodzinnego domu), kiedy le¿eli¶my sobie razem, czekali¶my na kolacje, on sobie gra³ na telefonie i wtedy przysz³o mu zdjecie od tej laski z instagrama. Nie chcia³ go otworzyæ, bo nie wiedzia³, co tam jest i nie chcia³, ¿ebym je widzia³a. Dodatkowo wysz³o, ¿e mnie co do niej ok³ama³, bo powiedzia³ wcze¶niej, ¿e ma mê¿a, ¿ebym da³a mu spokoj, a mê¿a nie ma. Okaza³o siê te¿, ¿e ok³ama³ mnie w kilku innych kwestiach, ale przecie¿ móg³, skoro ja te¿ k³ama³am. To by³a wigilia, nie chcia³am awantur, spêdzili¶my j± razem. Zapewnia³, ¿e gdyby mnie nie kocha³, to by nie przyjecha³, itp.
Wieczorem pierwszego dnia ¶wi±t pojechali¶my do jego rodziców (taki mieli¶my podzia³, nasze domy dzieli jakie¶ 50km). W nocy, jak ju¿ byli¶my w ³ó¿ku, od s³owa do s³owa wywi±za³a siê kolejna awantura. Us³ysza³am, ¿e ze mn± nie ma o czym rozmawiaæ, ¿e siê nudzi, ¿e nie mamy wspólnych zainteresowañ. A tamta (ta z instagrama) same ciekawe rzeczy mu opowiada i tyle wspólnych tematów maj±. ¯e jestem hipokrytk±, zadufana, patrzê tylko na swoje i ¿e jak mi nie pasuje, to droga wolna i on mnie zatrzymywa³ nie bêdzie. Wsta³am, a by³o chwilê przed pó³noc±, ubra³am siê, nawet torby mi zniós³ i poczeka³ przy bramie, a¿ wyjadê, ¿eby j± zamkn±æ.
Sta³o siê co¶, co powinno siê staæ ju¿ dawno, ¿a³ujê tylko, ¿e w ¶wiêta. Pu¶ci³ mnie bez s³owa, mimo, ¿e widzia³ w jakim jestem stanie i mimo, ¿e wiedzia³, ¿e wieczorem wypi³am, nie du¿o, ale jednak.
Powiedzcie mi proszê, czy mia³am prawo zarzuciæ mu to, ¿e jest wobec mnie nie fair? Ja zdaje sobie sprawê, ¿e bêd±c w zwi±zku poznaje siê nowych ludzi, rozmawia z nimi, ale je¶li laska wysy³a mu "😘" i pisze z ni± "jak tylko ma okazjê", po¶wiêca jej czas i jest ni± zafascynowany, to chyba nie jest w porzadku?
Matko bosko, czytam to i nie wierzê do jakiego stanu da³am siê doprowadziæ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-28, 14:13   #24
kalor
Gazela inteligencji

Wiadomo¶ci: 6 371

Oczywi¶cie, ¶wietnie zrobi³a¶.

Albo siê komu¶ wybacza, wraca siê do siebie, mo¿e nawet z mniejszym zaufaniem, ale nie mo¿na siê m¶ciæ. Ile on mia³ zamiar ciê krzywdziæ i dawaæ nauczki? Rok? Dwa? Do koñca ¿ycia?

Zreszt± co¶ mi siê wydaje, ¿e by³a¶ na przeczekanie, dopóki nie uda mu siê umowic z t± pann± z instagrama. Mia³ ciê w gar¶ci, z poczucia winy zgadza³a¶ siê na wszystko, by³a¶ dobr± dziewcxyn±, a on móg³ szukaæ na boku. No i teraz droga wolna, niech sobie szuka.

Nie mo¿esz siê zgadzaæ na takie traktowanie. Po pierwsze: kochaj siebie nigdy nie dawaj siê krzywdziæ w imiê "mi³o¶ci", kiedy siê kocha, to siê nie krzywdzi. Trzymaj siê, to by³a bardzo dobra decyzja, pewnie bêdzie ci czasem ciê¿ko, bêdziesz têskniæ, ale w takich chwilach przypomnij sobie, jakim by³ palantem. Wyjdzie ci to na dobre

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-12-28 15:13:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.