|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jak się zmienić?
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Jak się zmienić?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mam całe życie podobny problem, ale co mogę ci doradzić to to, żebyś mimo lęków szła do ludzi. Nie mówię tu o randkach bo u mnie to jest w ogóle nie przepracowane, ale ogólnie o ludziach.
Ja teraz trochę lepiej sobie radzę. Nadal się stresuje i czuję niepewnie, ale wiem, że muszę iść mimo wszystko i to robię. Zazwyczaj wychodzi to tylko na dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja bym na Twoim miejscu zajęła się poza terapia rozwijaniem kompetencji społecznych i poznawaniem strategii, jak rozmawiać z ludźmi, np. zadawać więcej pytań rozmówcom.
Ja zawsze myślałam, że muszę dużo mówić o sobie, co mnie stresowało, a potem zaczęłam po prostu zadawać więcej pytań rozmówcy, a o sobie mówiłam potem. Pomogło mi to. Tak samo początkowo zmuszałam się do mówienia więcej niż pojedynczego zdania. Wtedy łatwiej idzie z komunikacją :P. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A jakbyś zaczęła od wychodzenia w "bezpieczne" miejsca, które znasz, z jakąś jedną też bezpieczną osobą, którą znasz? Nie od razu balangi imprezy i nie wiadomo co.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej! Miałam do niedawna bardzo podobny problem i nawet jesteśmy w tym samym wieku. Żeby przełamać barierę i poznać nowych ludzi zaczęłam się udzielać w wolontariacie, samorządzie studenckim etc. Niestety żadna z tych rzeczy nie pomogła. Na spotkaniach było bardzo przyjaźnie i panowała świetna atmosfera, ale te znajomości nie wykraczały poza uczelnię/wolontariat.
Pomogła mi dopiero pomoc psychologa na uczelni. Udałam się do niego niemal z marszu, podczas jednego z dołków. Przez kilka spotkań odkryliśmy w czym krył się problem. Od tego czasu zdążyłam odżyć całkowicie - przeżyłam najlepsze wakacje jak do tej pory, poszerzyło mi się grono znajomych i otrzymałam ogromne ilości wsparcia i zrozumienia od bliskich. Wcześniej potrafiłam czuć się bardzo samotna w tłumie niby przyjaznych ludzi. Bardzo polecam udać się na terapię albo nawet na konsultacje z psychologiem na uczelni, jeśli twoja oferuje takie wsparcie, nie ma z czym czekać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Możesz spróbować np. pojechać w ferie lub wakacje na jakiś wyjazd studencki, zabrać ze sobą jakieś koleżanki, żeby czuć się swobodniej, chyba że chcesz skok na głęboką wodę to możesz się wybrać sama
![]() Mam tutaj na myśli dość znane biuro podróży zajmujące się organizacją wyjazdów dla studentów z całej Polski, sama z niego korzystałam, więc w razie wątpliwości mogę odpowiedzieć na priv na jakieś pytania. Czasami też sama uczelnia organizuje coś takiego lub jeśli masz dobre wyniki w nauce to możesz pomyśleć o Erasmusie. Dodam, że też jestem introwertyczką i bałam się takiego wyjazdu, szczególnie podróży autokarem z całkiem nieznanymi mi osobami przez ok. 30 godzin. Ale dziś dobrze wspominam ten wyjazd, kilka osób jeszcze pamiętam, z fb wiem co u nich słychać, przetrwał nawet związek pary, która na tym wyjeździe się poznała, a było to jakieś 4 lata temu. I z tego co pamiętam to ja namawiałam mojego chłopaka ekstrawertyka, żebyśmy się integrowali z resztą, zamiast on mnie ![]() Edytowane przez Cytrynowy_Sorbet24 Czas edycji: 2018-01-09 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.