Dosta³am pracê której nie chcê... Co teraz? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-01-05, 16:25   #1
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Dosta³am pracê której nie chcê... Co teraz?

By³am dzisiaj na dwóch "rozmowach" o pracê. Pierwsza - ¶wietlica dla bezdomnych, praca w zawodzie, 8-17, dostosowana do grafiku studiów, po 3 miesi±cach umowa o pracê. Ta praca bardzo mnie podjara³a, by³am dzisiaj na godzinê zobaczyæ jak to siê odbywa, no spoko, podoba mi siê. Pan, który mnie oprowadza³ zadzwoni³ do Pani, ¿e przysz³a studentka w sprawie pracy, obejrza³a, chce pracê. Pani kaza³a daæ mnie do telefonu. Wziê³am telefon, mówiê co i jak, a ona do mnie, to zapraszam na ulicê X podpisaæ umowê. Ca³a podjarana lecê, wchodzê do góry i... Nikt nie wie o co chodzi. Wchodzê do jednego pokoju, mówiê, ¿e jestem od pani profesor (to ona mi pracê zaproponowa³a, kaza³a siê na siebie powo³aæ), nikt nic nie wie. Mo¿e obok. Idê obok... Nie wiadomo nic, proszê do pokoju obok. W pokoju obok 4 babki - nikt nic nie wie, zadzwoni± do prezesa. Prezes kaza³ zostawiæ kontakt i siê odezwie.
Dzisiaj mia³am równie¿ drug± rozmowê kwalifikacyjn± - stoisko w galerii handlowej z od¿ywkami i akcesoriami dla sportowców. Ubra³am siê raczej na luzie (tzn za³o¿y³am prost±, bawe³nian± sukienkê i adidasy), bo stwierdzi³am, ¿e i tak mnie nie przyjm±, a ja nie bêdê p³akaæ. Niby fajna praca, zgodna z moimi zainteresowaniami, ale jednak dorywcza, a nie ukrywam, ¿e wola³abym pracê ju¿ tak bardziej na sta³e. No i pan do mnie, ¿e rozmowa przebieg³a super, na 95% jestem zatrudniona, musi jeszcze pogadaæ z drugim facetem (by³o ich dwóch na rozmowie) i jutro dostanê decyzjê.
Dzwoni³am do profesorki, która mi pracê zaproponowa³a, ona powiedzia³a, ¿e pomo¿e i porozmawia z prezesem, ale w pracy bêdzie dopiero w poniedzia³ek. No i... Co robiæ? Braæ tê pracê w galerii? Czy ryzykowaæ i czekaæ do poniedzia³ku?
Praca w ¶wietlicy ma polegaæ na tym, ¿e wpisujê kto przychodzi, badam alkomatem, robiê herbatê w takim du¿ym termosoe dwa - trzy razy dziennie, pilnujê porz±dku. Stawka finansowa wszêdzie taka sama - minimalna

Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 16:28   #2
Mad_Max
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 844
Dot.: Dosta³am pracê której nie chcê... Co teraz?

Dzwonisz do od¿ywek i mówisz, ¿e musisz rozwa¿yæ jeszcze inne oferty i dasz im znaæ w poniedzia³ek. Jak ju¿ bêdziesz wiedzieæ co ze ¶wietlic±.

Edit:
Aaaa, to oni maj± zadzwoniæ. Wiêc jak oni zadzwoni±, to powiesz im, ¿e teraz ich kolej na czekanie i odezwiesz siê w poniedzia³ek.

Edytowane przez Mad_Max
Czas edycji: 2018-01-05 o 16:29
Mad_Max jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 16:31   #3
Quande
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38

Dopóki nie odpisa³a¶ umowy nie masz ¿adnej pewno¶ci, ¿e pracê otrzymasz. Taka rada na teraz i na przysz³o¶æ. Nie rezygnuj z rozmowy o pracê 'bo kto¶ powiedzia³, ¿e na pewno bêdê przyjêta'. ¯adna z nich nie wydaje siê idea³em, ale je¶li wolisz pierwsz± to mo¿esz powiedzieæ w sklepie, ¿e potrzebujesz kilku dni do namys³u, bo musisz rozpatrzyæ inn± ofertê.
Quande jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 16:41   #4
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 395

Jak zg³osz± sie z galerii to powiedz, ¿e dasz im odpowied¼ w poniedzia³ek. W poniedzia³ek jeszcze raz skontaktuj siê z tymi osobami od o¶rodka i jak nic nie ustalisz to daj sobie chyba spokój. Ewentualnie zapytaj od kiedy mia³aby¶ zacz±æ pracê w galerii, bo mo¿e dopiero za jaki¶ czas, wiêc mog³aby¶ nieco odwlec w czasie przekazanie przysz³ym pracodawcom informacji (np. w po³owie przysz³ego tygodnia)
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 16:47   #5
Limonka2738
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 163

Na razie nie dosta³a¶ ¿adnej pracy.

Jak zadzwoni± powiedz, ¿e dasz znaæ w poniedzia³ek.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ¶ci¶le tajnego rz±dowego programu badañ nad eksperymentaln± szczepionk± na malariê.
Limonka2738 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 16:52   #6
lady666macbeth
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 338

poczekaj do poniedzia³ku, wydaje mi siê ¿e praca w ¶wietlicy bardziej by Ciê satysfakcjonowa³a. Je¶li z od¿ywek zadzwoni± wcze¶niej, powiedz ¿e musisz siê jednak zastanowiæ. I im dasz znaæ. No i poczekasz w tym czasie na telefon ze swietlicy.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

swoj± drog±, co¶ kto¶ pokrêci³ z Twoj± prac± w ¶wietlicy, bo a¿ dziwne ¿e nikt nic nie wiedzia³ jak przysz³a¶..
Stary 2018-01-05, 17:00   #7
pani_zaradna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 220

Je¶li praca w ¶wietlicy jest zgodna z Twoim kierunkiem studiów i tym, co zamierzasz robiæ w przysz³o¶ci to postawi³abym wszystko na jedn± kartê i powiedzia³a tym od od¿ywek, jak zadzwoni±, ¿e teraz Ty musisz siê namy¶liæ bo masz jeszcze inn± ofertê i dasz znaæ w poniedzia³ek. Pracodawcy, zw³aszcza tacy z niezbyt ambitnych miejsc czêsto kiepsko reaguj± na takie postawienie sprawy wiêc mo¿liwe, ¿e po prostu Ci podziêkuj±. Ale nie martw siê: pracê za minimaln± znajdziesz bez problemu, równie¿ w interesuj±cej Ciê bran¿y
pani_zaradna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 19:57   #8
Pani_Mada
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 18 614

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Poka¿ wiadomo¶æ
By³am dzisiaj na dwóch "rozmowach" o pracê. Pierwsza - ¶wietlica dla bezdomnych, praca w zawodzie, 8-17, dostosowana do grafiku studiów, po 3 miesi±cach umowa o pracê. Ta praca bardzo mnie podjara³a, by³am dzisiaj na godzinê zobaczyæ jak to siê odbywa, no spoko, podoba mi siê. Pan, który mnie oprowadza³ zadzwoni³ do Pani, ¿e przysz³a studentka w sprawie pracy, obejrza³a, chce pracê. Pani kaza³a daæ mnie do telefonu. Wziê³am telefon, mówiê co i jak, a ona do mnie, to zapraszam na ulicê X podpisaæ umowê. Ca³a podjarana lecê, wchodzê do góry i... Nikt nie wie o co chodzi. Wchodzê do jednego pokoju, mówiê, ¿e jestem od pani profesor (to ona mi pracê zaproponowa³a, kaza³a siê na siebie powo³aæ), nikt nic nie wie. Mo¿e obok. Idê obok... Nie wiadomo nic, proszê do pokoju obok. W pokoju obok 4 babki - nikt nic nie wie, zadzwoni± do prezesa. Prezes kaza³ zostawiæ kontakt i siê odezwie.
Dzisiaj mia³am równie¿ drug± rozmowê kwalifikacyjn± - stoisko w galerii handlowej z od¿ywkami i akcesoriami dla sportowców. Ubra³am siê raczej na luzie (tzn za³o¿y³am prost±, bawe³nian± sukienkê i adidasy), bo stwierdzi³am, ¿e i tak mnie nie przyjm±, a ja nie bêdê p³akaæ. Niby fajna praca, zgodna z moimi zainteresowaniami, ale jednak dorywcza, a nie ukrywam, ¿e wola³abym pracê ju¿ tak bardziej na sta³e. No i pan do mnie, ¿e rozmowa przebieg³a super, na 95% jestem zatrudniona, musi jeszcze pogadaæ z drugim facetem (by³o ich dwóch na rozmowie) i jutro dostanê decyzjê.
Dzwoni³am do profesorki, która mi pracê zaproponowa³a, ona powiedzia³a, ¿e pomo¿e i porozmawia z prezesem, ale w pracy bêdzie dopiero w poniedzia³ek. No i... Co robiæ? Braæ tê pracê w galerii? Czy ryzykowaæ i czekaæ do poniedzia³ku?
Praca w ¶wietlicy ma polegaæ na tym, ¿e wpisujê kto przychodzi, badam alkomatem, robiê herbatê w takim du¿ym termosoe dwa - trzy razy dziennie, pilnujê porz±dku. Stawka finansowa wszêdzie taka sama - minimalna

na przysz³o¶æ w takich sytuacjach polecam zawsze pytaæ o nazwisko osoby z któr± siê rozmawia (albo zapamiêtywaæ jak sie sama przedstawia). i potem w razie takich sytuacji, gdzie nikt nic nie wie, powo³ywaæ siê na rozmowê z pani± X.
Pani_Mada jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 20:20   #9
Fleur_D
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 265

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Poka¿ wiadomo¶æ
na przysz³o¶æ w takich sytuacjach polecam zawsze pytaæ o nazwisko osoby z któr± siê rozmawia (albo zapamiêtywaæ jak sie sama przedstawia). i potem w razie takich sytuacji, gdzie nikt nic nie wie, powo³ywaæ siê na rozmowê z pani± X.
Z tego co zrozumia³am, to Tinker w³a¶ni tak zrobi³a. I dalej nikt nic nie wiedzia³.
Fleur_D jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 20:32   #10
201803111829
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 13 966
GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Poka¿ wiadomo¶æ
Z tego co zrozumia³am, to Tinker w³a¶ni tak zrobi³a. I dalej nikt nic nie wiedzia³.
Powo³a³am siê na nazwisko profesorki z uczelni, która mi pracê zaproponowa³a, ale nie zapyta³am o nazwisko tej pani, z któr± rozmawia³am przez telefon o umowie

201803111829 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 20:39   #11
patusiaa23
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 3 713

Ja bym te odzywki to olala to nie jest praca marzen a nawet w cv nie bedzie dobrze wygladac, lepiej zarobisz w mcdonaldzie i w wiekzsosci sklepow sklepikow wyjdziesz na to samo
patusiaa23 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 22:19   #12
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 282

Jutro jest ¶wiêto wolne od pracy, galerie i stoiska nieczynne. Serio bêd± jutro do ciebie dzwoniæ z tych od¿ywek? Pewnie zadzwoniê najwcze¶niej w poniedzia³ek, o ile w ogóle zadzwonia.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 23:45   #13
Luxanna
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 256

Te¿ mi siê wydaje, ¿e zadzwoni± dopiero w poniedzia³ek A je¶li szybciej - powiedz, ¿e dasz im sama znaæ w poniedzia³ek w³a¶nie. Raczej praca pierwsza by³aby lepsza, ale nieciekawe zagranie z tym brakiem przekazania informacji.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-01-06 00:45:36

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.