![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
nowe produkty Gliss Kur
Spieszę donieść innym miłośniczkom Gliss Kura, że właśnie pojawiła się seria dla brunetek, w skład której wchodzą: szampon, balsam, odżywka 3-minutowa i intensywna odżywka (czyli maseczka). Wszystkie te produkty widziałam dziś w Carrefour. Sama nie wypróbuję, bom blondynka, więc nie pytajcie mnie o działanie
![]() Za to z serii do włosów blond wyszła nowa inensywna odżywka (maseczka) z zawartością prawdziwych pereł (cokolwiek to znaczy). Obiecują oczywiście regenerację włosów i intensywny połysk. Przyznam, że mnie kusi ta odżywka, ale 15zł za bodajże 150ml to trochę dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nowe produkty Gliss Kur
15zl za 150ml to promocyjna cena czy startowa?.....chociaz zwal jak zwal a nizsza pewnie nie bedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
ja kupilam sobie ta maseczke z Gliss Kura i jeszem z niej zadowolona wlosy sa po tym blyszczacze i widac zdrowsze
![]() ![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
dobrze wiedzieć że wyszło coś takeigo. Pewnie się skusze na jakiś produkt z tej serii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja używam serii płynny jedwab. Jestem zadowolona, chociaż ostatnio zauważyłam,że trochę za bardzo może obciąż moje włosy
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
No to trzeba sie wybrac do carrefoura
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To ja przytoczę króciutką reklamę Gliss Kur: Pierwsza linia Gliss Kur przeznaczona do naturalnych i farbowanych brązowych włosów z cennym olejkiem z orzecha brazylijskiego. Nadaje brązowym włosom gęboki połysk i ożywia je nieporównywalnymi świetlistymi refleksami. Nie czekaj dłużej! Odkryj piękny odcień Twoich brązowych włosów!
Pełna nazwa szamponu: Szampon Satynowy Brąz Odżywka: Perłowa odżywka regeneracyjna Satynowy Brąz Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
ta z perla mam jest naprawde dobra
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mialam na mysli wlasnie te wybitnie profesjonalne do kupienia wylacznie w salonach fryz. Mialam te odyzwke Shine Brown i to bylo wyrzucenie 50zl w kanal (miala utrzymywac kolor popielaty, a robila na czerwono, szajs!! + zero odzywienia..) ;/ a wczoraj kupilam sobie te odzywke Gliss Kura i zaraz jej uzyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to mnie zaskoczylas,wlasnie zamierzam przedluzyc swoj romans z linia Liss Extreme L'oreala wlasnie te profesjonalna,bardzo sobie ja chwale ale czekam na info w sprawie Gliss Kura jak sie bedzie sprawowac,moze akurat warto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja zaplacilam w carrefourze wczoraj za te maseczke 13zł. Po jednokrotnym na razie uzyciu moge stwierdzic, ze ladnie rozplatuje wlosy, sa one miekkie i mile w dotyku.. nie licze na wielkie wlasciwosci regenerujace, ale na pewno jeszcze kupie z tej serii szampon. Mam tylko nadzieje, ze kolor farby utrzyma 'na poziomie' czyli w moim przypadku zapobiegnie rudosciom.. a nuz tak bedzie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Bardzo ucieszyła mnie wiadomość o tym, że Gliss Kur ma coś do zaoferowania moim brązowym włosom
![]() Mam zamiar kupić całą tę serię, i w związku z tym pytanie: czy ktoś jeszcze ich używał? Są jakieś nowe opinie? Pozdrawiam, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ano, ja dokupilam sobie szampon, czyli przez jakis czas uzywalam szampon+odzywka. Niestety, po pewnym czasie zaczely sie sie bardzo plątac wlosy - tak jak bylo w przypadku Timotei do brazowych wlosow.. czyli musi byc jakis skladnik ktory to powoduje. Mi bardzo to przeszkadza bo mimo ze wlosy mam z natury sliskie i latwe do rozczesania, to po tych nowych prod. GlissKura mialam spore problemy :/ nawet w polowie ich nie zuzylam.. <sigh>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
oj, szkoda
![]() ![]() ale chyba skuszę się na Dove wzmacniający lub regenerujący, a propos może ktoś używał tych produktów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Akurat Dove nalezy do jednej z moich ulubionych marek. Ta granatowa seria jest swietna ;P
Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2005-10-23 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od paru dni szampon i odżywke Dove i bardzo sie rozczarowalam. Nie kupilam mojej ukochanej zlotej linii tylko dove bo akurat byla w promocji. Szampon jeszcze ujdzie, ale odzywka to tragedia. Jakas taka wodnista, bardzo malo wydajna, bo trzeba jej sporo nalozyc zeby potem rozczesac wlosy po szamponie. Raczej nie polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja mam balsam do włosów brązowych z Gliss Kur i dla mnie,amatorki świeżo wyglądających włosów,ten balsam jest taki sobie. Jak go użyję danego dnia to włosy są super-bardzo dobrze się rozczesują, świetnie pachną.Za to następnego dnia mam tak strasznie przetłuszczone włosy,że aż oczom nie wierzę
![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
A ja już od 1,5 tygodnia testuję szampon i póki co jestem z niego tak samo zadowolona jak z pozostałych kosmetyków Gliss Kur. Dobre, ale zawsze coś im brakuje. Na dłuższą metę włosy są nieco przesuszone, tracą 'naturalną' śliskość. Są nieco bardziej szorstkie w dotyku. Nie wiem czy to w pełni wina szamponu, czy też ogólnych niesprzyjających warunków atmosferycznych, więc z końcową oceną się wstrzymam. Ogólnie: szampon przyjemny w stosowaniu, wydajny, ułatwia rozczesywanie długich włosów, opóźnia przetłuszczanie się włosów. Acz jakieś specjalnej pielęgnacji koloru nie zauważyłam.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nie depcze krokusów
|
![]()
Nie polecam szamponu Satynowy Brąz Gliss Kura - rozjaśnia. Mam naturalnie bardzo ciemny kolor. Myślałam, że nie zrobi mi nic złego, a zapewni wygładzoną, śliską fryzurę i jakiś ciekawy połysk - niestety jest on za jasny. Moje włoski wyglądają na wypłowiałe, a słońca, jak wiadomo, nie widziały już długo. Wprawdzie nie wysusza skóry głowy, ale włosy wydają się szorstkie i połamane, odstają na wszystkie strony. Pachnie ładnie, acz słabiutko. Zawiera drobinki miki, które i tak się spłukują. Przyspiesza przetłuszczanie, na drugi dzień fryzura jest nieciekawa. Nie ułatwia rozczesywania.
Mogę się zamienić lub odsprzedać, niewiele zużyłam. Przepraszam za powtórzenie postu, ale tematy wątków są różne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
oj u mnie szampon spisal sie strasznie , pod swiatlo jakis bardziej rudy sie moj braz zrobił, a po paru dniach uzywania .. straszny łupiez dostałam
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Nie depcze krokusów
|
Nie strasz mnie łupieżem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Nie depcze krokusów
|
Niekoniecznie. Większość tego, co wszyscy nazywają łupieżem, jest tak naprawdę wysuszoną skórą lub uczuleniem, a nie grzybkiem. Na to nie pomoże używanie przeciwłupieżowych szamponów. U mnie pojawiają się białe płatki po L'Orealu (Elseve byłyby idealne, gdyby nie te płatki) i Timotei (w dodatku wysuszają mi czoło), a po umyciu innym szamponem nie (zwykły łupież nadal by trwał), w dodatku zależy to od twardości wody.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Spotkalam sie z opnia ze jak juz raz sie dostanie lupiezu to pozniej mimo ze zludnie zaleczony z byle powodo powraca...
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
nie no, lupiez to ja miałam pare razy w zyciu( jezeli mozna nazwac lupieżem biały pyłek na włosach).. ale akurat zanim zaczęłam uzywac tego konkretnego szmponu to moja głowa była czysciutka
![]() ![]() Malla- kazda głowa reaguje innaczej , wiec mysle ze jak sie spisuje dobrze to bedzie tak dalej ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Tak wina nieodpowiedniego szmponu
![]() Bo to chyba jak z wrazliwa cera nie kazdy krem dobry ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.