nowe produkty Gliss Kur - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-17, 17:50   #1
MagJa
Zakorzenienie

nowe produkty Gliss Kur

Spieszę donieść innym miłośniczkom Gliss Kura, że właśnie pojawiła się seria dla brunetek, w skład której wchodzą: szampon, balsam, odżywka 3-minutowa i intensywna odżywka (czyli maseczka). Wszystkie te produkty widziałam dziś w Carrefour. Sama nie wypróbuję, bom blondynka, więc nie pytajcie mnie o działanie
Za to z serii do włosów blond wyszła nowa inensywna odżywka (maseczka) z zawartością prawdziwych pereł (cokolwiek to znaczy). Obiecują oczywiście regenerację włosów i intensywny połysk. Przyznam, że mnie kusi ta odżywka, ale 15zł za bodajże 150ml to trochę dużo
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 18:06   #2
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana
Dot.: nowe produkty Gliss Kur

15zl za 150ml to promocyjna cena czy startowa?.....chociaz zwal jak zwal a nizsza pewnie nie bedzie Wczytalas sie czy moze jest bez splukiwania?
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 18:16   #3
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hexxana
15zl za 150ml to promocyjna cena czy startowa?.....chociaz zwal jak zwal a nizsza pewnie nie bedzie Wczytalas sie czy moze jest bez splukiwania?
Podejrzewam, że promocyjna, bo szampony i balsamy były w promocji. A odżywka do spłukiwania raczej. Co prawda nie czytałam, ale zwykle słoiczkowe odżywki są do spłukiwania w Gliss Kurze, a co najwyżej tubkowe nie. Poza tym ta odżywka ma fajne opakowanie, takie podwójne, jakby w prześwitującym słoiczku zamknąć białą miseczkę, a wokół pustka Ładnie to wygląda, ale właśnie stwarza mylące wrażenie, że maseczki jest dużo, bo całe pudło jest duże. Ale zawartości mało
Stary 2005-09-17, 18:20   #4
kaska222
Moderator

ja kupilam sobie ta maseczke z Gliss Kura i jeszem z niej zadowolona wlosy sa po tym blyszczacze i widac zdrowsze i mysle ze warto te 15zl wydac pozdrawiam

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-17, 19:00   #5
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska222
ja kupilam sobie ta maseczke z Gliss Kura i jeszem z niej zadowolona wlosy sa po tym blyszczacze i widac zdrowsze i mysle ze warto te 15zl wydac pozdrawiam
O której mówisz -tej nowej do blond?? Bo wcześniej też była maseczka do blond w słoiczku (i nadal jest), ale bez tej perły...
Stary 2005-09-18, 10:07   #6
smerfeta01
Zakorzenienie

dobrze wiedzieć że wyszło coś takeigo. Pewnie się skusze na jakiś produkt z tej serii
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 10:10   #7
Szczypta Chili
Zadomowienie

GG do Szczypta Chili

Ja używam serii płynny jedwab. Jestem zadowolona, chociaż ostatnio zauważyłam,że trochę za bardzo może obciąż moje włosy
Wielkiej Depresji.
Naszą wielką wojną jest wojna duchowa.
Naszą wielką depresją jest życie.

Szczypta Chili jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-18, 10:22   #8
czarna.noc
Wtajemniczenie

No to trzeba sie wybrac do carrefoura byle te kosmetyki byly bardziej udane niz 'profesjonalne' odzywki Loreala..
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 10:28   #9
Anahstasia
Zakorzenienie

To ja przytoczę króciutką reklamę Gliss Kur: Pierwsza linia Gliss Kur przeznaczona do naturalnych i farbowanych brązowych włosów z cennym olejkiem z orzecha brazylijskiego. Nadaje brązowym włosom gęboki połysk i ożywia je nieporównywalnymi świetlistymi refleksami. Nie czekaj dłużej! Odkryj piękny odcień Twoich brązowych włosów!
Pełna nazwa szamponu: Szampon Satynowy Brąz
Odżywka: Perłowa odżywka regeneracyjna Satynowy Brąz

Pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 23:50   #10
kaska222
Moderator

ta z perla mam jest naprawde dobra

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-18, 23:53   #11
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc
No to trzeba sie wybrac do carrefoura byle te kosmetyki byly bardziej udane niz 'profesjonalne' odzywki Loreala..
Ktore 'profesjonalne'masz na mysli?te ogolnie dostepne w sklepach w takich pudelkach(pomaranczowe,zo lte)?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-19, 09:12   #12
czarna.noc
Wtajemniczenie

Mialam na mysli wlasnie te wybitnie profesjonalne do kupienia wylacznie w salonach fryz. Mialam te odyzwke Shine Brown i to bylo wyrzucenie 50zl w kanal (miala utrzymywac kolor popielaty, a robila na czerwono, szajs!! + zero odzywienia..) ;/ a wczoraj kupilam sobie te odzywke Gliss Kura i zaraz jej uzyje
Stary 2005-09-19, 19:27   #13
Hexxana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc
Mialam na mysli wlasnie te wybitnie profesjonalne do kupienia wylacznie w salonach fryz. Mialam te odyzwke Shine Brown i to bylo wyrzucenie 50zl w kanal (miala utrzymywac kolor popielaty, a robila na czerwono, szajs!! + zero odzywienia..) ;/ a wczoraj kupilam sobie te odzywke Gliss Kura i zaraz jej uzyje

A to mnie zaskoczylas,wlasnie zamierzam przedluzyc swoj romans z linia Liss Extreme L'oreala wlasnie te profesjonalna,bardzo sobie ja chwale ale czekam na info w sprawie Gliss Kura jak sie bedzie sprawowac,moze akurat warto
Stary 2005-09-19, 19:38   #14
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagJa
Przyznam, że mnie kusi ta odżywka, ale 15zł za bodajże 150ml to trochę dużo
Dziś byłam w drugim Carrefourze i tu już cena za tą maseczkę wynosiła 19zł z kawałkiem za 150ml. Więc nie wiem czy to promocja się już skończyła czy w każdym sklepie cena jest inna Za prawie dwie dychy to jej na pewno nie kupię
Stary 2005-09-19, 22:16   #15
czarna.noc
Wtajemniczenie

Ja zaplacilam w carrefourze wczoraj za te maseczke 13zł. Po jednokrotnym na razie uzyciu moge stwierdzic, ze ladnie rozplatuje wlosy, sa one miekkie i mile w dotyku.. nie licze na wielkie wlasciwosci regenerujace, ale na pewno jeszcze kupie z tej serii szampon. Mam tylko nadzieje, ze kolor farby utrzyma 'na poziomie' czyli w moim przypadku zapobiegnie rudosciom.. a nuz tak bedzie?
Stary 2005-10-16, 09:04   #16
Wertizzo
Raczkowanie

Bardzo ucieszyła mnie wiadomość o tym, że Gliss Kur ma coś do zaoferowania moim brązowym włosom
Mam zamiar kupić całą tę serię, i w związku z tym pytanie: czy ktoś jeszcze ich używał? Są jakieś nowe opinie?
Pozdrawiam,
Wertizzo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 09:27   #17
czarna.noc
Wtajemniczenie

Ano, ja dokupilam sobie szampon, czyli przez jakis czas uzywalam szampon+odzywka. Niestety, po pewnym czasie zaczely sie sie bardzo plątac wlosy - tak jak bylo w przypadku Timotei do brazowych wlosow.. czyli musi byc jakis skladnik ktory to powoduje. Mi bardzo to przeszkadza bo mimo ze wlosy mam z natury sliskie i latwe do rozczesania, to po tych nowych prod. GlissKura mialam spore problemy :/ nawet w polowie ich nie zuzylam.. <sigh>
Stary 2005-10-16, 10:18   #18
smerfeta01
Zakorzenienie

oj, szkoda a miałam zamiar kupić sobie ten szamponik
ale chyba skuszę się na Dove wzmacniający lub regenerujący, a propos może ktoś używał tych produktów
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 10:37   #19
czarna.noc
Wtajemniczenie

Akurat Dove nalezy do jednej z moich ulubionych marek. Ta granatowa seria jest swietna ;P

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2005-10-23 o 10:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-16, 11:16   #20
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Ja mam od paru dni szampon i odżywke Dove i bardzo sie rozczarowalam. Nie kupilam mojej ukochanej zlotej linii tylko dove bo akurat byla w promocji. Szampon jeszcze ujdzie, ale odzywka to tragedia. Jakas taka wodnista, bardzo malo wydajna, bo trzeba jej sporo nalozyc zeby potem rozczesac wlosy po szamponie. Raczej nie polecam
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 12:31   #21
natii4
Zakorzenienie

Ja mam balsam do włosów brązowych z Gliss Kur i dla mnie,amatorki świeżo wyglądających włosów,ten balsam jest taki sobie. Jak go użyję danego dnia to włosy są super-bardzo dobrze się rozczesują, świetnie pachną.Za to następnego dnia mam tak strasznie przetłuszczone włosy,że aż oczom nie wierzę

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 17:39   #22
Anahstasia
Zakorzenienie

A ja już od 1,5 tygodnia testuję szampon i póki co jestem z niego tak samo zadowolona jak z pozostałych kosmetyków Gliss Kur. Dobre, ale zawsze coś im brakuje. Na dłuższą metę włosy są nieco przesuszone, tracą 'naturalną' śliskość. Są nieco bardziej szorstkie w dotyku. Nie wiem czy to w pełni wina szamponu, czy też ogólnych niesprzyjających warunków atmosferycznych, więc z końcową oceną się wstrzymam. Ogólnie: szampon przyjemny w stosowaniu, wydajny, ułatwia rozczesywanie długich włosów, opóźnia przetłuszczanie się włosów. Acz jakieś specjalnej pielęgnacji koloru nie zauważyłam.

Pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 00:39   #23
Malla
Nie depcze krokusów

Thumbs down Dot.: nowe produkty Gliss Kur

Nie polecam szamponu Satynowy Brąz Gliss Kura - rozjaśnia. Mam naturalnie bardzo ciemny kolor. Myślałam, że nie zrobi mi nic złego, a zapewni wygładzoną, śliską fryzurę i jakiś ciekawy połysk - niestety jest on za jasny. Moje włoski wyglądają na wypłowiałe, a słońca, jak wiadomo, nie widziały już długo. Wprawdzie nie wysusza skóry głowy, ale włosy wydają się szorstkie i połamane, odstają na wszystkie strony. Pachnie ładnie, acz słabiutko. Zawiera drobinki miki, które i tak się spłukują. Przyspiesza przetłuszczanie, na drugi dzień fryzura jest nieciekawa. Nie ułatwia rozczesywania.
Mogę się zamienić lub odsprzedać, niewiele zużyłam.

Przepraszam za powtórzenie postu, ale tematy wątków są różne.
Malla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 01:20   #24
moee
Zakorzenienie

oj u mnie szampon spisal sie strasznie , pod swiatlo jakis bardziej rudy sie moj braz zrobił, a po paru dniach uzywania .. straszny łupiez dostałam i jak to bywa leczniczymi szamponami przeciwłupiezowymi spłukalam sobie farbe
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 15:16   #25
Malla
Nie depcze krokusów

Nie strasz mnie łupieżem Jak dotąd to jedyny drogeryjny szampon, po którym nie swędzi mnie glowa. Do jakiegoś czasu miałam tak, że włosy o jakimś czasie przyzwyczajały się do szamponu i wtedy ewentualnie dostawałam drobnego łupieżu. Od poprzedniego zakupu zaś jest odwrotnie - najpierw porażka, potem coraz lepiej. Może jednak ten szampon wygładzi mi fryzurę. Poza tym wszyscy mnie pytają czy farbowałam włosy
Stary 2006-03-30, 15:20   #26
kiciulka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moee
oj u mnie szampon spisal sie strasznie , pod swiatlo jakis bardziej rudy sie moj braz zrobił, a po paru dniach uzywania .. straszny łupiez dostałam i jak to bywa leczniczymi szamponami przeciwłupiezowymi spłukalam sobie farbe
dziwne... ale mi sie zdaje ze musialas wczesniej miec lupiez, zrezygnowac z przeciwlupiezowych szamponow na rzecz tego...poprostu wrocil. Nie ma co zwalac na szampon, bo nie wina szampnu jesli mialas juz kiedys wczesniej lupiez.
Stary 2006-03-30, 15:29   #27
Malla
Nie depcze krokusów

Niekoniecznie. Większość tego, co wszyscy nazywają łupieżem, jest tak naprawdę wysuszoną skórą lub uczuleniem, a nie grzybkiem. Na to nie pomoże używanie przeciwłupieżowych szamponów. U mnie pojawiają się białe płatki po L'Orealu (Elseve byłyby idealne, gdyby nie te płatki) i Timotei (w dodatku wysuszają mi czoło), a po umyciu innym szamponem nie (zwykły łupież nadal by trwał), w dodatku zależy to od twardości wody.
Stary 2006-03-30, 16:02   #28
kiciulka1985
Zakorzenienie

Spotkalam sie z opnia ze jak juz raz sie dostanie lupiezu to pozniej mimo ze zludnie zaleczony z byle powodo powraca...
Stary 2006-03-30, 21:24   #29
moee
Zakorzenienie

nie no, lupiez to ja miałam pare razy w zyciu( jezeli mozna nazwac lupieżem biały pyłek na włosach).. ale akurat zanim zaczęłam uzywac tego konkretnego szmponu to moja głowa była czysciutka i ja raczej twierdze ze jak sie pokazuje lupiez to raczej winna szamponu, jesli uzywajac innego przed tym nie miałam

Malla- kazda głowa reaguje innaczej , wiec mysle ze jak sie spisuje dobrze to bedzie tak dalej
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-30, 21:36   #30
kiciulka1985
Zakorzenienie

Tak wina nieodpowiedniego szmponu
Bo to chyba jak z wrazliwa cera nie kazdy krem dobry

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości