| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2018-01-21, 10:05 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | Pedagog szkolny

Witam Chciałabym zapytać czy wiecie jakie potrzebne są kwalifikacje, aby zostać pedagogiem szkolnym w podstawówce ( nie chcę nauczać, a raczej być taką osobą, która rozwiązuje problemy i czasami prowadzi zajęcia związane z różnymi problemami jak np. tolerancja itp.). Z internetu wyczytałam, że teraz nie wolno zostać pedagogiem po samych kursach. Obecnie kończę studia archeologiczne i szczerze nie chciałabym od nowa zaczynać innego kierunku. Czy po studiach podyplomowych jest szansa na uzyskanie odpowiednich kwalifikacji? Czy są one tylko dla osób, które już takowe mają i chcą się tylko doszkolić? 
				__________________ "Ostatecznie jestem kobietą... i bardzo mnie to cieszy!" | 
|     |   | 
|  2018-01-21, 19:33 | #2 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2016-09 
				 | 

Dot.: Pedagog szkolny

Uważasz, że w sytuacji, w której na hasło "halo, pedagog!" rzucone na ulicy obróci się dwudziestu bezrobotnych magistrów pedagogiki będziesz mieć jakiekolwiek szanse po podyplomówce? Nie mówiąc już o tym, że trzeba mieć naprawdę dużo szczęścia, żeby się na taki etat załapać, tym bardziej teraz, gdy szkoły się likwiduje. | 
|     |   | 
|  2018-01-22, 08:32 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-11 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Nie pytałam jakie są szanse na dostanie pracy, tylko jakie kwalifikacje są potrzebne. Dostanie pracy to już jest całkowicie inna kwestia.

__________________ "Ostatecznie jestem kobietą... i bardzo mnie to cieszy!" | 
|     |   | 
|  2018-01-22, 08:46 | #4 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2016-09 
				 | 

Kwestią, którą rozsądny człowiek rozważy kilka razy wte i wewte zanim właduje kupę czasu i pieniędzy w kolejne studia. A bardzo dokładna i wiarygodna odpowiedź na Twoje pytanie widnieje w pierwszym linku wyświetlonym przez Google.

| 
|     |   | 
|  2018-01-25, 16:50 | #5 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-06 Lokalizacja: krk 
				 | 

Pedagogika ale z konkretną specjalizacją, na pewno najlepsza to resocjalizacja. Bo choćby po samym nauczaniu przedszkolnym nie ma szans na etat pedagoga w szkole.

__________________ Niektórzy ludzie uważają, że mogą wejść i wyjść z naszego życia. Pewnego dnia będą zaskoczeni zamkniętymi drzwiami.  | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.