![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Liszaje- czym leczyć?
Witam,
Może któraś z obecnych tu dziewcząt wie czym skutecznie wyleczę liszaje? Pojawiły się jakis czas temu (mam do nich tendencję), przypuszczam, ze po użyciu brudnego pędzla do pudru (co mnie podkusiło w perfumerii-nie wiem). Wiem, że na forum jest mnóstwo informacji na ten temat, jednak ja przetestowałam już wszystkie i nic nie pomaga ![]() Prócz tego łykam kapsułki 3 z wit. A i E, ale bez rezultatu. Dodam, że jestem wyjątkowym wrażliwcem, na codzień stosuję pilęgnację apteczną, głównie Avene, a kosmetyki kolorowe dobieram bardzo skrupulatnie i raczej polegam na sprawdzonych pudrach i podkładach. Może ktoś jest w stanie mi coś poradzić?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Liszaje- czym leczyć?
ja jak bylam mala mialam liszaj i wyleczylam go mascia z kitu pszczelego ale bylo to masc od pszczelarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja pamiętam, że jak moja siostra będąc jeszcze dzieckiem miała liszaj to babcia smarowała jej twarz żółtkiem jajka kurzego. I efekty były
![]() Poza tym jeżeli chciałabyś spróbować medycyny niekonwencjonalnej to polecam metodę BSM ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Żółtka kurzego raczej próbowac nie będę ![]() Maść z kitu pszczelego-hm, może coś w aptece poradzą, bo pszczelarza pod ręką nie mam ![]() Elcom - he he moja spółdzielnia mieszkaniowa tak się nazywa ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Moja córa na liszaj zakaźny dostała baneocin(zestaw 2 antybiotyków w maści).Była b.zaatakowana na twarzy i szyi.Maść pomogła w tydzień!Ja podbieram na pryszcze i też pomoga!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
ahh.. zapomnialam chcialam ostrzec przed mascia z kitu pszeczelego niektorzy dostaja od niego wysypki czerownj na ciele ciezko schodzi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Liszaje - czy ktoś z Was już to miał ?
Może zacznę od początku. Najpierw na policzku pojawił mi się "placek" który był szorstki, poprostu był to jakby kawałek suchej skóry. Następnie zaczynało mnie to swędzieć. Zaczęły się pojawiać krostki. Na drugim policzku równiez to mam. Tych krostek jest coraz więcej i swędzą. Mimo tego, że idę w czwartek do dermatologa, to już mnie to męczy. Nigdy nie miałam problemów skórnych, żadnego trądziku czy podobnych rzeczy. Boję się, że to jakaś alergia czy choroba skórna. Za dużo się naczytałam różnych opinii na ten temat. Jeśli ktoś wie o "liszajach" coś więcej, to proszę o opinię na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: Liszaje - czy ktoś z Was już to miał ?
Nie wiem co to jest ale mi zrobiły się dwie takie plamy na szyji. Nie schodzi. Jak smarowałam maścią cynkową to trochę jakby przygasło, ale szybko pojawiło się z powrotem:/ Mam to już z miesiąc, ale nie mam czasu pójść do dermatologa. Też nigdy nie miałam problemów ze skórą. Brałam leki przeciwalergiczne, ale to nie to. Jak znajdziesz antidotum daj znać, błagam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Na pewno dam znać. Wiem jakie to uciążliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Za mlodu tez mialam do tego tendencje i zawsze pomagala mi masc z nagietka, 3 zl w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Nikt prócz Ani nie odpowiedział na moje pytanie, ale muszę powiedzieć, że dermatolog mi pomógł. Nie wiem czy to były liszaje, bo lekarz stwierdził, że "nie ma czasu na wykłady" i ona ma leczyć ludzi, a nie opowiadać o chorobach. Powiedział tylko, że to jakieś zapalenie ropne skóry było, spowodowane przez bakterie. Przepisał mi antybiotyk ANKEMYCIN PLUS i polecił przemywać dwa razy dziennie miejsca zmienione chorobowo spirytusem salicylowym. Skóra bardzo się przez to wysuszyła, ale wszystko zeszło. Byłam na kontroli i przepisał mi jakiś krem nawilżający i muszę przyznać, że jest lepiej z moją buzią niż przed tym zapaleniem ropnym skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem najlepsza jest maść clotrimazolum, kosztuje niewiele a jest naprawde skuteczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Liszaj, czy się go bać?
OD jakichś 2 tyg, po szkolnej wigilii, zaczęła mo się rozwijać koło nosa czerwona plamka, która stopniowo rosla i ropniała, nie wiedząc co to, zaczęłam ją maskować. Miałam nadzieje że zniknie ale jednak nie!! Idąc do szkoły zawinięta w plaster okropnie się czuję :-( Byłam u lekarza,stwierdził liszaja przepisał mi maść Bactroban (ok. 30 zl) Mam przyjść do kontroli za 10 dni. Strasznie się boję kiedy to zejdzie, wszyscy się patrzą =( Czy miałyscie coś takiego? Kiedy to zeszlo, i czy nie ma blizn???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: Liszaj, czy się go bać?
moja kolezanka to miala po obozie, takie straszne krosty na brodzie, szyi i kolo ust, ale ladnie jej to zeszlo i niema zadnych blizn
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dot.: Liszaj, czy się go bać?
Ja to miałam kilka lat temu... leczyłam to jakieś 2tygodnie... blizn nie mam żadnych...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
to nie trądzik, to LISZAJ !!
Złapałam liszaja ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dot.: to nie trądzik, to LISZAJ !!
To idź do lekarza i lecz to.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Hmm i czego w związku z tym oczekujesz od wizażanek?.. wybacz, ale post jest troszkę niejasny. Rozwiń to a na pewno ktoś Ci pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. ;>
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
czegokolwiek na temat leczenia, na razie mam przepisany fucidin, a we wtorek kolejna wizyte...jak długo trwa leczenie? cokolwiek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Polecam ten wątek, może się przyda
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=236166 a tak od siebie to spróbuj dowiedzieć się coś więcej na temat maści clotrimazolum w większości pomaga ... i mam nadzieję, że będzie dobrze.
;( Edytowane przez daisuki Czas edycji: 2009-07-24 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Liszaje które nie chcą się wyleczyć
Mam straszny problem z liszajami na twarzy i szyi, Zaczął się jakiś rok temu. Od jeden liszaj na powiece... z czasem zrobiło się ich więcej. Byłam u jednego dermatologa który stwierdził ze to przez lamblie więc zaleciła diete - zrobiłam kilku krotnie testy nic nie wyszło... - Przy wizycie u okulisty pokazałam te "plamki" (skorą są na oczach to może...) Wypisał mi maść: Maxitrol (jak się później dowiedziałam to jakiś silny steryd). Pomagało BARDZO ale tylko do czasu stosowania, wystarczy ze przerwałam choć na 1 dzień i zaczynały wychodzić i rozsiewać po całej twarzy (gdzie wcześniej tylko powieki były zainfekowane) Tubka się już kończyła więc w poniedziałek udałam się do innego dermatologa. Przypisał mi : Fluconazole z Aleric'iem na przemian. A w wymazie wyszło, ze to drożdżaki. Zalecił też smarowanie Clotrimazolum. Stosuje te leczenie już od 4 dni i teraz mam w niektórych miejscach twarzy więcej liszai niż zdrowej skóry. Swędzi to nie miłosiernie i wciąż się rozszerza... wyglądam potwornie! Co to może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liszaje które nie chcą się wyleczyć
a nie dał lekarz antybiotyku doustnie?
U mnie to trwała dość długo taka kuracja, rób codziennie maseczki z jogurtu naturalnego, ja używałam jogurtu bałkańskiego. Bardzo łagodzi ból i pomaga.
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
liszaje nad oczami/na powiekach
Witam, dziewczynki pomozcie. Czasem chodzę na solarium-czesciej latem, ale teraz tez od czasu do czasu tam pomykam.
Smaruję się kremem Onyx deep brown , po opalaniu chłodzacym tez z Onyxa. Mysle ze to dosc dobre jakościowo kosmetyki. Ale mam pewien problem. . Po kazdy skorzystaniu z solarium wieczorem nad oczami pojawiaja sie male liszaje. Male takie ok 1-1,5 cm, jeden nad praym, drugi nad lewyk okiem. Sa lekko czerwone, po dwoch trzech dniach nawilzania schodzą. Ale przez te dwa trzy dni wygladają brzydko ![]() Dlaczego tak się dzieje i jak temu zapobiec? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
LISZAJ PŁASKI ? Zdjęcie. Proszę o pomoc ;-)
Witajcie dziewczyny, jakiś czas temu na prawej piersi z boku zaczęło mnie coś swędzieć, gdy zdjęłam biustonosz ustało, nie wiem czy on mnie obcierał podrażniał ? Od pewnego czasu mam plamkę na 1cm, czasem strasznie swędzi jest czerwona, trochę schodziła mi skóra a teraz jest normalna gładka, nie wiem czy to liszaj płaski? Chcę się obejść bez wizyty u lekarza, dołączam zdjęcie napiszcie proszę co myślicie, polećcie jakieś maści ;-) Gdy nie przejdzie wtedy udam się do dermatologa. Pozdrawiam i z góry dziękuje za POMOC ;-)
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
chodziło o elocom ja używan i schodzi
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]()
czy ten elocom jest na receptę?
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
tak, podobnie jak wszystkie inne wymienione w wątku maści.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.