Studia przez internet - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-24, 22:19   #1
niNuA
BAN stały

Studia przez internet

Cześć dziewczyny

Szukam uczelni które prowadzą zajęcia przez Internet. Czy znacie jakies?
niNuA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 07:22   #2
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Studia przez internet

http://www.wszib.poznan.pl/?gclid=CP...FRfgXgodtWi13g

http://www.puw.pl/

http://www.e-informatyka.edu.pl/

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 13:03   #3
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Rozumiem, że jest ci całkowicie obojętny kierunek?

WSP TWP Warszawa. Uczelnia pedagogiczno-społeczna.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 12:21   #4
mirika
Rozeznanie

mnie też interesuje temat nauki w uczelniach internetowych.
macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii, może skończyłyście takie szkoły i możecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami? ciekawa jestem Waszych opinii, zastanawiam się czy warto.
mirika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 12:52   #5
niNuA
BAN stały

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;9139544]Rozumiem, że jest ci całkowicie obojętny kierunek?

WSP TWP Warszawa. Uczelnia pedagogiczno-społeczna.[/QUOTE]

Interesowałaby mnie Fiologia angielska.. niestety nigdzie nie mogę znależć
niNuA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 12:55   #6
motylek1007
Zakorzenienie

ciezko studiowac taki kierunek tylko przez neta....a mozna wiedziec dlaczego tylko takie studia wchodza w gre a nie np zaoczne?

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 13:04   #7
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niNuA Pokaż wiadomość
moze poprostu tego kierunku nie ma w systemie e-learning jak wielu innych zwyczajnie nie mozna prowadzic pewnych kierunkow przez internet.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-29, 15:44   #8
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie wyobrażam sobie języka na odległość. Zresztą, to i tak nigdy nie są wyłącznie e-learningowe studia, takich zajęć jest może 60%, a reszta na żywo.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 19:41   #9
strawberka
Zakorzenienie

na mojej uczelni jest możliwość studiowania przez e-elearning: http://pou.pl/ na uczelnię przyjeżdża się tylko na sesję studiuje tam sporo osób z UK ponieważ szkoła daje 2 dyplomy- polski i brytyjski (Oxford Brookes University)
strawberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 21:15   #10
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 19:11
Latoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 13:47   #11
strawberka
Zakorzenienie

ta uczelnia dostosowuje się do studenta- i nie jest to tylko chwyt reklamowy ja akurat studiuję wieczorowo i pracuję na pełnym etacie i daję radę pracuję 8-16 a od 17-20 mam zajęcia

PS. jeśli jesteś również zalogowana na grono.net, to poszukaj tam dokładniejszych informacji, jest tam grono POU i tam studenci e-learningu napewno Ci pomogą
strawberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-02, 15:36   #12
Latoya
BAN stały

.

Edytowane przez Latoya
Czas edycji: 2009-05-26 o 19:07
Latoya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 07:07   #13
morphen
Raczkowanie

Witam
Odnawiam temat, szukam osób które studiowały przez internet i mogą podzielić się swoim doświadczeniem . Chciałem wybrać taki tryb studiów z uwagi na już posiadaną wiedzę , oraz dlatego, że chciałem mieszkać w DE [z racji posiadania obywatelstwa]. Jeżeli ktoś chciałby podzielić się doświadczeniami to zapraszam i z góry dziękuję
morphen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 14:02   #14
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morphen Pokaż wiadomość
Witam
Odnawiam temat, szukam osób które studiowały przez internet i mogą podzielić się swoim doświadczeniem . Chciałem wybrać taki tryb studiów z uwagi na już posiadaną wiedzę , oraz dlatego, że chciałem mieszkać w DE [z racji posiadania obywatelstwa]. Jeżeli ktoś chciałby podzielić się doświadczeniami to zapraszam i z góry dziękuję
Yo Men.

Sama niedawno szukałam info na ten temat i znalazłam temat na emigrantkach http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=studia
Stary 2012-04-07, 13:39   #15
kroolewna_z_drewna
Raczkowanie

Pozwolę sobie odświeżyć wątek, interesują mnie studia w systemie e-learning'owym. Poszukuje przede wszystkim osób, które również są zainteresowane tym tematem, ale też kogoś, kto osobiści przekonał sie jak wygląda sprawa

http://s7.suwaczek.com/20130614580113.png
kroolewna_z_drewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-08, 21:45   #16
studentk_a
SPAMER
Nieopłacona reklama

Ja koncze wlasnie studia robione w systemie e-learning. Sprawa wyglada tak, ze musisz miec silna motywacje wewnetrzna, zeby je skonczyc. Obecnie pisze juz prace dyplomowa i we wszystkim student pozostawiony jest sobie samemu, wszystko jest anomimowe. Na naszej uczelni mamy numerki. Na czatach z wykladowca nawet nie wiesz, czy rozmawiasz z kobieta, czy mezczyzna. Ludzi spotykasz tylko na egzaminach. Jestem szczesliwa, ze koncze te studia i NIGDY wiecej w tym systemie.
studentk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 13:39   #17
Darling15
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

kroolewna_z_drewna znalazłaś jakąś spoko szkolę gdzie można zrobić studia przez neta? Pytam bo też chcę zacząć, a nie wiem gdzie... a czasu coraz mniej...
Darling15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 17:14   #18
Badboys
Przyczajenie

http://www.studiaonline.info/serwis.php?s=1456
http://www.okno.pw.edu.pl/

Studia przez internet to ciekawe rozwiązanie, jednak nic nie zastąpi 'normalnych' studiów.
Badboys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 18:21   #19
aniulka86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez studentk_a Pokaż wiadomość
Ja koncze wlasnie studia robione w systemie e-learning. Sprawa wyglada tak, ze musisz miec silna motywacje wewnetrzna, zeby je skonczyc. Obecnie pisze juz prace dyplomowa i we wszystkim student pozostawiony jest sobie samemu, wszystko jest anomimowe. Na naszej uczelni mamy numerki. Na czatach z wykladowca nawet nie wiesz, czy rozmawiasz z kobieta, czy mezczyzna. Ludzi spotykasz tylko na egzaminach. Jestem szczesliwa, ze koncze te studia i NIGDY wiecej w tym systemie.
Ja także studiuję przez internet i jestem bardzo zadowolona z tej formy studiowania.

Nie wiem na jakiej uczelni studiowała studentk_a, ale u mnie nie ma żadnej anonimowości i numerków. Każdy student i wykładowca jest podpisany imieniem i nazwiskiem, ogromna większość osób ma także umieszczone swoje zdjęcie. Część wykładowców zaczynając nowy przedmiot zakłada wątek "Poznajmy się" w którym każdy może o sobie napisać to co chce. Wszyscy w grupie możemy się komunikować poprzez wysyłanie wiadomości, a często znajomości kontynuowane są poza platformą edukacyjną np. przez skype. Na poczatku pierwszego semestru mieliśmy cały weekend, aby się poznać na wykładach wprowadzających.

Ja zdecydowałam się na taką formę studiów ponieważ często zmieniam miejsce zamieszkania. Za dwa tygodnie znowu wyjadę z Polski. U mnie w grupie 1/3 osób mieszka za granicą. Są osoby z Irlandii, Szwajcarii, Holandii, Norwegii... Są też osoby dla których to po prosu wygodna forma studiowania ze względu np. na obowiązki w pracy i w domu.

Przez internet można studiować: pedagogikę, politologię, administrację, socjologię, zarządzanie, ekonomię, informatykę, zdrowie publiczne, filologię angielską, germańską ...
aniulka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 10:27   #20
Fleurre_De_Violette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niNuA Pokaż wiadomość
http://www.wsl.edu.pl/studia-online/
Stary 2015-07-31, 10:36   #21
Paulina414
Przyczajenie

Akademia Polonijna w Częstochowie ma fajne zajęcia http://online.ap.edu.pl/.
Paulina414 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-31, 10:49   #22
madeline25
Rozeznanie

rozumiem, że dla niektórych studia przez internet to konieczność, ale ja tam wolę tradycyjne - kontakt z ludźmi chociaż jest

Edytowane przez madeline25
Czas edycji: 2015-07-31 o 10:50
madeline25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-12, 10:04   #23
Unti01
Przyczajenie

Moim zdaniem studia przez internet są dużą bzdurą. Wiem, co mówię. Internet może dużo pomóc, ale bez przesady.
Stary 2017-08-29, 09:28   #24
gemini83
Przyczajenie

Witam szukam jakiejś uczelni najlepiej przez internet,chodzi mi o to że pracuję, a potrzebuje tylko papierek kierunek dowolny, aby było łatwo zaliczyć zajęcia. Nie mam czasu zbytnio na naukę, przez system w jakim pracuję. Może znacie jakąś uczelnie gdzie małym wkładem można zrobić papier.Wiem że nie ma idealnej uczelni, ale muszę pogodzić prace, rodzinę i brak czasu na naukę.Myślałam nad pedagogiką, socjologię albo administracje, turystyka. Albo znacie jakieś łatwe kierunki do skończenia byle nie z matematyką dajcie znać.
gemini83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-29, 09:46   #25
megamag
BAN stały

Cytat:
potrzebuje tylko papierek
Nie, nie znamy. Jeśli nie chcesz się uczyć, to się nie ucz i przestań robić siarę tym, którzy chcą skończyć te kierunki i się nimi interesują. I tak będziesz mogła takim papierkiem co najwyżej podetrzeć sobie du... Jak nie masz co robić z pieniędzmi, jedź na wakacje.

Ile jeszcze takich osób się tu zjawi? Studia nie są dla nieuków i nie dają w magiczny sposób pracy tylko dlatego, że się uzyskało jakiś papier z Wyższej Szkoły Płacenia Czesnego. Błagam, skończcie już z takimi głupimi postami! Studia są dla osób, które chcą się uczyć. Jak nie chcesz, to naprawdę nic złego. Pracuj sobie dalej, dużo bardziej przysłużysz się społeczeństwu, niż udając wykształconą.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-29, 09:51   #26
mmm95
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gemini83 Pokaż wiadomość
Witam szukam jakiejś uczelni najlepiej przez internet,chodzi mi o to że pracuję, a potrzebuje tylko papierek kierunek dowolny, aby było łatwo zaliczyć zajęcia. Nie mam czasu zbytnio na naukę, przez system w jakim pracuję. Może znacie jakąś uczelnie gdzie małym wkładem można zrobić papier.Wiem że nie ma idealnej uczelni, ale muszę pogodzić prace, rodzinę i brak czasu na naukę.Myślałam nad pedagogiką, socjologię albo administracje, turystyka. Albo znacie jakieś łatwe kierunki do skończenia byle nie z matematyką dajcie znać.

mmm95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-29, 11:47   #27
wikii15
Raczkowanie

ktoś pisał chyba wsb ma zarzadzanie przez internert
wikii15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-08-30, 19:01   #28
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gemini83 Pokaż wiadomość
I po co ci ten dyplom? Byle jaki kierunek z byle jakiej uczelni na rynku pracy w niczym nie pomaga.
Stary 2017-09-09, 20:41   #29
alkakoparka
Raczkowanie

studiuje ktos z was na puw ekonomie? jak wrazenia? zamierzam tam zlozyc w tym tyg papiery...
alkakoparka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-09-09, 23:46   #30
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez pola700 Pokaż wiadomość
1. teza, iż nauka stacjonarna jest lepsza niż online to mit

2. jestem absolwentką studiów online na Akademii Polonijnej z Częstochowy i wyniosłam z wykładów dobre przygotowanie

3. studia online to wbrew pozorom zasuwanie tak samo jak na stacjonarnych

4. nie spotkałam się osobiście z sytuacją wartościowania kandydata do pracy przez pryzmat rodzaju czy trybu uczelni ukończonej - pracodawcę interesuje czy posiada wykształcenie kierunkowe oraz co nawet ważniejsze - DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE
I co robisz po Akademii Polonijnej w Częstochowie? Przydały ci się studia, czy raczej wlasnie doświadczenie zawodowe, a studia można było odpuścić?

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości