|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Podoba mi się pewien chłopak.
Studiuję na uczelni razem z takim jednym chłopakiem, on jest w innej grupie, ale czasem mamy zajęcia razem w połączeniu. Zaczęłam go podrywać, jeśli to można nazwać podrywem, uśmiechać się, i zagadywać na neutralne tematy, oczywiście raz na jakiś czas, jeśli mamy już razem zajęcia i mam możliwość jakoś zbliżyć się do niego.
On odwzajemnia uśmiech, a po czasie nawet czasem uśmiechnie się sam jak mnie zobaczy, jak zagaduje np o zajęciach coś, to odpowiada i często pyta mnie. I tak wyglądają nasze relacje....czy jeśli by mu zależało wyszedłby z jakąś inicjatywą? I czy jeśli nic nie zrobi to wypada mi zaprosić go na kawę? |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Podoba mi się pewien chłopak.
Pewnie, że wypada. Skoro rozmawiacie na uczelni, możesz zaproponować kontynuowanie rozmowy przy kawie. Nawet jeśli odmówi, to przynajmniej sprawa zainteresowania się wyjaśni.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co, nie można uogólniać. Jeden sam zaprosi a inny będzie się wstydził, jeszcze inny będzie wychodził, że skoro kobiety walczą o uprawnienie to kobieta też może.
Będąc na Twoim miejscu delikatnie w trakcie rozmowy coś bym zasugerowała i sprawdziła tym samym sytuację. Poza tym uśmiechy o niczym nie świadczą. |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
A wy byście wyszły z zaproszeniem jakimś chłopaka który wam się podoba, czy jednak czekałybyście na inicjatywę z jego strony? I czy jeśli chłopak nie zaprasza do znaczy że mu nie zależy?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ps i tak jeśli ktoś by mi się podobał to sama wzięłabym sprawy w swoje ręce Edytowane przez ANKA54321 Czas edycji: 2018-01-17 o 15:19 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Wyszłabym. Chciałabym po prostu mieć jasną sytuację, a nie gawędzić z nim w nieskończoność na korytarzu i zastanawiać się, jakie ma intencje. Nie wiadomo, dlaczego sam nie proponuje - może nie jest zainteresowany, może jest nieśmiały, może nie przyszło mu do głowy, że Ty jesteś.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
A niby na czym ma mu zależeć? Wasz kontakt nawet nie wyszedł poza uczelnię. W myślach Ci nie przeczyta, że jesteś chętna na rozwijanie znajomości, zakochanie po pierwszej wymianie uśmiechów zdarza głównie w filmach, w życiu jak ktoś Ci wpada w oko czasem trzeba wykazać inicjatywę i dać się poznać, żeby rozwinęło się coś więcej. Ja bym zaproponowała coś neutralnego, jak lunch między zajęciami albo wyjście na jakiś event, bo ,,znajomi się wykruszyli''. Najlepiej zapytać wprost, bez bawienia się w aluzje, żebyś nie zastanawiała się potem, czy Cię zbył czy po prostu nie wychwycił sugestii.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chacaos bardzo mądrze pisze, weź sobie jej słowa do serca. Jeśli jesteś zainteresowana, to wyjdź z inicjatywą, fajnie zaproponować jakiś przyjacielski wypad na lunch/kawę/jakiś koncert czy cokolwiek. Po prostu żeby się poznać. Dać sobie szansę.
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Autorko i jak tam sytuacja się rozwinęła?
|
|
|
|
|
#10 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Pewnie, że wypada. Następnym razem jak go spotkasz, rzuć luźno "mam teraz okienko, masz ochotę na kawę?". Jak powie, że teraz nie może to po prostu zapytaj kiedy ma czas. Już powinien załapać i jeśli będzie zainteresowany to zaproponuje inny termin.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czy zaprasza Cie chłopak czy nie- nie ma związku z tym czy mu zależy czy nie. przede wszystkim poznaj go lepiej. a potem się zastanawiaj nad tym czy mu zależy.
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Tak z ciekawosci, za co te ban dla autorki?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.