![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Buty Ryłko - pytanie o jakość, opinie
Przeszukałam forum ale nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi.
Wpadły mi w oko buty z Ryłka. Szukałam w internecie opinii na temat tej marki ale opinie są skrajne. Od totalnego zachwytu po zdecydowane NIE. Pomyślałam, że wizażanki zakupoholiczki napewno mają w swoich szafach buty z Ryłka i chętnie podzielą się opiniami na temat jakości ![]() ![]() ![]() Może nawet któraś ma buciki, które mi wpadły w oko i powie czy nie dzieje się z nimi coś niedobrego? Czy skóra jest miękka? Czy są wygodne?? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Buty Ryłko - pytanie o jakość, opinie
Ja swoje jedne jedyne buty z Ryłko mam od prawie 6 lat, są to takie niskie czółenka zapinane wokół kostki, kupiłam je na studniówkę, ale do dziś w nich chodzę bo absolutnie po nich nie widać tych 6 lat i są mega wygodne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam z Ryłko skórzane kozaki (moje jedyne, więc bardzo eksploatowane) które trzymają się świetnie piąty rok; z zeszłego roku mam sandałki z paseczków na szpilce, bardzo stabilne, nic się nie psuje; w tym roku kupiłam balerinki, są zgrabne, porządnie wykończone i nic się z nimi złego nie dzieje.
Poza tym ogromnym plusem są połówki rozmiarów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
miałam buty Ryłko przez kilka dobrych lat. warto w nie zainwestować, swietna firma
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ja też byłam i jestem zadowolona. Buty eksploatowane przeze mnie bardzo trzymały się kilka lat, nawet z zamszu
![]() Przymierzam się do zakupu jakichś kozaków na zimę z Ryłko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
też mogę potwierdzić powyższe opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też mam jedne buty z Ryłko, ale niestety nie mogę potwierdzić poprzednich opinii ponieważ moje buty po miesiącu się popsuły...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię Ryłko bo buty są niezniszczalne i nie mogę kupic nowych
![]() Dobra jakośc za rozsądną cene. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jesteście jak zwykle niezastąpione
![]() Niemniej skusze sie na te buty z zalącznika i oby byly dobre ![]() Proponuje aby ten wątek został wątkiem informacyjnym nt. Rylka. Kolejne opinie mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja mam jedne kozaki i jedną parę pantofli od Ryłko. Uczyłam się w nich chodzić "na obcasie" i trochę pozdzierałam fleki a w pantoflach podniszczyłam obcas. Myślę, że fleki mają nienajlepsze ale buty są bardzo wygodne i stabilne. Dobre do nauki chodzenia w butach na obcasie
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja też potwierdzam powyższe opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chcę kupić porządne buty, takie które będą mi służyły latami, kieruję swe kroki właśnie do Ryłko
![]() Podobnie jak cynnamon to właśnie w butach tej marki uczyłam się chodzić na obcasach. ![]() Na studniówkę kupiłam sobie proste czółenka na słupku - mam je do dzisiaj - a od momentu zakupu minęło już ok. 10 lat. Fakt, może nie chodzę w nich często (głównie do teatru, opery, czasem do pracy) ale i tak jestem pełna podziwu, że wytrzymały tyle lat. Teraz mam upatrzone przepiękne chabrowe buciki na obcasie - zakochałam się nie tylko w ich wyglądzie ale i w kwestii wygody. Są mięciutkie, stopa idealnie się w nich układa a obcas mimo iż wysoki, to w ogóle go nie czuć. Buty tej firmy są naprawę dobrze wyprofilowane, mają wszyte żelowe poduszeczki pod palcami zapewniające komfort przy noszeniu. W stosunku do wielu innych firm obuwniczych, których buty uwierają mnie już w kilka sekund (!!!) po przymierzeniu (czuję, że są sztywne i twarde, stopa źle się układa) Ryłko wyróżnia się na plus ![]() Czekam teraz na kolekcję jesienno-zimową.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mariah sliczny fason i kolorek I klasa. Obcas masakryczny ale skoro wygodne to dlaczego nie.
Zamówiłam te czarne buciki, znalazłam na allegro jeszcze taniej niż myślałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ciekawe kiedy można się spodziewać kolekcji na jesień?
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Nawiązując do tematu - buciki mam już w domu. Są super. Miękka skórka, wygodne, dobrze trzymają się stopy, starannie wykonana. Teraz tylko - oby nic się z nimi nie działo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
To prawda - buty wytrzymuja kilka sezonow, nawet takie, ktore nosi sie codziennie. Do tego maja ciekawe modele, materialy i polaczenia kolorow. I ja i moja mama od lat kupujemy Rylko, czasami popelniajac blad i kupujemy cos nowego (zazwyczaj z niezadowolwniem odkladamy je do pudelka, jak np. Bata czy Venezia [kazdy but ma jakas drobna wade od wylazacego kleju, szwow nierownych,do przebarwien i roznicy kolorow, nie wspominajac o NIEWYGODZIE, farbowaniu i wywolywaniu ciaglego bolu stop i halluksow]).
Szczerze polecam firme Rylko! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Owszem, buty niezniszczalne (mam sandałki, 2 pary czółenek i szpilki peep toe), ale niestety bardzo twarde, obcierają...no raczej niewygodne. Ale może to zależy od stopy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Potwierdzam, ich obuwie jest niezniszczalne. Mam skórzane kozaki z Ryłko, kupione jakieś 5 lat temu i nadal w nich chodzę. Nie przemakają, po tylu latach podeszwa nadal w świetnym stanie, fleki minimalnie zdarte. Warto wydać te kilka stów bo buty są bardzo dobrej jakości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, znalazłam gdzieś, że dla obuwia Ryłko stosuje się numerację francuską? Możecie to potwierdzić?
FRANCUSKA - METRYCZNA (sztychowa) - (w cm) roz. 36 - 23.7 cm roz. 36.5 - 24 cm roz. 37 - 24.3 cm roz. 37.5 - 24.7 cm roz. 38 - 25 cm roz. 39 - 25.7 cm Chciałabym kupić buty przez internet, ale zastanawiam się nad rozmiarem. Normalnie noszę roz. 37 (dł. stopy 24 cm), a z tego wynika, że powinnam kupić 36,5. Też kupowałyście rozmiar/pół rozmiara mniejszy? Czy może to zależy od konkretnego modelu? Przeszukałam jeszcze internet i widzę, że dla tego samego modelu buta, które mi się podobają, każdy sklep internetowy podaje inną długość wkładki ![]() Edytowane przez maja2005 Czas edycji: 2011-03-21 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Mam buty rylko - sandalki zapinane na kostke na malym obcasiku. Kupilam je w 2004 roku. Sa nie do zdarcia.
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Także potwierdzam tę numerację
![]() Tz. długość stopy u mnie 23,8 wiec normalnie kupuję buty w rozm. 37. Z Ryłka kupuję jednak 36,5 i pasują idealnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Ja mam 38 a w Ryłko biorę 37,5. Nie licząc kozaków, z których nie ma połówek, no i lepiej jednak mieć zapas na grubszą skarpetkę
![]()
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Polecam buty z tej firmy są mega wygodne i do tego bardzo dobrej jakości. Od dobrych paru lat jestem ich "stałą" klientką"
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Dużo na temat buty Ryłko znajdziesz tutaj. Ponad 300 par, część ma opinie. Ja noszę drugą parę i są OK. Po prostu buty - nie rozwalają się.
Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Ja też polecam, a co do fleków to teraz proponują zakup zapasowych od razu w sklepie za grosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Ryłko to bardzo dobra marka, zawsze jak szukam butów trafiam do tego sklepu, choć przyznam, że nie zawsze coś dla siebie znajdę. O ile jakościowo są naprawdę dobre, to wzory są jakby na jedno kopyto, to wg mnie minus, ale oczywiście to kwestia gustu.
Mam chyba od 6 lat kozaki skórzano-zamszowe, letnie sandały i baleriny. Genialnie się trzymają, chociaż praktycznie codziennie w sezonie w nich chodziłam. Macie rację co do obcasów i fleków, szybko się ścierają. Jednak za tę cenę, jakość wysoka i szeroki wybór modelowy. Ta marka jest warta inwestycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() Susanna, a myślisz, że jak ja mam długość stopy 24 cm, to 36,5 będzie mi pasował, czy Tobie są bardzo dopasowane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Hmm cięzko mi doradzić bo ja mam sandałki a nie typowo zabudowane czółenka.Ja bym wzięła chyba ciut większe. Zależy też czy buty o których myślisz mają wąskie noski czy szersze bo jak wąskie to raczej naewno wzięłabym większe żeby palców nie ściskały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.