![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
Social media, a zwi±zek
Witam wszystkich
![]() Chcia³bym poruszyæ my¶lê, ¿e ciekawy temat wszelkich portali spo³eczno¶ciowych, jak te¿ aplikacji w codziennym ¿yciu, a ich wp³yw na relacje w zwi±zku. Mo¿e rzucê kilka pytañ, które mi siê nasunê³y po ostatniej ''wymianie zdañ'' z drug± po³ówk±: 1) Czy obserwujecie na instagramie wiêkszo¶æ swoich znajomych? (Panie-swoich kolegów np z pracy, studiów, by³ej klasy itp. Panowie-swoje kole¿anki) 2) Analogicznie, czy je¿eli u¿ywacie np. snapa to macie na nim znajomych p³ci przeciwnej, je¶li tak to jaki stosunek ma do tego druga po³ówka? Je¶li nie, dlaczego? Z w³asnej woli czy raczej z woli drugiej osoby? Generalnie, ciekawi mnie wasze zdanie na ten temat. Ja nie widzê nic z³ego w obserwowaniu znajomych (czy to kobiet, czy mê¿czyzn), ani nic z³ego w wysy³aniu sobie tak zwanych snapów itp, je¶li u¿ywa siê tego z g³ow± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 935
|
Dot.: Social media, a zwi±zek
Cytat:
![]() Je¶li chodzi o obserwowanie osób p³ci przeciwnej to wg mnie jest to kwestia zazdro¶ci. Sorry, ale osoba, która nie ma problemów z poczuciem w³asnej warto¶ci takich cyrków po prostu nie odstawia.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 906
|
Masz histeryczna dziewczynê. Rozmowy z p³ci± przeciwna s± normalne o ile nie wychodz± poza ustalone w ramach zwi±zku normy.
1. Obserwujê dos³ownie 8 osób, tak siê z³o¿y³o ¿e to tylko kobiety, ale to przypadek. Po prostu faceci nie wrzucaj± interesuj±cych mnie zdjec. Kompletnie nie ma to dla mnie znaczenia, mo¿e raz na tydzieñ wejdê na aplikacjê. 2. Kontakty przez net s± u mnie marginalna czê¶ci± ¿ycia, partner nie ma zupe³nie o co siê burzyæ czy strzelaæ fochy. A z dziewczyn± postaw sprawê jasno, bo Ci wejdzie na g³owê i ka¿e urwaæ ze wszystkimi kontakty. Powiedz raz a dobrze, ¿e nie flirtujesz przez internet i jak ma problem z ofpowoedzeniem komu¶ na pytanie to niech siê sama z tym upora, a nie wymaga od Ciebie ¿ycia bez dostêpu do innych osób. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 844
|
Snapa nie mamy, ista nie mamy, z fejsa korzystam tylko na potrzeby swojego hobby (¿adnych znajomych).
Ale ja jestem to pokolenie, które wychowa³o siê z prawdziwymi lud¼mi, a nie wirtualnymi retuszowanymi selfikami ludzi, którzy udaj±, ¿e maj± inne ¿ycie ni¿ w rzeczywisto¶ci. Tak¿e temat z kosmosu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Konto usuniête
|
Cytat:
Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
A teraz mam i fejsa, i insta, i snapchata i milion innych aplikacji. Nie ma regu³y. Wys³ane z mojego ALE-L21 przy u¿yciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gazela inteligencji
Wiadomo¶ci: 6 371
|
Obserwujê ludzi obu p³ci, ale wiêcej kole¿anek ma insta, mam snapa, ze znajomymi taka sytuacja, jak na insta, na Facebooku piszê o dowolnych rzeczach z lud¼mi dowolnej p³ci i facet siê o to nie czepia. Oczywi¶cie nie piszê z nikim, je¶li z nim spêdzam aktywnie czas, chyba ¿e to w³a¶nie wiadomo¶æ z jakim¶ pytaniem. Jestem starost± grupy, do¶æ czêsto dostajê ró¿ne informacje i pytania, mamy tez grupowe czaty mojej grupy i wszystkich starostów. Codziennie kto¶ tam pisze jakie¶ pierdo³y. Nie da³abym tady, gdyby facet mia³ o to pretensje. Oczywi¶cie w drug± stronê musi byæ to samo.
Dlatego uwa¿am, ¿e twoja dziewczyna ma ogromny problem z zazdro¶ci±, którego mo¿e nie opanowaæ bez pomocy specjalisty. Zamêczyli siê z ni±. Ona tez siê zamêczy, ale to ona ma problem i ona musi nad nim pracowaæ. Nie ma takiej mi³o¶ci, dla której bym znios³a odcinanie mnie od znajomych, nawet poprzez internet. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 823
|
Mam FB, Insta i Snapa. Obserwujê, lubiê i rozmawiam z kimkolwiek chcê, m±¿ ma to g³êboko gdzie¶, bo nie trzês±c± siê kupk± kompleksów. Mnie podobaj± siê zarówno kobiety jak i mê¿czy¼ni, wiêc musia³by byæ zazdrosny O WSZYSTKICH
![]() M±¿ rzadko u¿ywa FB, nie ma Snapa, ale ma Instagram na którym obserwuje i komentuje zdjêcia kobiet i mê¿czyzn. Te¿ mnie to nic nie obchodzi. ![]() Przyda³aby ci siê chyba nowa dziewczyna, na moje oko.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 916
|
1) Nie. Je¶li co¶ ¶ledzê to wy³±cznie to, co mnie interesuje. Np. zwi±zanego z nauk± jêzyków obcych.
2) Nie, jest mi to obojêtne.
![]() |
#9 | ||
lubi eks swojego mê¿a
Wiadomo¶ci: 1 791
|
Cytat:
Cytat:
2) Na snapie ka¿de z nas ma swoich znajomych ró¿nej p³ci, nie zagl±damy sobie w telefony. Polecam zmieniæ dziewczynê, bo to dopiero pocz±tek problemów.
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 503
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
lubi eks swojego mê¿a
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Skrzat le¶ny
Wiadomo¶ci: 10 312
|
Bruh, co¶ z t± lask± jest nie tak, skoro dostaje "histerii" (wtf) na d¼wiêk wiadomo¶ci do Ciebie od innej kobiety. Da³e¶ jej kiedy¶ jaki¶ powód do zmartwieñ/kto¶ j± kiedy¶ tak za³atwi³, ma nisk± samoocenê czy sama nie jest ¶wiêta? Sama kiedy¶ chcia³am zawsze wiedzieæ z kim pisz± moi ex i zawsze my¶la³am, ¿e wypisuj± do innych - u mnie powodem tego my¶lenia by³y wszystkie opcje, które wpisa³am wy¿ej.
1) Mam ledwie garstkê znajomych na insta, ale za to wszystkich na fb. Nie jestem jednak nigdzie przesadnie aktywna, bardziej patrzê na zdjêcia ni¿ je wrzucam czy robiê co¶ w kierunku interakcji z innymi. Z w³asnego widzimisiê. 2) Jak wy¿ej + nie u¿ywam snapa, za to moimi znajomymi s± w 90% faceci. Ba, bardzo bliskimi znajomymi i przyjació³mi, z niektórymi piszê codziennie. Ale T¯ wie ¿e ja i dziewczyny to po prostu niewypa³, a moich ch³opaków znam du¿o d³u¿ej ni¿ jego i nigdy nie by³o z tym problemów. Nie sprawdzamy te¿ swoich telefonów ale i nie ukrywamy z kim piszemy - móg³by mój telefon przetrzepaæ kiedy tylko chce, bo od momentu gdy jeste¶my razem ¶wiata poza nim nie widzê, a to wielka zmiana w moim ¿yciu ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Ca³e szczê¶cie ja korzystam tylko z fb
![]()
"Wiêkszo¶æ ludzi ma tyle szczê¶cia, na ile sobie pozwoli" Abraham Lincoln Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2018-01-27 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Skrzat le¶ny
Wiadomo¶ci: 10 312
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
lubi eks swojego mê¿a
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
BAN sta³y
|
Na szczê¶cie zarówno ja mam ¶wiat gdzie¶, jak i ¶wiat ma gdzie¶ mnie. A wspó³czucie to tylko odruch empatii. Zaraz mi przejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Cytat:
![]() Odpowiadaj±c na pytania: 1. Akurat instagramu nie posiadam, ale na innych portalach od czasu do czasu lubiê zerkn±æ na profil kogo¶ z dawnych znajomych p³ci mêskiej, moich ex, dawnych wielbicieli, ca³ej masy ludzi. 2. Mê¿owi to zwisa kalafiorem ![]() Gdyby mój m±¿ zacz±³ histeryzowaæ, ¿e pisze do mnie kolega/przegl±dam jakie¶ mêskie profile, to bym go zabi³a ¶miechem.
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 582
|
1. Tak. Plus nieznajomych. P³eæ nie ma znaczenia. Ba, czêsto zdarza mi siê do kogo¶ napisaæ - co¶ w stylu 'Milej podró¿y!' Jak widzê, ¿e kto¶ doda³ co¶ z lotniska, 'Gratulujê
![]() Faktem jest, ¿e jednak wiêkszo¶æ moich kole¿anek, a nie kolegów ma instagram. 2. TAK. Ch³opak nie ma nic przeciwko, 'golego ty³ka' nikomu nie wysylam. Ja bym siê w takim zwi±zku dusila. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#28 |
Gazela inteligencji
|
Ehh, a tak jako¶ siê przej±³e¶.
![]() |
#29 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 663
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do w±tku, to nigdy nie mia³am ani insta ani snapa, wiêc trudno mi siê wypowiedzieæ, ale gdybym mia³a to pewnie obserwowa³abym znajomych mê¿czyzn tak samo jak kobiety, bo ¿adne z nich nie stanowi dla mnie obiektu seksualnego / zagro¿enia dla zwi±zku. I awantury z tego powodu uzna³abym za bardzo powa¿ny problem ze strony partnera. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN sta³y
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;80889756] Ten "¶wiat" to po prostu ludzie komunikuj±cy siê ze sob± na du¿e odleg³o¶ci, nie mniej i nie wiêcej.
[/QUOTE] Nie do koñca. To ludzie (nowe pokolenie) zostali wykreowani przez ten ¶wiat i z zupe³nie nonsensownych powodów s± mu poddani. [1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;80889756]Co to za program wp³ywa na zwi±zek i jak to robi? Bo na moje oko, to nie program to robi, tylko ludzie, [/QUOTE] Ludzie, pod wp³ywem programu, o którym wspomina³ autor. Cyfrowy problem - problem z du...szy. A jednak negatywnie na nich wp³ywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.