|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Uczulenie po farbie do włosów
Hej!
Rok temu farbowalam włosy U fryzjera. Dostałam uczulenie. Swedziala mnie cała głowa, ktora spuchla po kilku dniach. Poszłam z tym do lekarza, ale kazal tylko brać wapno itp. Po kilku dniach przeszło. Teraz znowu chce pofarbowac włosy, ale boję się, że sytuacja się powtórzy. Czy internista może dac skierowanie na testy, bo być może jestem uczulona na jakiś składnik tylko ? Jeżeli nie to ile kosztują takie testy ? Dziewczyny, czy któraś z Was miała podobną sytuację ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Uczulenie po farbie do włosów
Hej!
Na jaki kolor farbowałaś włosy? Obawiam się, że sytuacja się powtórzy i to tylko strata nie tylko pieniędzy, ale też zdrowia. Moja przyjaciółka zawsze farbowała włosy na czarno i nigdy nic się nie działo, a w pewnego razu farba ją uczuliła. Głowa ją swędziała, pojawiły się ropne bąble, bardzo było mi jej szkoda, a co najgorsze stwierdziła, że to wina farby, że była stara. I po jakimś czasie znowu zafarbowała włosy i sytuacja się powtórzyła. Moim zdaniem lepiej nie farbować. W przypadku czarnej farby podejrzewam, że to henna ją uczula, może ty masz podobnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może masz uczulenie na ppd?
Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Farbowalam włosy na kolor brązowy.
Właśnie na hennę mam uczulenie , dlatego może poszukam jakiejś farby dla alergików, może jest coś takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
można przeprowadzić próbę uczuleniową na nadgarstku - moja mama tak zawsze robi i w kilku przypadkach uczulenie jej wyskoczyło. Teraz przerzuciła sie całkiem na hennę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.