|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Rajd studencki w góry - co zabrać?
Dziewczyny, pomóżcie!
![]() Głównym i najważniejszym wyjazdem w góry ma być dla mnie rajd studencki dopiero wiosną, ale być może w wakacje lub na początku jesieni uda mi się☠pojechać na coś podobnego, dlatego postanowiłam spytać teraz. Poza tym zakupienie wszystkich rzeczy może trochę kosztować i wolę się rozglądać nawet ponad pół roku niż kupić wszystko naraz. Wiem,☠że po tym wyjeździe na pewno będę się od czasu do czasu wybierać w góry także żaden zakup nie pójdzie na marne. Do rzeczy! Wyjazd ma być 4-5 dniowy, pod koniec kwietnia, łazimy po górach i nocujemy w schroniskach - każdego dnia w innym. Na pewno muszę kupić plecak (nawet nie wiem jaką wybrać wielkość ![]() I jakie buty polecacie? Chciałabym coś porządnego i ładnego ![]() Nie wiem czy na wiosnę/lato nadają się takie klasyczne buty timberland, takie żółte za kostkę? Czy one się w ogóle nadają do chodzenia po górach czy wybrać coś☠innego? Wybaczcie tyle pytań, ale jestem kompletnie zielona w temacie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rajd studencki w góry - co zabrać?
Nie wiem, czy wiesz, ale wiosną(majówka) w Tatrach są warunki zimowe. Po prostu leży śnieg. Nie wiem, jaką macie trasę zaplanowaną, ale między schroniskami tatrzańskimi zawsze jest jakaś góra albo przełęcz do pokonania, a tam będzie kilka metrów śniegu. Lepiej kup porządne buty do trekkingu lub backpackingu, do których da się przymocować raki w razie czego. Poza tym stuptuty, żeby śnieg nie wlatywał do buta.
Co do plecaka, mi wystarcza 50+5 litrów. Najlepiej idź do sklepu i mierz, mierz, mierz. Co z tego, że ktoś Ci na forum poleci ładne butki czy plecak, jak okażą się niewygodne? Plecak mierz koniecznie z obciążeniem, 10kg powinno być ok. Poczytaj sobie forum o sprzęcie NGT. O wygląd bym się nie bała, teraz każda firma ma kolekcje damskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rajd studencki w góry - co zabrać?
Cytat:
Trasy dokładnej też jeszcze nie znam, ale będą to chyba Beskidy. Poczytam w takim razie to forum i dziękuję za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.