|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kontrola i granice w związku
Cześć,
Chciałam zapytać Was o doświadczenia i opinie na temat relacji z kontrolującym/próbującym kontrolować mężczyzną. Jak rozpoznać czy mężczyzna jest control-freakiem na początku relacji? Czy niezależność i wyznaczanie granic odstrasza takich mężczyzn lub pozwala na stworzenie normalnej relacji czy wręcz przeciwnie, skłania do prób 'przebicia się przez mur' i manipulacji by osiągnąć cel? Jestem ciekawa jakie są wasze opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Hrodebert
|
Dot.: Kontrola i granice w związku
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ty sie nawet nie zastanawiaj nad probowaniem zwiazku z kims takim. Uciekaj jak najdalej.
Ja tkwilam w czyms takim przez rok i teraz mam alergie na takich facetow. -wyrwanie mi telefonu z rak i przejrzenie wiadomosci na fejsie na naszym drugim spotkaniu (niby zartem) -czekanie az zasne, zeby przeszpiegowac mi telefon -sprawdzenie mi historii przegladarki w laptopie z czasow gdy nawet nie bylismy jeszcze razem, a mnie w tym czasie wyslal do gotowania obiadu -sprawdzanie kto mnie zaprasza do znajomych na fejsie, kto mi dal serduszko pod zdjeciem itp itd, komu cos skomentowalam -oskarzanie o zdrady i nielojalnosc, bo zapytalam sie kolegi z czym sobie zrobil tosta -jak ktos mnie zaprosil na spotkanie, impreze itp kazal mi odmawiac, a jesli chcialam isc mowil ze go zdradzam. Po jakims czasie ludzie przestali mnie zapraszac, bo po co skoro zawsze odmawiam - "nie masz znajomych bo jestes ☠☠☠*nieta" -"Powinnas sie zmienic/zaden facet by cie nie chcial" -wyzwiska od szmat, mowienie naprawde okropnych rzeczy a po probie zerwania z nim placz i blaganie "powiedzialem tak bo bylem zly, ale przeciez wiesz ze cie kocham" + oskarzanie ze to moja wina ze tak powiedzial/zrobil -karanie mnie cisza bo zrobilam lub powiedzialam cos po nie jego mysli -obrazanie sie o tak idiotyczne rzeczy ze nawet nie potrafisz sobie wyobrazic ze ktos moglby sie obrazic za cos takiego. -przeczytanie korespondencji z moim eksem (korespondencja oczywiscie z czasow trwania zwiazku) bo chcial sprawdzic czy powiedzialam mu prawde -rzucanie tekstami ze twoj eks byl madry ze cie zostawil, dobrze zrobil (wiedzial ze to byla moja wielka milosc i bardzo cierpialam) Znalazloby sie wiecej przykladow, ale nie pamietam i nie chce pamietac. Tacy ludzie sie nie zmieniaja, ja dawalam milion szans, za ktoryms razem w koncu udalo mi sie odejsc.
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-Czytanie tego co pisze na wizazu, w dodatku z google translatorem, (ex nie wladal jezykiem polskim). Tak sie dla zdobycia cennej wiedzy poswiecal chlopiec! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Śnięta Mucha
|
+ Częste kontrolne telefony - co robisz? gdzie jesteś? z kim?
W dalszej fazie związku doprowadzanie do uzależnienia drugiej strony finansowo od siebie.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Z doświadczenia wiem, ze control freak moze sie ujawnic dopiero z czasem. Generlanie jezeli ktos czyta twoje prywatne wiadomosci albo nie pozwala ci wychodzic samodzielnie to sprawa jest prosta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
U mnie było tak, że facet sam mi powiedział, że musi mieć nad wszystkim kontrolę. Uznałam, że może ma na myśli codzinne życie, jednak zauważyłam z czasem, że często do mnie pisał, pytał co robię, jakie mam zajęcia dodatkowe w tygodniu, gdzie chodzę na siłownię. Uznałam to za zły symptom i zerwałam znajomość. Jednak zastanawia mnie czy stawianie granic z kontrolującą osobą - nieważne czy partnerem, rodzicem, czy koleżanką ma jakikolwiek sens.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
astro-loszka
|
Nie mogłabym być z "control freakiem". Dla mnie to cecha dyskwalifikująca potencjalnego partnera.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.