|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co o tym sądzicie?:)
Witam. Od jakiegoś czasu przeglądam sobie forum i postanowiłam się zarejestrować od razu z małym pytaniem, na które szukałam odpowiedzi jednak nie znalazłam
![]() Jestem w 1 klasie Liceum Ogólnokształcącego, może to szybko na takie decyzje jednak ja już bym wolała być ukierunkowana ![]() W tym roku zaczęłam się uczyć języka niemieckiego w szkole, podstawa, ale powiem Wam, że dość dobry poziom, muszę przyznać, że z lekcji zapamiętuje tyle słów, że w domu nie muszę do słowek nawet zaglądać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co o tym sądzicie?:)
tak ironicznie zapytam ... jeżeli zamierzasz umieć rzeczy ze studiów przed pójściem na nie to po co w ogóle iść .. (chyba że coś źle zrozumiałem)
a teraz poważnie na ustnej liczy sie tak naprawde kreatywność, inteligencja, szybkie myślenie i jakies tam słownictwo. np. zapominasz jak jest kombajn, to nie stajesz tylko na szybko zamieniasz na pojazd/urządzenie rolnicze do zbierania ziarna (ja tak często na lekcjach robilem), chociaz nie mozna przesadzać z tym bo juz np. krowa - zwierzę w łaty dające mleko, nie świadczyłoby dobrze. na pisemnej wypada wiedzieć wiecej, szczególnie gramatyke (ja tu stracilem pare pktów) więc jeżeli teraz zaczęłas sie uczyć niemieckiego podst. to bez dodatkowych lekcji chyba na rewewlacje nie ma co liczyć ... róznica w poziomie na podst. i na rozszerzenie jest znaczna (choćby w ustnej Podst: rozmowy sterowane, udzielanie inf itd [czyli schematy], Rozsz: materiał stymulujący do danej styuacji [czyli tu juz sami myślimy]) dużo pracy + dodatkowe lekcje i będzię dobrze ![]() ja w zeszłym roku ustną i pisenmną z nimieckiego miałem rozszerzone (obie w przedziale 60-70, nie pamietam dokladnie) ale ja mialem juz od 4 podstawówki niemiecki, a faktem tez jest ze nie uczylem sie tyle ile wypadalo :P i też mi ten język sprawia przyjemność i go bardzo lubie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Co o tym sądzicie?:)
Cytat:
odnośnie Twojego pytania - nie. chyba, że pytasz czy jesteś w stanie się nauczyć tyle ile wymaga się na studia. Wtedy tak. Jeśli masz dryg i będziesz się regularnie uczyć, masz spore szanse. Szkoda tylko że jesteś zdana na studia zaoczne. To jest tak troche, jak kurs korespondencyjny. Nie nauczysz się płynnie mówić mając zajęcia co dwa tygodnie. Czasami sam podręcznik nie wystarczy. Nie wyćwiczysz słuchania ze zrozumieniem. Po filologii zaocznej (o ile taka u Ciebie jest, bo u mnie nie ma) jest się filologiem tak trochę na pół gwizdka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.