|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tort Urodzinowy-dekoracja
Witam, dostałam zlecenie od siostry na tort urodzinowy dla jej synka na pierwsze urodziny, no i nie wiem co robić!!
Tzn środek pewnie to będzie jakiś biszkopt i masa (jeszcze nie wiem jaka będzie najlepsza) Zależy mi na pięknym udekorowaniu tortu, przeglądałam już w necie trochę zdjęć. Znalazłam przepisy na masę cukrową i piankową (marshmallows) i tutaj mam pytanie jaka jest trudność zrobienia tych mas, nigdy żadnej nie robiłam a nie chcę żeby dzień przed urodzinami mi coś nie wyszło, no i która jest lepsza w smaku do tortu i którą lepiej potem formować. I czy to się dobrze potem kroi. I jeszcze jedno pytanie na zdjęciach które oglądałam te masy nie są pofałdowane po bokach i zastanawia mnie jak to jest możliwe, jak to potem ułożyć na torcie żęby nie było fałd.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tort Urodzinowy-dekoracja
Nie wiem czy robiłaś już tort czy nie ale odpowiem. Ja również będę w niedługim czasie robiła tort dla synka na pierwsze urodziny. Tymczasem dzisiaj będę robiła tort dla chrześnicy. Coprawda nie robiłam nigdy żadnej z tych mas...długo przymierzałam się do masy marshmallow jednak nigdy jej w efekcie nie zrobiłam.Dzisiaj robię masę cukrową.Z tego co mi wiadomo masa jest łatwiejsza zarówno do zrobienia jak i dekorowania tortu.poszukaj na youtube bo ja tam widziałam kilka filmików a propo masy cukrowej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kup gotowa mase ,polecam sklep tortownia.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja biorąc udział w konkursie Sagi wpadłam tam na porady związane z urodzinami naszych pociech
![]() dla zainteresowanych Saga na urodziny. Edytowane przez GOcha79 Czas edycji: 2010-09-17 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.