|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mam problem z odzywianiem
chodzi o to ze mam 18 lat i mam trądzik i słyszałem ze on moze byc spowodowany tym ze sie zle odzywiam, napiszcie jezeli wiecie cos o tym co trzeba jesc zeby cera sie poprawiła a czego nie jesc zeby nie było gorzej, odpiszcie plz z góry thx
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mam problem z odzywianiem
Witaj, ja też walczyłam z tym i wciąż walcze;( chociaż cera jaką mam teraz jest milion razy lepsza niż miałam np.: przed zmianą diety
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mozesz tez zajrzec tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119364 Pozdro
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie jeść tłusto to dla mnie np.: wszelkie sery i jogurty typu light, wycinam tłuste kawałki jak jakieś są z szynki, wędlin itp.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Z tego co wiem to wplyw zywienia na tradzik jest cecha bardzo indywidualna. Generalnie zaleca sie unikanie ostrych przypraw, slodyczy, alkoholu, chipsow. Tluszcz zawsze warto ograniczyc zwłaszcza ten pochodzenia zwierzecego, ale nie nalezy unikac tluszczy roslinnych, zawieraja one wielonienasycone kwasy tłuszczowe, których niedobór moze powodowac np. suchosc skóry. Najlepiej udac sie do dermatologa, przepisze jakies masci z antybiotykiem, jakies specyfiki do przemywania twarzy albo w ostatecznosc antybiotyki. Oczywiscie na efekt trzeba poczekac, kuracja moze trwac wiele miesiecy ale naprawde warto, wiem bo sprawdzilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
thx za odpowiedzi byłem własnie u dermatologa i przepisał mi skinoren i jeszcze jakąs wode do przemywania twarzy ...mam nadzieje ze to pomoze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.