|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Problem z owłosieniem i wrastaniem włosków
Moje drogie,
Bardzo proszę o poradę, na początku opisałam swój problem, a w kolejnym akapicie są już konkretne pytania. Od kilkunastu lat mam problem z owłosieniem ciała. Włoski oprócz typowych miejsc występują również z tyłu ud i na brzuchu. Rosną w szybkim tempie, ale najgorsze jest to, że nawet po goleniu widać czarne kropki, tak jakby włoski były pod skórą i nie dało się ich zgolić. Często występują stany zapalne i podrażnienia. Byłam z tym problemem u lekarza endokrynologa, bo podejrzewałam że przyczyną są problemy hormonalne, jednak różne zlecone badania to wykluczyły. Szczerze mówiąc nie przeszkadzałoby mi szybkie odrastanie włosków gdyby po depilacji skóra była gładka i nie byłoby widać tych powrastanych włosków. Teraz myślę o poddaniu się epilacji laserowej, tylko proszę o poradę, czy to ma sens, czy laser nie działa tylko na włoski, które są na powierzchni skóry? Mi chodzi głównie o pozbyciu się włosów pod skórą, które nie mogą się przebić na powierzchnię. Wiem, że są różne lasery przeznaczone do depilacji - który byłby najlepszy przy moim problemie? Dodam, że mam bardzo jasną skórę i ciemne włoski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Problem z owłosieniem i wrastaniem włosków
Może jednak ktoś mógłby mi coś doradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem z owłosieniem i wrastaniem włosków
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.