|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Recenzja Philips Lumea sc2004
Hejka wszystkim
![]() Chciałabym się z Wami podzielić moimi spostrzeżeniami po roku użytkowania lasera Lumea. Na wstępie napiszę, że nie sprzedam ani nie oddam tego cudownego urządzenia nikomu ![]() ![]() Zabiegi wykonuję na: pachy(moc 5/5)zabieg trwa ok.1min obie, bikini i okolice(moc 4/5)zabieg trwa ok.5min. łydki(moc5/5)zabieg trwa ok.7-8min. Włosy bardzo ciemne i grube. Skóra jasna i bardzo wrażliwa. Opiszę moje zmagania z włoskami na bikini, gdzie włosy rozpanoszyły się aż do ud ![]() ![]() ![]() ![]() Początkowo byłam trochę zniechęcona efektami po użyciu Lumei, ale już po 3 zabiegach w odstępach 2 tygodniowych, zauważyłam "łyse placki" ![]() Co zabieg efekt był bardziej widoczny, problem wrastających włosków po 2 miesiącach całkiem znikł ![]() Przez okres wakacyjny często zapominałam o powtarzaniu zabiegów i efekty niestety nie postępowaly. Gdzieś 2 miesiące temu wpadłam na pomysł, że będę co tydzień golić włoski i wykonywać zabieg. Należy pamiętać, że skóra musi przeschnąć po kąpieli (nie należy nakładać kremów, czy innych podobnych w okolice działania laserem), co 2-3 min wyłączyć laser i po zdjęciu nasadki wyczyścić ściereczką szkiełko jak i lustra na nasadce - często są w tym miejscu kropeczki, przez które światlo lasera nie dociera tam gdzie powinno, przez co laser może gorzej działać. Ustawiałam moc w zależności od długości działania urządzenia, czyli na początku kiedy laser był jeszcze zimny moc ustawiałam na 5/5, z czasem (bywało różnie ![]() ![]() ![]() Jestem w szoku! Rok temu nie uwierzyłabym, że to jest możliwe. Zawsze włoski w okolicach bikini były dla mnie utrapieniem, a teraz już ich nie ma. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego,że gdy nie będę robić zabiegów przypominających efekt zaniknie, ale ja już jestem przeszczęśliwa. Polecam bardzo dziewczyny, jeśli któraś z Was zastanawia się nad zakupem Lumei - to z czystym sumieniem mogę polecić ![]() ![]() Z doświadczenia napiszę, że początkowo należałoby używać lasera co 2 tygodnie (ewentualnie co tydzień jeśli uda się po goleniu zachować skórę bez kropek - czyli wrastających wlosków, ktore to miejsca bardzo bolą kiedy potraktujemy je laserem). Myślę, że po 2-2,5miesiącach przejść na cotygodniowe zabiegi i zobaczycie powalające efekty i to wszystko w zaciszu domowym ![]() ![]() Nie wyobrażałam sobie, żeby ktoś obcy wykonywał mi zabiegi, więc moja duma jak i psychika w trakcie eksperymentu nie ucierpiały ![]() ![]() ![]() To tyle ile chciałam do Was napisać ![]() Jeśli macie jakieś pytania to chętnie odpowiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Recenzja Philips Lumea sc2004
Mam pytanie. Bo w tej całej instrukcji pisze, żeby nie używać go w okolicach warg i odbytu... Odważyłaś się i spróbowałaś czy nie... Bo ja kupiłam go też ze względu na to że nawet tam wyglądam jak goryl.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Używam lasera w okolicach warg tak, że zasłaniam co trzeba, ale i tak nie da się tak dokładnie dojechać, bo jednak ten strach jest, a jeśli chodzi o odbyt to nieodważylam się. Lepiej przestrzegać instrukcji niż później martwić się o możliwe skutki uboczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Na pewno depilacja odbytu mniej boli, niż depilacja warg.
Czy w instrukcji napisali czemu nie można tych stref depilować? Dziwne, bo jak się idzie do gabinetu na Light Sheer Duet, to chyba robią wszystko pomiędzy pośladkami? Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2016-01-14 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej.
Ja mam philips lumea sc 2008 precision plus i mam podobne zdanie jak TY. Jest boski!! Kiedyś musiałam golić pachy codziennie!!! a teraz robię to raz w tygodniu, chociaż nie musiałabym, ale robię to, bo dziwnie tak długo nie golić się ![]() Ale najcudowniejsze są okolice bikini! Zero krostek, zero wrastających włosków-czad!! najlepiej wydane pieniądze! To działa. Co do okolicy intymnej a dokładniej warg, to ja tam też używałam laseru i jest ok. Ciężej o pozbycie się włosków w tych okolicach. Ale najważniejsze pachwiny-piękne, bez krostek i podrażnień! To cudo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
co poradzić na wrastające włoski ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Laser jest jak na razie jedyną skuteczną metodą na wrastające włoski. Oj bardzo długo walczyłam z wrastającymi włoskami, stosowałam przeróżne peelingi, rękawice złuszczające naskórek, czy też kremy..i nic..cóż u mnie to nic nie zdziałało.
Hmm tak po kilku razach od użycia lasera włoski przestały wrastać. Aż zastanowiłam się ile lat mogłam się jeszcze męczyć z tym problemem, wystarczyło wyłożyć kasę, fakt koszt nie mały ale u mnie psychiczne nastawienie na lato zmieniło się o 180 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
tylko że mnie te włoski wrastają po laserze
nie jest ich dużo, wręcz przeciwnie, bardzo mało, ale i tak jest to wkurzające |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
hehe, efekty dzień po ?
zejdź na ziemię i przeczytaj instrukcję w niej zalecają zabiegi co 2 tygodnie, a zwiększenie częstotliwości niby nie wpływa na ich skuteczność efekty zobaczysz za kilka dni jak odrośnięte włoski będą słabsze i będzie ich troszkę mniej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Sama zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia. Niestety jak dla mnie koszt lumei jest dość wysoki, więc nie jest to szybkie wejście do sklepu i wyjście z depilatorem. Jednak myślę, że w tym roku się w końcu na to zdecyduję bo mam dosyć ciągłego golenia maszynką (muszę to właściwie robić codziennie - zwłaszcza latem).
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciągle mam problem z wypryskami na pachwinach. Jest kilka takich zaczerwienień czy się depiluję czy nie. Próbowałam już wszystko - balsamy i czysta maszynka oraz dezynfekcja to podstawa. Poza tym to aksoderm, maść cynkowa, tribiotic,alantan. Zastanawiam się czy nie iść z tym ewentualnie do lekarza, bo podrażnienia po depilacji występują mi tylko tutaj - na udach/łydkach/pachach/głębszym bikini ich nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, wszystkie kobietki. Jestem tutaj nowa i zielona, ale moje pytanie dotyczy właśnie opisywanego tutaj sprzętu i mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś, kto będzie mógł mi pomóc. Otóż dostałam to cudo od szwagierki, która kiedyś sobie kupiła kilka razy użyła i leżało w szafie przez kilka lat. Niestety nie reagował na ładowarkę i przycisk ON, wiec stwierdziłam , iż akumulatorki są do wymiany i żeby to sprawdzić mój mąż otworzył go i niestety poodrywał parę kabelków i teraz nawet fachowiec ma problem żeby to ogarnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Niestety nie pomogę, nie sądzę żeby ktokolwiek rozbierał swoje urządzenie. Spróbuj napisać do philipsa, może pomogą wysłaniem zdjęcia poglądowego, bo takie napewno mają w zanadrzu. Serwis serwisowi nierówny, skontaktuj się z takim oryginalnym philipsa moim zdaniem.
Sama jestem po półtora miesiąca użytkowania. Zabiegi wykonuję co 7-10 dni, bo włosy mi szybko rosną. I tak - najwięcej włosków ubyło mi z pach oraz ud, ładnie ponad połowa (60-70%). Łydki to około 50 %, najgorzej idzie ze wzgórkiem łonowym. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że to co odrasta jest delikatne i jasne. Ostatnio szłam na basen, goliłam się 4 dni przed nim i nie wymagało to poprawki! Nawet jeśli efekty będą takie jak teraz to będę zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź Independentwoman95 . Na forum elektroda.pl otrzymałam odpowiedź i zdjęcia, bo niestety serwis philipsa nie udziela takich informacji. Teraz mam nadzieję, że fachowiec już dojdzie do ładu z tym wszystkim i niedługo będę mogła się cieszyć moją lumeą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o depilatory IPL, to u mnie doskonale sprawdza się Panasonic. Był tańszy niż Philips, a nie mam żadnych zastrzeżeń co do jego działania. Jest naprawdę dokładny, a wraz z ilością zabiegów włoski odrastają dużo słabsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja właśnie go zamówiłam, mam nadzieje ze bedzie super, juz nie moge doczekac sie jego stosowania a najbardziej efektów
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Boże mam nadzieje ze to nie bedA wyrzucona pieniadze w bloto |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Zobaczysz po kilku zabiegach, mam nadzieję, że będziesz zadowolona 😁 ja aktualnie robię zabiegi co 1,5m-ca, jestem nadal zadowolona z Lumei i nie zamieniłabym tego urządzenia na inne 🤗 daj znać jak u Ciebie się sprawdziła!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
zamowilam na allegro bo tylko tam ten model Sc2004 jest, nie wiem czemu juz tak ciezko dostepny jest, chyba tylko jeszcze w 1 sklepie go znalazlam ale kosztowal kolo 1500 zl a tu 1340 wiec jak dla mnie sporo roznica, tylko sprzedawca ma do 24.02 urlop wiec czekam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Pewnie dlatego, że wyszły nowsze modele, które mają dodatkowe funkcje i ogólnie szersze zastosowanie. Nie wiem jak cenowo te nowości stoją ale pewnie promocje kuszą 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.