|
|||||||
| Notka |
|
| Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
sylwiawszafie -pierwsza proba
czesc dziewczyny
przez ostatni tydzien naogladalam sie tyle watkow o decoupazu ze postanowilam sama sprobowac! moje twory sa bardzo proste, to takie raczkowanie w tej dziedzinie. Mam nadzieje ze bedzie lepiej! w tym watku licze na jakies wskazowki od Was, co moglabym wprowadzic, co zmienic... Narazie wklejam pudelko i lusterko (jeszcze nie lakierowane). Dzisiaj zabieram sie za butelki
Edytowane przez sylwiawszafie Czas edycji: 2009-06-09 o 09:46 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo fajny pomysł z tymi motylkami
Ja też jestem w sumie początkująca, ale kracka jeszcze nie próbowałam. Myślę że nie ma Cię co pouczać, każdy ma swój stajl i o to chodzi. A jeśli chodzi o technikę to nie przejmuj się drobnymi niepowodzeniami, jeśli nie pracowałaś nigdy w ten sposób to po prostu musisz "wyczuć" o co chodzi i jak postępować z klejami, serwetkami, farbami i lakierami. Czyli trzeba ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Czytaj fora na ten temat, oglądaj galerie, inspiruj się )))
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sylwiawszafie -pierwsza proba
Witaj!Ładne dwie nowe pracki.Proste ale Tu nie pasowałoby ani cieniowanie ani inne uzdatnienia więc jest ok.Podoba mi sie jak Ci wyszedł efekt Kraka.Taki "korowaty".Pasuje do motyli.Natomiast tu; http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1244533488 przy tym uchwyciku czy co to jest podmaluj małym pędzelkiem-będzie staranniej.
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Fajne prace. Podoba mi się "pokrakanie" pudełka , ramka też super
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj jestem na koncowym etapie zdobienia tacki kuchennej, ale zanim ja pokaze to musze wybrac sie do sklepu po lakier
![]() niestety nie wyszla mi za piekna bo kompletnie nie udaje mi sie cieniowanie, mam z tym cholerne problemy no ale nic nie zalamuje sie, tylko tworze dalej ![]() aa mam pytanie dot. butelek, oczyscilam butelke z etykietki ale zostalo bardzo duzo kleju na jej powierzchni, czym mozna by sie go pozbyc? ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
tacka prawie gotowa
jeszcze tylko kilka warstw lakieru, nie jest to dokladnie to o co mi chodzilo, ale z moim talentem to wazne ze wogle cos wyszlo :P
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=sylwiawszafie;12721 619]
aa mam pytanie dot. butelek, oczyscilam butelke z etykietki ale zostalo bardzo duzo kleju na jej powierzchni, czym mozna by sie go pozbyc? polecam trochę potrzymać w wodzie tę flaszkę, namoknięty klej zdrapiesz zwykłą gąbką do garnków (tą ostrzejszą stroną). taca kompletnie nie w moim stylu, motylki tez nie ale pierwsza praca mi się podoba. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Witam nową dekupażystkę
Podoba mi się pierwsza praca, bardzo delikatna. Pudełko wymaga absolutnie doczyszczenia okucia i podmalowania tak jak radzi jambolaja. W takich przypadkach jednak najlepiej przed malowaniem i ozdabianiem ściągnąć okucia jeśli się da a jeśli nie to zakleić je dokładnie malarską taśmą Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ciekawa ta tacka, dosyć oryginalna, wygląda, jakby ktoś odkrył freski na kilkakrotnie pomalowanej ścianie, z której zaczęły odpadać kolejne warstwy farby
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

przez ostatni tydzien naogladalam sie tyle watkow o decoupazu ze postanowilam sama sprobowac! moje twory sa bardzo proste, to takie raczkowanie w tej dziedzinie. Mam nadzieje ze bedzie lepiej!

)
no ale nic nie zalamuje sie, tylko tworze dalej