![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() emigrantki w Grecji
Witam miłe Panie może któraś z Was mieszka w Grecji i chciałaby się podzielić wrażeniami "gaduly:.Ja mieszkam tutaj 12 lat.Tęskno mi jest za krajem ale i tutaj żyć się da.
![]() ![]() ![]() Tutaj też ją obchodzimy ale nie ma takiej atmosfery bo mój mąż nie czuje tego klimatu. ![]() ![]()
164 cm. Było 52 kg. stało się 75 kg.teraz 65 kg. ![]() ![]() 14\12\09------64,2 kg. ![]() 20\12\09------63,5 kg. ![]() Motylem byłam ale utyłam.Dzisiaj wyrzuciłam wagę ......i już........ 61kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: emigrantki w Grecji
Cytat:
![]() jedna z wizazanek podrzucila mi link do twojego watku ![]() widze dlugo juz jestes w grecji ![]() gdzie dokladnie w Grecjii mieszkasz? ja kurcze blade ateny...ale mam nadzieje kiedys to zmienic ![]()
Edytowane przez naatalia Czas edycji: 2009-12-02 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
cześć Naatelia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja też mieszkam w Atenach.Nie daleko stacji metra Ag.Nikolaos. Zgadzasz się ze mną na temat życia w Grecji?Jak widzisz Ty te rzeczy? Czasami wydaje mi się,że nie może być lepiej a czasami,że już na pewno gorzej nie będzie. ![]() Zbliżają się Święta i przez to trochę mnie łamie nostalgia. Tak bardzo mi brak tego świątecznego Ducha. Cieszę się,że znalazła się jakaś bratnia dusza.Jak sama wiesz Polaków tutaj jest od groma ale i tak jest się samotnym gdy nie masz blisko swoich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
164 cm. Było 52 kg. stało się 75 kg.teraz 65 kg. ![]() ![]() 14\12\09------64,2 kg. ![]() 20\12\09------63,5 kg. ![]() Motylem byłam ale utyłam.Dzisiaj wyrzuciłam wagę ......i już........ 61kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do Grecji to ja sie zakochalam w tym miejscu od pierwszych minut pobytu...uwielbiam, ze jest tak cieplo, uwielbiam jedzenie, cudne wysply latem, ludzie tez wydaja mi sie bardziej na luzie niz w Pl...oczywiscie jest tez od groma rzeczy ktore podnosza mi cisnienie , nie ukrywam ![]() powiedzmy zalatwienie czegos tutaj w jakims urzedze,chociazby zaplacenie rachunkow...te ciagle strajki....spoznialstwo i krzykliwosc grekow(chociaz do krzykliwosci juz sie prawie przyzwyczailam, a na spotkania jak ide to jestem 30min albo godzine po czasie,zeby nie czekac za dlugo ![]() ![]() musze ci powiedziec, ze ateny calkowicie mi sie nie podobaja ![]() ![]() ![]() mowisz ze cie swiateczna nostalgia dopada....wiesz mnie jakos w tym roku tez...az sie dziwie troszke bo raczej mnie takie nastroje omijaly...faakt klimatu tu za bardzo nie ma...moze i sa choinki ale tak -sniegu nie ma,zimna nie ma, obchodzi sie tez zupelnie inaczej-szczerze mowiac wole nasz polski sposob jakos tak wiecej magii ma... twoj maz, ze tak powiem "typowy grek" czy zle sie domyslam?mam na mysli ta muzyke mpouzoukia i te sprawy?(nie wiem czy dobrze napisalam ![]() ![]() moj tz jest pol grek-pol polak...mama polka, tata grek, ale w grecji jest praktycznie cale swoje zycie wiec jedyne co go od grekow rozni to to ze po polsku mowi-co mnie baaaardzo cieszy ![]() ![]() ![]() alez sie rozpisalam ![]() ![]() co u ciebie dzis slychac?dalej smutnawo? a powiedz mi jak dzieciaczki sie tu czuja?chodza do greckich szkol?(kurde nie wiem w jakim wieku sa) odwiedzasz polske?zabralas tza do polski kiedys? aaaaa wlasnie przypomnialo mi sie, moze dolaczysz sie do mieszadelkowego watku(dziewczyny bedace w zwiazkach z obcokrajowcami) tu masz link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=344450&page=153 wpadnij jak chcesz im nas wiecej tym razniej ![]() buzka ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
wooow, ale mam zazdroszczę mieszkania w Grecji
![]() Ja sie urodziłam w Atenach. W tym roku bylam na wycieczce w Grecji - Kokkino Nero i Ateny. Uwielbiam ten kraj ![]() Bardzo chcialabym tam zamieszkac kiedys, pojechac do pracy wakacyjnej albo mieć domek za kilkanaście lat na wakacje ![]() Niestety tutaj rozpeczełam studia, mam Narzeczonego i pewnie zostanie mi Polska na cale zycie, ble ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiesz gdzie Twoje miejsce.Będąc w Grecji będziesz tęsknić za Polską a będąc w Polsce będziesz tęsknić za Grecją. Takie już nasze życie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam,
mam na imię Ania, też w Grecji pomieszkuję, już 13 lat w sumie, obecnie na przedłużonym wychowawczym ,mam syna 2,5 roku,mąż Polak. widzę że wątek martwy troszkę ale może się ktoś odezwie, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wątek nie tyle jest martwy co nieużywany(hi hi) ![]() Bardzo się cieszę,że Napisałaś i myślę,że możemy częściej postukać ![]() Jest nas więcej.... ale na forum mieszadełka ....czyli wszystkie zamieszane. ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witaj danai
![]() ja rzeczywiście nie mieszadełko ale skoro tam emigracja przesiaduje to i ja zajrzę ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A ja mieszkałam przez rok w Atenach na Erazmusie. Przyznam, ze mam z tego czasu piekne wspomnienia. Ale chyba n ie jest to miejsce do zamieszkania na dłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ateny to najpiękniejsze miejsce na ziemi przedewszystkim do zamieszkania na ZAWSZE. ![]() Gdziekolwiek bym nie była to jednak do Aten i mojego rodzinnego miejsca mam największy sentyment. Ludzie tylko mi nie odpowiadają ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moja droga morulik .(ładny avatar.To od "moro"?) ![]() Ja(nie zaczyna się tak zdania....hi hi hi) zaglądam tutaj bardzo często jak chcesz to możemy stukać i tutaj. ![]() Powiedz coś o sobie.Jak długo tutaj jesteś już wiem ale jak przyjechałaś i tak po krótce historię proszę bo jestem bardzo ciekawska....hi hi ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
oo i znalazłam dziewczyny z którymi mogę pogadać
![]() ja spędzam w Grecji całe wakacje od kilku lat. Z tym, że na wyspie Kos. Teraz zmiana - 17ego czerwca lece do Aten do mojego Greka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
czy znacie może jakieś hotoele w grecji z polską obsługą/managerem/włascicielem?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
witam po dłuższej nieobecności,
ciepełko się zaczęło ![]() sonata_ona znam tylko jeden hotel: http://www.hotel-honorata.com/index.php?lang=polish |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ojej dziekuję! tyle szukałam i nic znaleść nie mogłam
![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Witam,
od 6 lat każde wakacje spędzam w Grecji, najpierw tylko praca, teraz też mam chłopaka Greka. Jak na razie jesteśmy niedaleko Lefkady, po zachodniej stronie kraju, ale jakoś od października mamy w planach przeniesienie się do Aten, niestety :/ Szczerze mówiąc nie podoba mi się absolutnie ten pomysł, no ale cóż zrobić, jeśli moje Kochanie chce zrobić magistra i ma do wyboru tylko Ateny. Kocham Grecję, ale jak tam jestem to czasem brakuje mi Polski, czasem mam wrażenie, że Grecja jest trochę zacofana, ale i tak nie zamieniłabym jej na żadne inne państwo ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich zakochanych w tym kraju i ludziach (którzy czasem są irytujący ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Odświeżam
![]() Witam, ja w Atenach mieszkam 3 lata i niecały miesiąc... Gdy tu przyjechałam, było super... aczkolwiek obecnie nie jest juz tak kolorowo... dodam rowniez ze jestem nowa na forum, i to moj pierwszy post :P Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ooooo to troche nas jest
![]() ![]() ja wam powiem, ze grecje uwielbiam ale aten nie znosze ![]() ISKRZAK a gdzie niedaleko lefkady jestescie? lefkada to moj plan na troche pozniej-chce tam na stale zyc ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
No to dołączam do Was
![]() ![]() No ale nie to jest powodem tego, że mieszkam w Polsce, po prostu tu mam lepszą pracę, tam ciężko było by znaleźć coś w moim zawodzie - jestem nauczycielką, więc język . Choć wakacji gdzie indziej niz w Grecji sobie nie wyobrażam ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja niedawno byłam na Mykonosie 10 dni, i musze przyznac ze pięknie tam jest... ale zycie bardzo drogie...
![]() Edytowane przez athina88 Czas edycji: 2010-07-08 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
NAATALIA, ja pracuje w samej Lefkadzie (w mieście), a mieszkam niedaleko, jakieś pół godziny drogi od Lefkady, w Paleros (ew. w Vonitsy, u kuzynki). Generalnie rzecz biorąc jest dobrze tutaj, blisko morze i w ogóle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w sumie kawalek jest od aten, jakies 5 h autobusem, ale jakos mi to nie przeszkadza, mysle, ze warto...pod nosem cudna woda...plaze...jedzonko.. .imprezy a jak chce to tylek do autobusu i jade do aten...mi sie naprawde marzy tam zyc...kombinowalam inna wyspe ale do calej reszty to statek potrzebny i to dopiero byloby dlugo i daleko...a poza tym potrzebuje jakies zielone miejsce wlasnie lefkada...kefalonia-musza mi troche polse przypominac bo w atenach to mi strasznie teskno za zielenina wszedzie tylko beton i beton i beton ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
z małym opóźnieniem witam nowe kobitki w wątku, ja ciągle zapominam tu zajrzeć
![]() jak po wakacjach? wypoczęły? komu się udało spędzić wakacje w Grecji? jakie ciekawe rejony odwiedziłyście? u mnie w tym roku skromnie, tylko 5 dniowy wypad, ale wystarczył żeby naładować baterie ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
również miałam okazję odwiedzić Paros ale kilka lat temu, bardzo miło wspominam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
ja byłam w połowie sierpnia i niestety wiało
![]() ![]() miałam pecha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny ja co prawda nie mieszkam w Grecji ale uwielbiam ten kraj
![]() ![]() ![]() Boze blogosław grecka kuchnie!!!! kupilam sobie ksiazke na Krecie z przepisami i testuje hehe. A tzatiki to mogłabym jesc codziennie ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej hej Kobietki.. Tak sobie Was czytam i postanowiłam , że się przywitam (rym-cym-cym)
![]() Mieszkam w Atenach, w sumie dopiero raczkuję bo niedawno minął rok odkąd zamieszkałam ziemię Grecką ![]() ![]() Zakochałam się w Grecji odkąd tylko wysiadłam z autobusu - co prawda na Omonii ![]() Całkiem inny świat, ludzie .. Znalazłam w końcu swoje miejsce na ziemii... No i Tżta - na jej końcu ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
"Anioł Stróż powiedział: "Naiwna..." i pogłaskał ją po głowie..." http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=28887 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PAŹDZIERNIK 2010 - Zaczynamy staranka !! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.