|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mężczyźni na gimnastyce w wodzie
Czy często macie do czynienia z mężczyznami na zajęciach typu aqua aerobic, aqua zumba, itd.?
Przychodzą wysportowani, czy wręcz przeciwnie? Czy Waszym zdaniem to ujma dla mężczyzny zajmowanie się takimi "lajtowymi" dyscyplinami, a nie czymś wymagającym większej siły? Czy krepujecie się w ich obecności, bo przypuszczam, iż sporo Pań wybiera takie zajęcia, by schudnąć? Czy robi się na takich zajęciach ćwiczenia w parach i czy pewna asymetria przeszkadza gdy np. kobieta musi na swoim ciele dźwigać ciało mężczyzny, czy woda rozwiązuje również i ten problem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mężczyźni na gimnastyce w wodzie
Jak ktos zacofany,to mu wszystko będzie przeszkadzało.Oczywiście, że faceci ćwiczą różne rzeczy,także kobiece - tak samo jak kobiety wchodzą w dyscypliny męskie.Bądźmy ludzcy i dajmy ludziom spełniać się w tym,co lubią bez oceniania ich i przypinania im "łatek"
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jakby bylo i wymagaly dotykania sie cialami to bym ich z facetem nie robila-i kij z tym ,czyjestem zacofana ![]() Save
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Mnie by to nie przeszkadzało, gdyby na takie zajęcia chodził facet nieważne jak wyglądający. Ćwiczeń w parach nie lubię bez względu na płeć towarzysza i rodzaj zajęć, więc po prostu wolałabym żeby takich ćwiczeń nie było. Podczas ćwiczeń skupiam się na sobie, przychodzę tam żeby ćwiczyć i zakładam, że tak samo robią pozostali ludzie.
Ogólnie są takie zajęcia w wodzie jak np. fitness na deskach, na których bywa czasem przewaga ilosciowa mężczyzn. Edytowane przez 201712070932 Czas edycji: 2017-11-03 o 20:31 Powód: dopisanie jednego słowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Chodziłam na aquaerobik i panowie się zdarzali. Raczej starsi bo ta aktywność świetnie odciąża stawy, dobroczynnie wpływa na kręgosłup. raz przez kilka miesięcy chadzał pan w sile wieku, rekonwalescent po jakims wypadku, rehabilitował się tak. Nikomu nie przeszkadzali, zresztą na reszcie torów i tak była kupa pływających mężczyzn, to co za różnica?
Zadnych ćwiczeń w parach nie było, i jakie dźwiganie kogoś w wodzie ![]() ![]() Z zajęć wodnych to panów było dużo na zajęciach dla biegaczy: bieganie w wodzie (potworny wynalazek) i na treningach dla triatlonistów.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Myślę,że w obecnych czasach podział na dyscypliny damskie i męskie po prostu naturalnie się zaciera i kobiety nie wzbudzają już sensacji w boksie,MMA itp.a faceci na aerobiku.A przynajmniej tak być powinno,bo w praktyce to jednak różnie z tym bywa.Nikt nie powinien czuć się skrępowany czy zażenowany na zajęciach z powodu płci
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A tego to nie wiedziałam.Nigdy nie widziałam takiej konkurencji
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Sama znam facetów którzy chodzą np na zajęcia płaski brzuch razem z kobietami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Swego czasu chodziłam na aqua aerobic i nie spotkałam nigdy żadnego faceta. Ale to było kilka lat temu, więc może czasy się zmieniły.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Od kilku lat chodzę na aquaaerobic razem z mężem, chodzi też inne małżeństwo i jest OK, w międzyczasie pojawiało się też kilu innych panów. Panom ćwiczenia służą, współćwiczące też nie mają nic do tego, wręcz chyba bardziej są zmotywowane, więc co to za problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Na zumbie widziałam i dobrze niech się trochę rozruszają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nieraz Panie narzekają, jak to niby się wstydzą (patrz niżej). Myślę, że kobiety są po prostu bardziej wstydliwe na punkcie figury. Nie znam mężczyzny, który krępowałby się pływać. Znam za to wielu, którzy są leniami i dlatego nie pływają. Cytat:
![]() Cytat:
Bieganie potworne z powodu większego oporu wody? Cytat:
Wygląda jednak na to, że na mężczyźni chodzący na "babskie" zajęcia są bardziej świadomi sportowo i zapewne wybierają je, bo ćwiczą niektóre rzeczy lepiej, niż inne dyscypliny. Cytat:
![]() Edytowane przez kremnasybir Czas edycji: 2018-03-06 o 15:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.