|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Terazmarysia
|
![]() Sklepy z koreańskimi kosmetykami - Sekrety Urody Koreanek
Hej dziewczyny. Jakiś czas temu przeczytałam "Sekrety Urody Koreanek" i zaczęłam stosować koreański rytuał pielęgnacyjny. Efekty przerosły moje oczekiwania! Mam natomiast kłopot z kupieniem koreańskich kosmetyków w Polsce. STWÓRZMY LISTĘ SKLEPÓW INTERNETOWYCH I STACJONARNYCH Z KORAŃSKIMI KOSMETYKAMI I OPISZMY KRÓTKO NASZE DOŚWIADCZENIA Z NIMI (żeby uchronić się przed nieuczciwymi sprzedawcami).
- koreanskisekret.pl - świetny wybór, marki, których nie ma w innych sklepach. Kosmetyki idą z Korei (do 28 dni). Złożyłam 3 zamówienia, dwa pierwsze doszły w ciągu 28 dni, trzecie zginęło po drodze - beznadziejna obsługa klienta, utrudniony kontakt, gra na zwłokę w końcu zagroziłam im policją, dopiero wtedy zwrócili pieniądze. Zraziłam się. -beautikon.com - szybka i darmowa (powyżej 100zł) wysyłka, ale niestety mały wybór marek (głównie It's Skin). -mintishop.pl - szybka i niedroga wysyłka, ale niewielki wybór, w sklepie nie ma osobnego działu "koreańska pielęgnacja", więc koreańskich kosmetyków trzeba się naszukać
![]() |
#2 |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Sklepy z koreańskimi kosmetykami - Sekrety Urody Koreanek
beautynetkorea.com - korzystam od kilku lat, nigdy sie nie zawiodlam. Deklarowany czas transportu to 10-40 dni roboczych, do Polski zamowienia przychodzily w ok. 2 tygodnie zazwyczaj (sa 3 opcje wysylki, zawsze bralam te najtansza, ktora niby miala byc najbardziej powolna), teraz do Australii od momentu wysylki sa to zazwyczaj 2 dni, wiec jeszcze lepiej
![]() jolse.com - zamawialam tylko raz, ceny sporo wyzsze, niz na beautynetkorea, ale transport darmowy (a na tej pierwszej stronie przy naprawde duuuzych zamowieniach zdarzalo mi sie placic i 85$ za transport ![]() Poza tym zamawialam tez przez ebay z wysylka bezposrednio z Korei, czekalam tez jakos ponad tydzien, teraz wlasnie czekam na kilka produktow i licze na to, ze w tym tygodniu sie doczekam.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
a czy na alie można kupić coś sprawdzonego??? bo ostatnio odkryłam to miejsce i nie wiem gdzie oczy podziać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Terazmarysia
|
Ja boję się stamtąd zamawiać kosmetyki. Nie wiadomo czy są oryginalne (po cenach można sądzić, że nie), czy zostały przebadane dermatologiczne ani w jakich warunkach są przechowywane (wysoka/niska temperatura).
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.