|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Przesuszone dłonie
Witam,mam problem z dłońmi,które od dłuższego czasu są przesuszone,czasemnawet krwawią w wyniku zimnej temperatury i nie wyglądają najlepie,jak mogłabym je zregenerować? Problem dotyczy głównie tylko jednej dłoni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pani Mizantrop
|
Dot.: Przesuszone dłonie
Gruba warstwa dobrego kremu polozona na noc, na to cienkie bawelniane rekawiczki, powinno pomoc.
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Może maść witaminowa? ja odżywam dlonie też olejem kokosowym i kremami dla rąk mocno przesuszonych. Warto też od czasu do czasu wybrać się na zabieg parafinowy na dlonie, pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
olej rycynowy, smarować przed snem
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
może masz azs? u mnie zaczęło się własnie od dłoni. Miałam tak bardzo przesuszone i do tego swędziały. Spróbuj smarować grubo kremem i zakładać rękawiczki na noc (te z rossmanna najlepiej). Teraz co prawda jest o wiele cieplej więc może Ci być gorąco ale też moze Ci sie poprawić stan skóry przez wiosnę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
ja staram się dbać o dłonie, nawilżać po każdym myciu ale też się okropnie przesuszają. Teraz kupiłam krem z Bielendy taki z serii COMFORT - on się nazywa bodajże opatrunek dla ekstremalnie zniszczonych dłoni I faktycznie dobrze nawilża i nie tak "na chwilkę" jak niektóre kremy tylko porządnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuję bardzo dziewczyny za wszystkie odpowiedzi.
Bardzo przydatne porady ![]() Jak narazie staram się nosić krem w torebce i jakoś idzie. Oliwką juz smarowałam,chwilowo pomogło teraz jakiś peeling na dłonie kupiłam więc zobaczymy jak zastosuje. A może to efekt uczulenia? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kremuj łapki cały czas, to będzie lepiej.
Krem z Palmers'a kokosowy jest naprawdę dobry. Albo kup najzwyklejszy alantan w kremie i smaruj.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Akurat Alantan miałam w domu,zastosowałam gruba warstwę,foliówki i pomogło,dzięki 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
amandaniedrich
|
Gdy moje dłonie są już naprawdę w masakrycznym stanie, pomaga mi krem od Emotopic - mój mąż również jest z niego zadowolony. Co jest minusem dla mnie, krem jest taki typowo aptekowy i nie zawiera zapachu xxx
Amanda Niedrich BLOG ![]() Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2018-04-17 o 13:36 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Ja jak najbardziej polecam kremy do rąk z Farmony. Ale jeśli miałabym polecić tylko jeden krem to zdecydowałabym się na kremo-maskę do dłoni Velvet Hands. Jest najlepsza jeśli chodzi o regenerację dłoni oraz intensywne nawilżenie. Czasami nawet stosuje ją na stopy. I w tym przypadku również super się sprawdza
![]() ![]() Ja kupuję przez strony internetowe, ale najczęściej ze strony: xxx Mają najlepsze ceny. Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2018-04-19 o 14:57 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.