![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Dieta Kaszowa od 16.01.14 :)
Witam serdecznie
![]() Od dzisiaj zaczynam dietę kaszową,która ma na celu oczyszczenie organizmu z toksyn,jednoczenie będzie to mój start do dalszego odchudzania. Jeśli chodzi o zasady diety to są proste: Jemy nieosoloną ugotowaną kaszę,w dowolnej ilości ,chociaż nie zaleca się więcej niż 3 woreczki (najlepiej jęczmienną lub gryczaną). Dieta nie może trwać więcej niż 10 dni. Posiłki co 3-4 godziny. Dopuszcza się dodawanie warzyw,lecz to niestety spowolni/zmniejszy efekty. (?) Jednakże mnie ta dieta do końca nie przekonała,ponieważ kilka lat temu przez dwa tygodnie (fakt,troszkę przeholowałam) jadłam tylko kaszę gryczaną i miałam BARDZO złe wyniki krwi,podejrzewano u mnie cukrzycę,lub chorą wątrobę. Dzisiaj wpadłam na wspaniały pomysł,zaglądając do lodówki - mogę połączyć przyjemnie z pożytecznym ![]() ![]() ![]() Ktoś chętny do podjęcia ze mną tego wyzwania? ![]() Mile widziane również dziewczyny na innych dietach dla wspierania siebie nawzajem ![]() Pozdrawiam i liczę na Was Wizażanki! ![]() Edytowane przez mroziq Czas edycji: 2014-01-16 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta Kaszowa od 16.01.14 :)
Hmmm... napewno będę tu zaglądać chciaż na żadnej diecie nie jestem ale kasza stanowi zdecydowaną podstawę mojego wyżywienia
![]() Powodzenia! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
o suuuper
![]() ja mam dziś trzeci dzień na kaszy ![]() teraz jestem w pracy ale potem napewno zajrze to będziemy się razem motywować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
nie słyszałam jeszcze o takiej diecie! zaraz sobie poczytam o niej więcej, bo tak się składa, że kaszę uwielbiam
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
teraz się doczytałam, że Twoja dieta będzie polegać na jedzeniu różnych kasz z dodatkami?
![]() ja jestem od trzech dni na monodiecie jaglanej- tzn jem tylko kaszę jaglaną około 800g ugotowanej dziennie, rozkładam to na pięć posiłków, kaszę jem samą bez soli, czasem tylko posypię koperkiem lub cynamonem. oprócz tego duzo piję wody i zielonej herbaty i zaopatrzyłam się w herbatę z bratka i pokrzywę ![]() ![]() planuję być o samej kaszy do 25stycznia czyli 11 dni-jak sie uda-narazie zakładam na 6 dni ale idzie mi dobrze ![]() ![]() może jest jakaś chętna na dietę jaglaną? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dodatki stąd,jak pisałam wcześniej,ponieważ boję się tych słabych wyników krwi i w ogóle,a chorowitek ze mnie straszny i z włosami problemy więc wolę nie ryzykować. I ja za to mam mega problem z piciem dużej ilości wody...ogólnie rzadko piję,chyba,że mam w domu jakiś napój,ewentualnie wodę smakową - wtedy znika w kilka godzin i domownicy na mnie klną ![]() Macie jakiś sposób na "zachęcenie" do picia? ![]() PS.Właśnie jestem po kolacji ![]() ![]() ![]() A na jutro: Cebulowa ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja chetnie dolacze. Od jutra zaczynam monodiete z jaglanki. To drugie podejscie, wczesniejsze bylo okolo rok temu, wytrzymalam wtedy 2 dni, ale bylam na niej sama ( z kolezanka, ktora wymiekla po pierwszym sniadaniu i ktora po 2 dniach dala mi czekolade)
Mam nadzieje, ze mi sie uda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
mroziq Ale kasza kuskus to nie jest kasza
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Na razie planuje 5 dni, zobacze jak sie bede czula.
Jesli dobrze, to pociagne do 10, jesli zle to po 5 bede juz dodawac dodatki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
mroziq - jeśli liczysz na oczyszczenie z czegokolwiek, to zapomnij o mięsie.
Kasze są ogólnie b. zdrowe, jednak to właśnie jaglance przypisywane są szczególne właściwości, m.in. usuwa śluz z organizmu/jelit. A jedząc ją nie musisz się martwić o włosy, bo jest bogata w krzemionkę ![]() Chętnie się dołączę do monodiety jaglanej, zastrzegam sobie jednak prawo do przeplatania jej od czasu do czasu surowymi warzywami ![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja o tej kuracji nigdy nie słyszałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
idę jutro po kasze! ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
O, cześć Anuszka
![]() Karolinek - mogę w zasadzie od jutra - o ile mam kaszę, a nie chce mi się teraz złazić na dół, żeby sprawdzić :P jak nie od rana, to od połowy dnia, a rano jak co dzień na owocach. Nie planuję konkretnego dystansu, na pewno kilka dni, zobaczymy ile wyjdzie. Po dwóch pewnie nie będę mogła patrzeć na tę kaszę ![]() ![]() A co do Dąbrowskiej, to polecam poczytać, w necie jest sporo info, dodatkowo jest też wątek tutejszy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324659 Przymierzam się do niej od lat ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Sniadanie kaszowe zaliczone
![]() O ile zdarza mi sie na codzien jadac jaglanke na sniadanie (z suszonymi sliwkami, morelami albo zurawina i orzechami) i zjadam pelna miske... tak takiej na wodzie bez soli i dodatkow zjadlam pol... wiecej nie bylam w stanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tzn. ja na razie nie na samej kaszy, w sumie to nigdy nawet nie jadlam jaglanej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
a ja właśnie jem kaszany obiad-bez soli ale z odrobiną cynamonu
![]() i już jest połowa czwartego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc nie mam p0jęcia, dzień ważenia mam dopiero 25 stycznia dokładnie w 12 i ostatni dzień na samej suchej kaszy-wtedy Wam powiem, czy jest różnica w wadze
![]() ale widzę efekty-brzuch mam płaski pomimo @ a podczas zawsze miałam lekko wydęty-teraz nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć dziewczyny. Ja od jakiegoś czasu jem kaszę gryczaną ale z warzywami na patelnię. Ogólnie bardzo ją lubię, bo jest smaczna i zdrowa ![]() ![]() Ale jak to jest z tymi jelitami? Od zawsze mam problemy z nimi i już wątpię, żeby kiedykolwiek się mi poprawiło :<
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc to od drugiego dnia tej diety nie byłam w ubikacji...hmmm teraz to do mnie dotarło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Kasza jaglana z cynamonem? Dobra jest? Ja tylko cynamon jem z owsianką i jeśli piję kawę to właśnie tylko z tą przyprawą.
Hmm kasza niby powinna regulować jelita, niby.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
i co? nie ma chętnych?
![]() dla zachęty poczytajcie- http://www.nazdrowiesposob.com/monod...ecie-wiedziec/ spróbowałam posypać kaszę odrobiną stewii i jest pyszna myślicie,że używanie przypraw w minimalnej ilośc-cynamonu, kopru, suszonej pietruszki czy stewii nie zabuży tego oczyszczania? Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-18 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Ja planuj od jakiegoś czasu oczyszczenie organizmu. Jako, że teraz mam ferie to czas idealny. Odstawiam powoli produkty z glutenem, ale nie mogę za nic w świecie odstawić słodyczy. Sama świadomość, że są w domu ![]() Dzisiaj muszę spokojnie usiąść i zaplanować moją dietkę. I na pewno kasza będzie głównym składnikiem. Może 2-3 dni z samą kaszą będą, ale myślę realnie-nie wytrzymam więcej. Ech... właśnie sobie tak pomyślałam-ostawiam produkty z glutenem a godzinę temu wchłonęłam dwa kawałki andruta z masą w której są herbatniki ![]() Od teraz mówię koniec! Dietkę robię dla własnego lepszego samopoczucia, na wagę nie wchodzę od miesiąca, korzystam tylko z metra krawieckiego i powiem Wam, że lepiej mi z tym ![]() Boję się tylko o motywację, mój rekord to 4 dni na diecie podczas pobytu w domu ![]() Przyjmiecie mnie do swojego grona mimo, że "czystokaszowa" nie jestem? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.