![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Znaki zodiaku waszych partnerów
Zauważyłam, ze watek o znakach zodiaku cieszy sie wielkim powodzeniem. I dlatego chciałam dodac nowy, ale o znakach zodiaku naszych partnerów. Zobaczmy czy nasi mężczyźni maja wspólne cechy... http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif
Mój mężczyzna jest Rybką i jest: -nieśmiały -bierny, rzadko kiedy wychodzi z inicjatywą -bardzo wrażliwy -małomówny -ale jak sie rozgada to koniec http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon10.gif -czuły -jest marzycielem -ale z drugiej strony mocno stoi na nogach -spóźnia się -czasami jest drażliwy i bez kija nie podchodź :P -płacze na romatycznych filmach http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif Hmmm... jak mi się cos jeszcze przypomni to dam znać... http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif No i jeszcze jedna kwestia. Spróbujmy ocenić dopasowanie w zwiazku w skali 1-10. Ja jestem Bykiem a on Rybką. Oceniam nasze dopasowanie na 8/10. Ciekawe jakie zwiazki okazą sie najlepiej dopasowane http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Znaki zodiaku waszych partnerów
Koziorożec i Skorpion
Mój Mężczyzna jest Koziorożcem. Pod płaszczykiem dystansu skrywa bardzo głębokie emocje. Z cech charakteru mogłabym wyliczyć: opiekuńczość( bardzo dba o mnie, traktuje czasem jak małą dziewczynkę,przejmuje się moim zdrowiem), pracowitość( czasami pracuje do bardzo późnych godzin,ma wiele obowiązków, co mnie nieraz martwi ze względu na to, ze nie ma jak wtedy dbać o siebie), wierny i stały w uczuciach( podobno Koziorożce jak już mają swoją stałą partnerkę to są jej wierni i nie oglądają się za innymi), dowcipny( szalenie inteligentnie żartuje), romantyczny( przykłada dużą wagę do nastroju,scenerii,ostatni o z zaciekawieniem przyglądałam się jak rozkoszuje się zapachem zerwanej przeze mnie działkowej róży,którą zostawiłam na stoliku,opowiada o pięknych zachodach słońca itd.,potrafi wzruszyć się przy filmie albo czytając listy ode mnie), marzyciel ( marzy o podróżach,pięknym domu, dobrym sprzęcie fotograficznym,własnej ciemni itp),czasem niecierpliwy( gdy zbyt długo każę mu na siebie czekać wykonując makijaż), czuły( całuje mnie po rękach,przytula, co mnie dziwiło na początku naszego związku bo najpierw wydawał się nieufny,na dystans),zazdrośnik( chociaż nie robi awantur z tego powodu), spokojny i poukładany, bardziej chyba myślący o innych niż o sobie, no i w tych sprawach.... :P rewelacja.Spełnia wszelkie moje zachcianki i szalone pomysły.O seksie rozmawiamy jakby to był temat jak każdy inny.Bez skrępowania opowiadamy sobie nasze fantazje a potem wcielamy je w życie. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ona1982 Czas edycji: 2005-09-27 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja Lew , On Byk .
Jaki jest , hm : - cholernie ambitny - bardzo pracowity - solidny - wytrwały - uparty - skromny - prawdomówny - lubi mieć rację [ ja też ![]() - opiekuńczy - bardzo odpowiedzialny - jest raczej romantykiem jeżeli chodzi o miłość [ ja nie jestem ani trochę romantyczna ] - lubi czasami się '' przechwalać '' tłumacząc mi coś skomplikowanego [ co bardzo mnie denerwuje ] - spóźnia się 5,10 minut lub przybywa grubo przed czasem [ co mnie denerwuje niesamowicie , bo na przykład kiedyś chciałam mu zrobić niespodziankę i przygotrować pyszny obiadek kiedy miałam wolny dzień , a ponieważ nie umiem gotować w ogóle byłam podczas wykonywania tych czynności zdenerwowana , a mój TŻ przyszedł z pracy o godzinę [ całą godzinę ] za wcześnie do domu i niespodzianke szlag trafił , kazałam mu wyjść , straciłam panowanie nad sobą i po prostu wywaliłam go za drzwi - stał tam dopóty nie znalazł klucza [ za karę ] , była awantura , a jakże , Lew - Byk i latające jedzenie w kuchni - potem miałam tłustą plamę na białej ścianie bo rzuciłam w niego przyrządzoną sałatką , ale to nie pierwszy raz kiedy rzucam jedzeniem - mam wprawę ![]()
'' Szczęście jest jak motyl . Gdy gonisz go - odlatuje . Gdy zajmujesz się czymś innym - niespodziewanie siada Ci na ramieniu '' . ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2005-09-27 o 11:56 Powód: zapomniałam o skali |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Moj jest także Rybką i moge sie podpiac pod tym wszystkim co napisała Shemreolin
![]() Jest zazdrosny (kiedys to była chorobliwa zazzdrośc, teraz juz sobie z tym poradził ![]() Ja natomiast jestem Skorpion ![]() ![]() Ogolnie nasze dopasowanie to tez chyba 8/10, tak mi sie wydaje, bo jednak czasem trudno nam dojsc do kompromisu...
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
mój Tz jest rybką i jest taki sam jak mężczyzna Shemreolin ...nic dodać nic ująć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ooooo..mój TŻ tez jest Rybą (jakiś przypływ czy co?
![]() jest: -wrażliwy,ale stara się to ukrywać pod szorstkim zachowaniem -romantyczny -opiekuńczy,dba o mnie -zabawny ![]() -ma specyficzne poczucie humor -łatwo go zranić -potrafić być bradzo"grożny" (jak napisała Shemreolin "bez kija nie podchodź") (szczególnie jak ma problem i nie wie jak go rozwiązać) Nie jest zazdrośnikiem ,chociaz bardzo mozliwe,że tego nie okazuje. W ogóle więcej czuje niż to widać na zewnątrz ![]() W "sprawach łożkowych" raczej subtelny,czuły,chociaz lubi czasem cos ostrzejszego.Nie lubi rutyny i robi wiele zeby jej nie bylo. Ja jestem Strzelcem ,wiec znak ognia i wody,ale nieźle sie uzupełniamy. Czasem zachowuje się jak "zimna ryba" wtedy kiedy ja potrzebuje goraca,ale to przy reszcie mały pikus ![]() ![]() Ogólne dopasowanie oceniam na 8/10 ,w porywach 9/10 ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ona1982- u mnie jest to samo tylko że ja jestem koziorozcem a on skorpionem
![]() ![]() -baaaardzo rozgadany ![]() -bystry -uczuciowy (mimo że to ukrywa) -niesamowicie dowcipny ![]() -niecierpliwy -odważny -pewny siebie -troszkę leniwy ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Ja jestem typową lwica, a mój TŻ to Panna
![]() Jaki jest? Hmm... - Uczuciowy - Perfekcjonista - jak juz cos robi to do bólu dokładnie. Czasami doprowadza mnie to do szału. - Lubi się powymądrzać ![]() Cytat:
![]() - Nieśmiały - bardzo opiekuńczy - zazdrośnik - trudno mu sie do czegoś zabrać ale jak juz sie wezmie do pracy to staje sie nadgorliwy ![]() - zawsze chetny do pomocy - odważny jak mi sie cos przypomni to dopisze ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej! INES! Ja też jestem Lwica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Hmm ;-)
Jestem Skorpionem zaś moja druga połowa to Lew.... I podobno Lwy dominują, jednak nie w tym zwiazku ;-) Jestem spontaniczna, wybuchowa i nie raz oberwie mu się po głowie... Zwłaszcza jak widzę, go w stanie totalnego zamyślenia, czy jak zaczyna marudzić lub wywodzić filozofie na tematy, które do żadnej chwili nie pasują... No a Lwy to podobno mocne znaki ;-) Podobno ;-) Ale nie narzekam na moje lwiątko ;-) Tak jak zodiakalny Lew jest strasznym pracoholikiem i ponad wszystko ceni wygodę.... Dodatkowo kiedy noga podwija się tak jak w życiu codziennym, on stara się szybko podnieść i wrócić do formy pierwotnej... Bywa złośliwy, jednak jest strasznie kochany i nosi mnie na rękach. Dzieki niemu wiem, że jestem dla niego wszystkim i że coś mogę znaczyć... A ja Skorpion? Ojjjj.... Ciężki charakter. ;-) Podobno Skorpionice są bardzo pamiętliwe, mściwe, zwłaszcza dla tych, którzy je skrzywdzili lub głeboko zaleźli za skórę... Co na to inne Skorpionice? ;-)
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Chyba przesadziłam z wielkością czcionki
;-)
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a poza tym - wybuchowe, niecierpilwe, zmyslowe, z temperamentem, władcze, namietne.... ![]()
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Podpisuję się pod tymi cechami Skorpionic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja i moje chłopcze się nieźle dobraliśmy... Ja-Strzelec, on- Lew.
![]() Wracając do rzeczy...Mój TŻ to lew, ale ja bym raczej rzekła, że lwiątko. Powoli wychodzi z kompleksów, zaczyna myśleć samodzilenie, a nie tak wcześniej na spółkę z kolegą. Przemaga już w sobie nieśmiałość jest nieco bardziej stanowczy. Dopiero teraz zaczynają sie ujawniać jego lwie instynkty ![]()
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie jest na odwrót to je jestem Lew a mój skarb Strzelec |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem Wodniczką, mój obecny to Bliźniak.
Jaki jest? - gadatliwy - odważny - ma osobowość polityka - pewny siebie, cholernie uparty - radosny i optymistyczny - towarzyski, łatwo zjednuje sobie ludzi, potrafi komplementować Uczę się od niego różnych rzeczy, bo ja, jako typowa Wodniczka jestem raczej szorstka w obyciu. Razem dobrze się bawimy, wg wielu horoskopów jesteśmy "dwoma połówkami jabłka" i myślę, że coś w tym jest. Dopasowanie oceniam na 6/10, te 4 to sa rożne kwestie, które nas różnią i o które możemy się kłócić mocno, ale póki co w fazie zakochania i totalnego zauroczenia staram sie ich nie poruszac.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Witajcie w świecie Skorpionków
![]() ![]() ![]() Skorpion to osoba bardzo silna psychicznie. Planetą tego znaku zodiaku jest Pluton, odpowiadający za głębokie przemiany i doświadczenia na granicy śmierci i odrodzenia. Skorpiona łatwo poznać po przenikliwym spojrzeniu i seksownym wyzywającym stroju. Mimo tego w środku Skorpion jest bardzo uczuciowy, choć próbuje ukryć swoje emocje. Strach przed zranieniem powoduje, że niechętnie otwarcie mówi o uczuciach i robi zmyłki, żeby nikt go nie rozszyfrował. Skorpiona pociągają zagadki, tajemnice i niewyjaśnione zjawiska. Nic, co powszechnie dostępne, nie jest dla niego atrakcyjne. Lubi wszystko wiedzieć i potrafi zabawić się w detektywa, żeby zdobyć potrzebne mu informacje. Jest zapalonym eksperymentatorem i często przeprowadza doświadczenia na sobie i swoich bliskich - pragnie poznać granicę cierpliwości, wytrzymałości i bólu. Może się nieraz wydawać, że Skorpiony są smutne i mało się uśmiechają. To wewnętrzne przeżycia i chowane emocje tak na nie działają. Skorpion jest dobrym obserwatorem i psychologiem. Ma doskonałą intuicję emocjonalną i niełatwo go oszukać - wyczuje każdy fałsz. Od znajomych i partnerów życiowych wymaga całkowitego zaangażowania i poświęcenia - inaczej rezygnuje. Często bywa agresywny. Szczególnie wtedy, kiedy stres i emocje sięgają szczytu. Skorpion ma charyzmę i wewnętrzną siłę, która nie pozwala mu na bycie osobą przeciętną. Jest dobrym organizatorem i kierownikiem. Dla przyjaciół jest gotów zrobić wszystko. Zraniony Skorpion mści się okrutnie, a zniewag i krzywd nie zapomina i nie wybacza nigdy. Skorpion jest wytrwały i umie poczekać, żeby zdobyć upragnioną rzecz, stanowisko czy osobę. Skorpion odpoczywa najchętniej w gronie najbliższych przyjaciół, z którymi spędza wieczory w kinie lub w pubach. Lubi także wyjazdy nad jezioro lub morze. Skorpion jest trudnym pracownikiem. Nie sprawdza się w pracy zespołowej. Jest bardzo krytyczny, a nawet złośliwy wobec współpracowników. Najlepiej czuje się na niezależnych stanowiskach. Nadaje się do zadań odpowiedzialnych, wymagających podejmowania samodzielnych decyzji. W sytuacjach trudnych i kryzysowych zachowuje spokój i opanowanie. Jest lojalny wobec firmy. Szef Skorpion jest bardzo wymagający i krytyczny. Jego uwagi i opinie są trafne, ale i bezlitosne. Nie przebiera w słowach, kiedy nie spodoba mu się efekt czyjejś pracy. Niech nie zwiedzie nikogo jego uprzejmość i uśmiech - często za słowami pochwały kryją się ironia i złośliwość. Skorpion dostrzeże jednak inteligentnego i samodzielnego pracownika - takich ceni najbardziej. Nic się przed nim nie ukryje, próby oszustwa karze jak najsurowiej. Wedle tradycji zawody odpowiednie dla Skorpiona to przedsiębiorca, bankier, sędzia, prawnik, psycholog, nauczyciel, astrolog, detektyw, szpieg.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Mrs Mrau
|
hmmm Paris,ale tu chodzi o znaki zodiaków partnerów a nie nasze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Mój mężczyzna jest Rybką i jest:
-nieśmiały -bierny, rzadko kiedy wychodzi z inicjatywą -bardzo wrażliwy -małomówny -ale jak sie rozgada to koniec http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon10.gif -czuły -jest marzycielem -ale z drugiej strony mocno stoi na nogach -spóźnia się -czasami jest drażliwy i bez kija nie podchodź :P -płacze na romatycznych filmach http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif konkretnie te same cechy moj tz posiada a ja jestem kozorozcem I co do cech to uzupelniamy sie bo ja jestem odwrotnoscia zwiazek jest oki juz piec lat aha obydwoje urodzilismy sie 22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
kiedys bylam w zwiazku z Lwem nie uadlo sie za duzo podobnych cech z Rybami zawsze ukladalo mi sie najlepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
A ja byłam kiedyś z Koziorożcem. Porażka na całej lini...
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Moja druga połowa to Ryba, ale niestety jego charakter nie zgadza się a tymi rybkami opisanymi wyżej jest:
-uparty -impulsywny -czasem despotyczny -spóźnialski -wścieka się o byle co -w ogóle nie jest marzycielem -zazdrosny do granic możliwości -zawsze ma racje (jego zdaniem) -bezkompromisowy -zero romantyzmu ale jakoś się dogadujemy....
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja to byczek a moje kochanie to waga
![]() jaki jest? niepoprawny romantyk, za kazdym razem gdy przychodzi do mnie to dostaje od niego kwiaty, czasem czekoladki, uwielbia sie przytulac i calowac, wszedzie, nawet gdy czekamy w kolejce w supermarkecie, wtedy to nawet nie moze sie ode mnie oderwac, sam o sobie mowi, ze jest sknera (ja o nim tak powiedziec nie moge, caly czas cos mi funduje), nie lubi sie klocic, jest opanowany, cierpliwy, ale jak ktos go wkurzy to uciekac... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie Koziorożców - ja mam bardzo bardzo
![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez Waga a ja Koziorozec ![]() Cechy mojego ![]() opanowany opiekunczy wrazliwy romantyk tez-zawsze kwiaty dostaje i rozne inne rzeczy jak gdzies jedzie to zawsze pamieta o mnie i mi jakis drobiazg przywiezie,ostanio np piasek i muszelki z miejsca gdzie jest plaza bo wie ze plaze uwielbiam ![]() lubi dobra zabawe i jedzenie perfekcjonista jezeli chodzi o prace cierpliwy czuly delikatny raczej nie sknera-czasami nawet zbyt rozrzutny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
on jest skorpionem a ja panną
z typowych dla skorpiona cech posiada większość czyli np: -egoizm -egocentryzm -upartość -wybuchowość - nie zwyklą wręcz nie ludzką pamiętliwość nawet nieistotnych szczegółów( za to bardzo szybko zapomina o swoich różnych mniejszych i większych błędach) -mściwość jest tego więcej ale są i dobre cechy. dopasowanie oceniam 5/10 kazde z nas chciałoby rządzic i zadne z nas nie pozwala na to drugiemu... ja lubie sie powymadrzac a on mysli i tak ze zawsze ma racje ale ja jako kobieta i tak wiem ,ze jestem mądrzejsza więc pozwalam mu sie łudzić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.