|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Program wymiany studenckiej MOST
Ktoś brał w tym udział?
bo mam pytania. 1) jest napisane, że może wziąć udział "student studiów II stopnia po ukończeniu I semestru". No i jak wiadomo semestr się kończy w styczniu-lutym... ALE rejestracja na semestr letni MOST kończy się 30 listopada.. W takim razie wychodzi na to, że nie mogę i tak na 2 semestr iść na wymianę? ![]() 2) jeżeli otrzymuje się stypendium naukowe na uczelni macierzystej, to na czas wymiany jest ono wstrzymywane? 3) zakwaterowanie w swoim zakresie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Program wymiany studenckiej MOST
Cytat:
2) Stypendium dostaniesz z macierzystej uczelni. 3) Tam gdzie ja byłam było kilka miejsc w akademiku dla studentów z MOSTu, ale to trzeba się dowiadywać już na uczelni przyjmującej od razu jak się dostaniesz, bo te miejsca zwykle szybko się rozchodzą. Jak ci się nie uda, to we własnym zakresie. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2015-06-22 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli jak? zgłoszenia do 30 listopada, czyli będę w trakcie 1. semestru, ale przecież jak podejmę studia MOST, to będę na drugim ... hmm |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ten zapis jest niejednoznaczny, zapytałabym koordynatora programu na uczelni, bo z tego zdania nie wynika czy chodzi o semestr ukończony w trakcie rekrutacji czy w czasie rozpoczęcia wymiany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek! Nie orientujecie się, jak to jest z wyjazdem na MOST i warunkiem? Bo rekrutacja, jak wiemy, jest wcześniej niż sesja - co więc, jeśli ktoś jej nie zaliczy? Może jechać, mając warunek, czy wyjazd przepada? W sumie logiczne wydawałoby się, że nie można w takiej sytuacji pojechać, ale z tego, co wiem, z Erasmusem nie ma takiego problemu. Ja, co prawda, nie byłam, ale koleżanka miała taką sytuację, że miała egzamin właściwie kilka dni przed wyjazdem i nie przejmowała się tym, czy go zda; powiedziała, że spokojnie może jechać z warunkiem. Nie wiecie, jak jest z MOST-em?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Potwierdzam, sporo ludzi jeździ z warunkami, to nie jest przecież koniec świata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.