|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
"co robi referent biurowy?"
Cześć dziewczyny, mam takie pytanie, co robi referent biurowy?Wiem,może głupie pytanie ale mam propozycje stażu,i rozmowe w poniedziałek a niebardzo wiem co miałabym robić
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "co robi referent biurowy?"
Referent biurowy na stażu wykonuje wszystkie zlecone mu obowiązki przez przełożonego. ;-)
Zależy gdzie masz trafić na ten staż. Ale na pewno na rozmowie dowiesz się wszystkiego. My naszych stażystów najpierw staramy się wprowadzać powoli w obowiązki. Bo każda praca ma inny charakter, a tym bardziej zaraz po szkole nie wie się wszystkiego, a przecież staż jest po to żeby zdobyć doświadczenie. Mam nadzieję, ze tak będzie i w twoim przypadku. Powodzenia! |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
nA stazu w biurze bedziesz sie uczyła mniej wiecej na czym taka praca polega ja byłam na stazu to raczej sie niczego konkretnego nie nauczyłam niestety układalm dokumenty rejestrowałam poczte czasami kserowałam
dopiero jak mnie przyjeli po stazu do pracy mam inne obowizki zwiazane z ksiegowoscia a na rozmowie o staz pytali mnie o znajomosc komputera, miałam jeszcze napisac wnosek na komputerze i recznie i tyle
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie dzisiaj skonczylam praktyke w urzedzie miasta konkretnie w referacie dzialanosci gospodarczej
Pomimo tego, ze odbywalam praktyke to obslugiwalam nawet petentow (powinno sie teraz mowic klientow ) oprocz tego rozkladalam dokumnty, podbijalam pieczatki, no i tradycyjnie chodzilam na ksero Adresowalam listy itp. Dosyc dobrze wychodzila mi ta praca w zwiazku z czym moglam juz sama czasem obsluzyc jakiegos klienta (ale zdarzalo sie to rzadko...w sytuacji gdy obie panie byly zajete).
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
troche się boje bo nic ze szkoły niepamiętam i mam wrażenie że wyjde na idiotke
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ten staż miałabym w Stowarzyszeniu na Rzecz Rozwoju Gminy,myślicie że będą mieć duże wymagania?I czy ja wogóle się tam dostane
he he głupie pytanie,pewnie że nie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli umiesz obsługiwać kompa, umiesz albo potrafisz nauczyć się obsługi ksero, telefonu, faxu, zaadresować i nadać listy, parzyć kawę, rozmawiać przez telefon, szukać numerów, namiarów, łączyć rozmowy, zszyć i posegregować dokumenty, będziesz uśmiechnięta, chętna do pomocy etc. to poradzisz sobie na bank.
Ubierz się stosownie i z uśmiechem idź zdobyć ten staż. Powodzenia.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny, po rozmowie napisze czy dostałam się na ten staż,chociaż jak się niedostane to też będzie ok
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"tak" no i po wszystkim. powiedzieli na czymm polega praca w PKPS i po wszystkim. jeszcze tylko badania lekarskie i zaczelam prace
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A te badania to jakie trzeba zrobić?
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale czasem siedzi sie tam okilka godzin
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
I na dodatek niemam się w co ubrać na rozmowe. Na taką pogode mam tylko szare spodnie które właśnie przymieżyłam i dziwnie się w nich czuje,spódnicy nie założe bo...bo nie
tragedia normalnie czemu jestem taka chuda najchętniej poszłabym w jeansach
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
dzięki, przerażają mnie wszelkie badania
a do lekarza chodze jak już naprawde nie mam wyboru no ale trudno,najwyżej zemdleje przy pobieraniu krwi dobrze będzie hehe
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie marudz mi tu, ze nie masz w co sie ubac!
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Chyba nic z tego
Myśle że facet ma zaduże wymagania, co prawda był bardzo miły co i tak nieprzeszkodziło mi podać błędnie swój numer telefonu ( też tak macie że nieznacie )w każdym bądź razie myśle że jak znajdzie kogoś z prawkiem to przepadłam
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuję w Zusie na stanowisku referenta. Mam swój rejon i wykonuję swoje sprawy : rozliczam konta, robię różne przeksięgowania, pisze pisma do ludzi, wydaję zaświadczenia do banku, egzekucje, rb itp. Jeśli masz staż to na pewno będziesz mieć mniej obowiązków i praca będzie łatwiejsza i mniej skomplikowana. Na początku pewnie będzie zajmować się pocztą i być tzw. "dziewczynką na posyłki". Z czasem dostaniesz pewnie swoje zadania i będziesz musiała się z nich wywiązywać
nie taki diabeł straszny jak go malują powodzenia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

dopiero jak mnie przyjeli po stazu do pracy mam inne obowizki zwiazane z ksiegowoscia a na rozmowie o staz pytali mnie o znajomosc komputera, miałam jeszcze napisac wnosek na komputerze i recznie i tyle

klik
i mam wrażenie że wyjde na idiotke

i nie marudz mi tu, ze nie masz w co sie ubac!
)w każdym bądź razie myśle że jak znajdzie kogoś z prawkiem to przepadłam