![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Lubię siedzieć w domu
Witam
Nie wiem czy jestem mniejszością ale lubię siedzieć w domu. Zamiast marznąć wole posiedzieć przy dobrym filmie lub przy laptopie, sama lub z chłopakiem. Nie to, że nie mam z kim wychodzić, mam, ale po prostu po dniu w szkole mam dość już towarzystwa ludzi i chodzenia po imprezach. Może dla niektórych to śmieszne lub dziwne, ale to jestem ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lubię siedzieć w domu
Jak dla mnie optymalna ilość wyjść - czy to impreza, czy spotkanie ze znajomymi, czy kino czy cokolwiek - to dwa-trzy w miesiącu. Jak nic się nie dzieje dłużej niż miesiąc to się rozleniwiam i nudzę, ale jak trzeba ruszyć tyłek częściej to też zaczyna mnie to denerwować i nudzić. A towarzystwa ludzi też mam dość po ośmiu godzinach na uczelni, niezależnie czy spędzam ten czas z ludźmi których lubię czy nie, mam dość wszystkich i tyle. Ale jak trzy dni nie widzę nikogo poza rodziną to też już jakoś nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Jestem typowym introwertykiem, uwielbiam spędzać czas sama ze sobą. Nie mam problemu z tym, że nie chodzą na imprezy, do kina czy teatru. Dla mnie to szykowanie się, żeby wyjść to jest koszmar
![]() Optymalne dla mnie jest spędzenie czasu w pracy + potem czas wolny dla mnie. Zakupy ubraniowe to już wyjście, ale chodzę do sklepach raz na miesiąc/raz na dwa miesiące. Kino - raz na pół roku jest OK. Wyjście z koleżanką na pizze/piwo - dwa razy do roku jest OK. W domu czytam książki, oglądam yt, przeglądam wiadomości, ćwiczę... Tylko, że mi to pasuje. Pytanie czy Tobie też, czy chodzi o coś innego, dlatego założyłaś wątek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat lubie wychodzic, nawet w zime, bo za dlugo w domu sie nudze, a wychodzac w zime tez sporo chyba sie hartuje, bo zwykle w grudniu chorowalam, a teraz nic i ciesze sie
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- No i wbrew temu, ze w miare czesto wychodze to tez blizej mi do introwertyka, moim zdaniem sie to nie wyklucza no albo jestem tak oosrodku. Raczej wole male grona znajomych lub we dwojke i nie jestrm bardzo otwarta jak kogos poznaje, potrzebuje czasu i raczej mam swoje nieduze grono znajomych. No ale wyjsc po prostu lubie, to daje mi odprezenie i ogolnie lubie fajne wydarzenia, nie musze do tego poznawac wielu ludzi, ale po prostu lubie gdy cos takiego robie gdzies wyjde. To juz nie introwertyzm dziewczyny powiedzcie? :-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Również jestem totalnym domatorem. Najlepiej czuję się właśnie w domu, z kubkiem kawy w ręce oraz z książką. Dodatkowo pracuję w domu
![]() ![]() Mój mąż to z kolei moje totalne przeciwieństwo. Jest ekstrawertykiem, duszą towarzystwa i codziennie po pracy gdzieś wychodzi. Zdarza się,że ja wychodzę z nim na spacer. Raz czy dwa razy w tygodniu spotkamy się w barze ze znajomymi. Ale codziennie to dla mnie przesada ( dla niego oczywiście nie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj też lubię siedzieć w domu. Nie potrafiłabym np. imprezować dwa dni pod rząd, toteż wizja zbliżających się świąt mnie srogo przeraża
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja tak samo.
Tylko jak kogoś poznać, skoro się siedzi w domu?
![]() |
#8 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ale w końcu trzeba się spotkać na żywo, a my w końcu lubimy siedzieć w domu
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja zupełnie odwrotnie. w domu lubię posiedzieć, gdy jestem przemęczona, ale zazwyczaj wygląda to tak, że wyśpię się, posiedzę chwilę przy komputerze, a potem powoli zaczynam się zastanawiać, czy uda mi się z kimś spotkać
![]() musiałam niestety zrezygnować z pracy, ale dotychczas w weekendy w które akurat nie miałam żadnych planów normą było przesiadywanie w pracy (pub) po pracy ze znajomymi, którzy jeszcze mieli zmianę ![]() na szczęście Tż ma identycznie, więc w miarę możliwości szlajamy się razem po restauracjach, kinach, pubach, spotykamy się ze znajomymi itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak samo. Tylko niestety nie mam faceta, a towarzystwo w którym się obracam nie rozumie takiego podejścia i wręcz je potępia.
Po dniu na uczelni jedyne o czym marzę to wrócić do domu i zapaść się w fotelu, tak samo po tygodniu wychodzenia w weekend chcę nie wyściubiać nosa. W ogóle nie potrafię wypocząć inaczej niż spędzając cały dzień w domu :P Nawet wyjście do kina czy na zakupy jest męczące. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem totalna domatorka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
No to ja nie jestem domatorka, ale introwertyzm u mnie jest lub blisko niego. Roznie to bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Tez tak mysle. Zwlaszcza, ze zwlaszcza z chlopakiem lubie wychodzic i cos ciekawego zawsze wymyslimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem introwertyk a domator to zupełnie inne pojęcia.
Domator to ktoś, kto lubi siedzieć w domu, a introwertyk to ktoś, kto ładuje ,,baterie" w samotności. Ja lubię spędzać czas sama, ale nie muszę tego robić w domu, bo równie dobrze mogę doładować się w górach czy podróżując gdziekolwiek indziej. Lubię w ogóle podrózować, trochę mnie nosi, lubię zmieniać otoczenie, to mnie ładuje, co nie zmienia faktu, że bliżej chyba mi do introwertyka niż ekstrawertyka. W tygodniu też lubię gdzieś wyjść i się z kimś spotkać, siedząc w domu chyba bym trochę ,,zdziczała". Więc tak zazwyczaj wychodzę przynajmniej te 1-2 razy w tygodniu. To pozwala mi bardziej też docenić te dni, kiedy siedzę w domu i sprawia, ze nie każdy dzień wygląda taka samo. Pora roku też robi swoje. W zimie w domu siedzę więcej, ale wiosna-lato to nawet jak nie mam z nikim planów to wychodziłam sama na rower, który uwielbiam. Uważam wtedy siedzenie w domu całe popołudnie trochę jednak za stratę czasu, kiedy można go spożytkować na swieżym powietrzu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Racja. Chociaz wiadomo gorzej od nie wyjscia z domu byloby dla mnie, gdybym nie miala z kim porozmawiac. Potrzebuje malej grupy bliskich ludzi, ale bez nich byloby gorzej, mysle, ze kazdy potrzebuje chociaz czasem z kims porozmawiac. A ja z obcymi duzo nie pogadam, ale z bliskimi duzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No a kino tez bardzo lubie jak pisalam. Jak za dlugo nie chodzilam do kina np pare miesiecy, to brakowalo mi rozrywki, bo to lubie. Jesli jednak jest chociaz raz w miesiacu, a czasem udalo sie czesciej isc do kina, to bardzo fajnie
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Gdyby bylo wiecej pieniedzy i czasu, to pewnie raz na tydzien bym chodzila do kina. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- No chyba, ze by bylo zmeczenie lub nic ciekawego w kinie to wtedy byloby raz na 2 tygodnie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei też jestem dziwna. Do klubów lubię chodzić, teraz niestety niezbyt często ale kiedyś bywało że i raz w tygodniu się znalazłam. Mimo to uważam się za introwertyka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Też uwielbiam siedzieć w domu. A w zimę zwłaszcza
![]()
![]() |
#24 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Owszem, lubię siedzieć w domu. Nie chce mi się nigdzie łazić, szczególnie teraz, jak jest wciąż zimno i ciemno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja tez zima sie prawie wogóle nie ruszam z domu , jedynie praca i zakupy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Jestem introwertykiem, nie jestem domatorką.
Nie lubię siedzieć w domu. Jeśli mam okazję się z kimś spotkać, to zawsze to robię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Noane mam podobnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Jak mam okazję spotkać się z kimś, kogo lubię, nigdy nie odmawiam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;68780816]Jestem introwertykiem, nie jestem domatorką.
Nie lubię siedzieć w domu. Jeśli mam okazję się z kimś spotkać, to zawsze to robię.[/QUOTE] Ja tak samo, dodatkowo nie znoszę kogokolwiek do siebie zapraszać, wolę spotkać się np.w jakiejś knajpie, gdzieś w mieście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
No mi to pasuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.