Lubię siedzieć w domu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-18, 12:26   #1
Zagubiona65
Przyczajenie

Smile

Lubię siedzieć w domu

Witam
Nie wiem czy jestem mniejszością ale lubię siedzieć w domu. Zamiast marznąć wole posiedzieć przy dobrym filmie lub przy laptopie, sama lub z chłopakiem. Nie to, że nie mam z kim wychodzić, mam, ale po prostu po dniu w szkole mam dość już towarzystwa ludzi i chodzenia po imprezach. Może dla niektórych to śmieszne lub dziwne, ale to jestem ja A gdy już się z kimś umówie to potem cięzko mi ruszyć tyłek z domu :P Też tak macie, że lubicie w domku posiedzieć i macie dość towarzystwa ludzi? :P
Zagubiona65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 13:17   #2
natalia_t
Zakorzenienie

Dot.: Lubię siedzieć w domu

Jak dla mnie optymalna ilość wyjść - czy to impreza, czy spotkanie ze znajomymi, czy kino czy cokolwiek - to dwa-trzy w miesiącu. Jak nic się nie dzieje dłużej niż miesiąc to się rozleniwiam i nudzę, ale jak trzeba ruszyć tyłek częściej to też zaczyna mnie to denerwować i nudzić. A towarzystwa ludzi też mam dość po ośmiu godzinach na uczelni, niezależnie czy spędzam ten czas z ludźmi których lubię czy nie, mam dość wszystkich i tyle. Ale jak trzy dni nie widzę nikogo poza rodziną to też już jakoś nie tak.
natalia_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 15:13   #3
201704060907
Konto usunięte

Jestem typowym introwertykiem, uwielbiam spędzać czas sama ze sobą. Nie mam problemu z tym, że nie chodzą na imprezy, do kina czy teatru. Dla mnie to szykowanie się, żeby wyjść to jest koszmar
Optymalne dla mnie jest spędzenie czasu w pracy + potem czas wolny dla mnie. Zakupy ubraniowe to już wyjście, ale chodzę do sklepach raz na miesiąc/raz na dwa miesiące.
Kino - raz na pół roku jest OK.
Wyjście z koleżanką na pizze/piwo - dwa razy do roku jest OK.
W domu czytam książki, oglądam yt, przeglądam wiadomości, ćwiczę...

Tylko, że mi to pasuje.

Pytanie czy Tobie też, czy chodzi o coś innego, dlatego założyłaś wątek?
201704060907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 15:28   #4
Candy_lips
Zakorzenienie

Ja akurat lubie wychodzic, nawet w zime, bo za dlugo w domu sie nudze, a wychodzac w zime tez sporo chyba sie hartuje, bo zwykle w grudniu chorowalam, a teraz nic i ciesze sie Mialam oczywiscie czasem tydzien, ze nigdzie nie wychodzilam jak nie musialam lub dluzej, ale teraz lubie tak raz na tydzien wyjsc na dluzej lub pare razy w tygodniu, teraz w zime tez, pospacerowac (moze nie wiele godzin, ale troche), potem pojsc np do lokalu czy do muzeum lub w domu dalej cos robic np czytac ksiazke. Jednak nie widze nic zlego,jezeli ktos lubi mniej wychodzic, bo ludzie sa rozni i nie ma w tym nic zlego. Za to za imprezami tez nie przepadam i wole wlasnie kino, muzeum.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

No i wbrew temu, ze w miare czesto wychodze to tez blizej mi do introwertyka, moim zdaniem sie to nie wyklucza no albo jestem tak oosrodku. Raczej wole male grona znajomych lub we dwojke i nie jestrm bardzo otwarta jak kogos poznaje, potrzebuje czasu i raczej mam swoje nieduze grono znajomych. No ale wyjsc po prostu lubie, to daje mi odprezenie i ogolnie lubie fajne wydarzenia, nie musze do tego poznawac wielu ludzi, ale po prostu lubie gdy cos takiego robie gdzies wyjde. To juz nie introwertyzm dziewczyny powiedzcie? :-D
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 15:34   #5
anumbrella
BAN stały

Również jestem totalnym domatorem. Najlepiej czuję się właśnie w domu, z kubkiem kawy w ręce oraz z książką. Dodatkowo pracuję w domu I nie mam nad sobą szefa

Mój mąż to z kolei moje totalne przeciwieństwo. Jest ekstrawertykiem, duszą towarzystwa i codziennie po pracy gdzieś wychodzi. Zdarza się,że ja wychodzę z nim na spacer. Raz czy dwa razy w tygodniu spotkamy się w barze ze znajomymi. Ale codziennie to dla mnie przesada ( dla niego oczywiście nie).
anumbrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 15:40   #6
nyana89
Zakorzenienie

Zazwyczaj też lubię siedzieć w domu. Nie potrafiłabym np. imprezować dwa dni pod rząd, toteż wizja zbliżających się świąt mnie srogo przeraża (w tym roku 3 dni na wyjeździe w gronie fałszywców, cóż). Ale ogólnie zależy przede wszystkim z kim miałabym spędzić czas, miejsce to już sprawa drugorzędna. Tak czy siak weekendowe życie jest zupełnie nie dla mnie, wychodzenie 'bo wypada', 'bo weekend', 'bo tak trzeba, wszyscy tak robią' W ciągu tygodnia mam zazwyczaj tyle spraw do ogarnięcia i wyjazdów, że już nie mam ochoty w weekendy wyściubiać nosa z domu, oczywiście prócz małych wyjątków raz na dłuuuuuższy czas
Stary 2016-12-18, 15:50   #7
lisnov
Zakorzenienie

Ja tak samo.
Tylko jak kogoś poznać, skoro się siedzi w domu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-18, 15:58   #8
anumbrella
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lisnov Pokaż wiadomość
Ja tak samo.
Tylko jak kogoś poznać, skoro się siedzi w domu?
Przez internet
anumbrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 16:02   #9
lisnov
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anumbrella Pokaż wiadomość
Przez internet
Ale w końcu trzeba się spotkać na żywo, a my w końcu lubimy siedzieć w domu
Stary 2016-12-18, 16:05   #10
poppy seed
Zakorzenienie

ja zupełnie odwrotnie. w domu lubię posiedzieć, gdy jestem przemęczona, ale zazwyczaj wygląda to tak, że wyśpię się, posiedzę chwilę przy komputerze, a potem powoli zaczynam się zastanawiać, czy uda mi się z kimś spotkać

musiałam niestety zrezygnować z pracy, ale dotychczas w weekendy w które akurat nie miałam żadnych planów normą było przesiadywanie w pracy (pub) po pracy ze znajomymi, którzy jeszcze mieli zmianę

na szczęście Tż ma identycznie, więc w miarę możliwości szlajamy się razem po restauracjach, kinach, pubach, spotykamy się ze znajomymi itp.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 16:14   #11
shani_
Raczkowanie

Ja mam tak samo. Tylko niestety nie mam faceta, a towarzystwo w którym się obracam nie rozumie takiego podejścia i wręcz je potępia.
Po dniu na uczelni jedyne o czym marzę to wrócić do domu i zapaść się w fotelu, tak samo po tygodniu wychodzenia w weekend chcę nie wyściubiać nosa. W ogóle nie potrafię wypocząć inaczej niż spędzając cały dzień w domu :P Nawet wyjście do kina czy na zakupy jest męczące.
shani_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 16:25   #12
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anumbrella Pokaż wiadomość
Również jestem totalnym domatorem. Najlepiej czuję się właśnie w domu, z kubkiem kawy w ręce oraz z książką. Dodatkowo pracuję w domu I nie mam nad sobą szefa
Taka sama sytuacja. Jak juz popracuje, posprzatam (znaczy no, ogarne, codziennie cos), cos ugotuje, to mam jeszcze tyle rzeczy, ktorymi chcialabym sie zajac - ksiazka, filmy, nauka jezykow, czytanie artykulow i nauka, bo jeszcze sie doszkalam, ze nie mam absolutnie ochoty wychodzic. TZ duzo pracuje, wiec jest za bardzo zmeczony na ciaganie mnie po jakichs pubach czy kinach. Ale raz-dwa razy na miesiac cieszy mnie, jak wyjdziemy gdzies, np. do restauracji czy na zakupy.

Jestem totalna domatorka.
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 16:42   #13
Candy_lips
Zakorzenienie

No to ja nie jestem domatorka, ale introwertyzm u mnie jest lub blisko niego. Roznie to bywa.
Stary 2016-12-18, 17:12   #14
natalia_t
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość

No i wbrew temu, ze w miare czesto wychodze to tez blizej mi do introwertyka, moim zdaniem sie to nie wyklucza no albo jestem tak oosrodku. Raczej wole male grona znajomych lub we dwojke i nie jestrm bardzo otwarta jak kogos poznaje, potrzebuje czasu i raczej mam swoje nieduze grono znajomych. No ale wyjsc po prostu lubie, to daje mi odprezenie i ogolnie lubie fajne wydarzenia, nie musze do tego poznawac wielu ludzi, ale po prostu lubie gdy cos takiego robie gdzies wyjde. To juz nie introwertyzm dziewczyny powiedzcie? :-D
Nielubienie siedzenia w domu nie wyklucza introwertyzmu. Introwertyk wiecznie siedzący w domu, nieśmiały, mający tylko kilku znajomych to tylko stereotyp. Zresztą mało kto jest takim klasycznym introwertykiem albo ekstrawertykiem, zazwyczaj to się miesza, przeplata, ale u większości któreś przeważa. Ja jestem bardziej raczej intro, szybko się męczę towarzystwem innych ludzi, ciężko mi na całonocnych imprezach gdzie jest więcej niż 6 osób, ale jednak tak cały czas w domu siedzieć sama ze sobą to bym oszalała.
natalia_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 17:43   #15
Candy_lips
Zakorzenienie

Tez tak mysle. Zwlaszcza, ze zwlaszcza z chlopakiem lubie wychodzic i cos ciekawego zawsze wymyslimy.
Stary 2016-12-18, 18:04   #16
201704060907
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez natalia_t Pokaż wiadomość
Nielubienie siedzenia w domu nie wyklucza introwertyzmu. Introwertyk wiecznie siedzący w domu, nieśmiały, mający tylko kilku znajomych to tylko stereotyp. Zresztą mało kto jest takim klasycznym introwertykiem albo ekstrawertykiem, zazwyczaj to się miesza, przeplata, ale u większości któreś przeważa. Ja jestem bardziej raczej intro, szybko się męczę towarzystwem innych ludzi, ciężko mi na całonocnych imprezach gdzie jest więcej niż 6 osób, ale jednak tak cały czas w domu siedzieć sama ze sobą to bym oszalała.
Zgadzam się. Jest mała garstka typowo introwertycznych ludzi. Nie oznacza to, jak napisałaś, że introwertyk siedzi w domu. Mnie też męczą ludzie, ale czasem (dosłownie:CZASEM) muszę gdzieś wyjść, chociażby do spożywczaka, albo z koleżanką na ciastko, bo nie da się spędzić w domu 100% czasu. Jednak biorąc to pod skalę procentową to powiedziałabym, że mam tak: 80% w domu, 20% poza.
201704060907 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 18:31   #17
Sesa39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mizmaz Pokaż wiadomość
Jestem typowym introwertykiem, uwielbiam spędzać czas sama ze sobą. Nie mam problemu z tym, że nie chodzą na imprezy, do kina czy teatru. Dla mnie to szykowanie się, żeby wyjść to jest koszmar
Optymalne dla mnie jest spędzenie czasu w pracy + potem czas wolny dla mnie. Zakupy ubraniowe to już wyjście, ale chodzę do sklepach raz na miesiąc/raz na dwa miesiące.

Tylko, że mi to pasuje.

Mam bardzo podobnie. Uwielbiam zajmować się sama sobą. W pracy dużo się dzieje, trzeba być na maksa skoncentrowanym. Więc po powrocie do domu marzę tylko o tym aby wszyscy dali mi święty spokój. Czasami lubię wyjść do kina czy na kawę ze znajomymi. Lubię też zakupy. Ale nie za często bo dla mnie to całe szykowanie się to koszmar.
Sesa39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 18:36   #18
Azhaar
Zadomowienie

Moim zdaniem introwertyk a domator to zupełnie inne pojęcia.
Domator to ktoś, kto lubi siedzieć w domu, a introwertyk to ktoś, kto ładuje ,,baterie" w samotności.

Ja lubię spędzać czas sama, ale nie muszę tego robić w domu, bo równie dobrze mogę doładować się w górach czy podróżując gdziekolwiek indziej. Lubię w ogóle podrózować, trochę mnie nosi, lubię zmieniać otoczenie, to mnie ładuje, co nie zmienia faktu, że bliżej chyba mi do introwertyka niż ekstrawertyka.

W tygodniu też lubię gdzieś wyjść i się z kimś spotkać, siedząc w domu chyba bym trochę ,,zdziczała". Więc tak zazwyczaj wychodzę przynajmniej te 1-2 razy w tygodniu. To pozwala mi bardziej też docenić te dni, kiedy siedzę w domu i sprawia, ze nie każdy dzień wygląda taka samo.

Pora roku też robi swoje. W zimie w domu siedzę więcej, ale wiosna-lato to nawet jak nie mam z nikim planów to wychodziłam sama na rower, który uwielbiam. Uważam wtedy siedzenie w domu całe popołudnie trochę jednak za stratę czasu, kiedy można go spożytkować na swieżym powietrzu.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 18:40   #19
Candy_lips
Zakorzenienie

Racja. Chociaz wiadomo gorzej od nie wyjscia z domu byloby dla mnie, gdybym nie miala z kim porozmawiac. Potrzebuje malej grupy bliskich ludzi, ale bez nich byloby gorzej, mysle, ze kazdy potrzebuje chociaz czasem z kims porozmawiac. A ja z obcymi duzo nie pogadam, ale z bliskimi duzo Chociaz nadal mam troche problem ze zwierzaniem sie z najwiekszych problemow. U mnie wyjscia z domu to pewnie tak 60 %, a bycie w domu 40 %, czyli nawet sporo wyjsc, ale w domu troche tez posiedze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-18, 18:40   #20
Andz126p
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zagubiona65 Pokaż wiadomość
Witam
Nie wiem czy jestem mniejszością ale lubię siedzieć w domu. Zamiast marznąć wole posiedzieć przy dobrym filmie lub przy laptopie, sama lub z chłopakiem. Nie to, że nie mam z kim wychodzić, mam, ale po prostu po dniu w szkole mam dość już towarzystwa ludzi i chodzenia po imprezach. Może dla niektórych to śmieszne lub dziwne, ale to jestem ja A gdy już się z kimś umówie to potem cięzko mi ruszyć tyłek z domuTeż tak macie, że lubicie w domku posiedzieć i macie dość towarzystwa ludzi? :P
Ja też Lubie. Dom to mój azyl ale lubie niekiedy wyjść z przyjaciółka.
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 18:42   #21
Candy_lips
Zakorzenienie

No a kino tez bardzo lubie jak pisalam. Jak za dlugo nie chodzilam do kina np pare miesiecy, to brakowalo mi rozrywki, bo to lubie. Jesli jednak jest chociaz raz w miesiacu, a czasem udalo sie czesciej isc do kina, to bardzo fajnie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Gdyby bylo wiecej pieniedzy i czasu, to pewnie raz na tydzien bym chodzila do kina.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

No chyba, ze by bylo zmeczenie lub nic ciekawego w kinie to wtedy byloby raz na 2 tygodnie ;-)
Stary 2016-12-18, 18:47   #22
showmust
Raczkowanie

Ja z kolei też jestem dziwna. Do klubów lubię chodzić, teraz niestety niezbyt często ale kiedyś bywało że i raz w tygodniu się znalazłam. Mimo to uważam się za introwertyka .
showmust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-18, 20:00   #23
Frezja__
Zakorzenienie

Też uwielbiam siedzieć w domu. A w zimę zwłaszcza

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-19, 06:54   #24
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Owszem, lubię siedzieć w domu. Nie chce mi się nigdzie łazić, szczególnie teraz, jak jest wciąż zimno i ciemno Mam wystarczająco dużo zajęć. Nie ma nic dziwnego w tym, że nie lubisz imprez - nie jesteś jedyna.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-19, 15:39   #25
ANKA54321
Zadomowienie

Ja tez zima sie prawie wogóle nie ruszam z domu , jedynie praca i zakupy
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-19, 16:14   #26
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Jestem introwertykiem, nie jestem domatorką.
Nie lubię siedzieć w domu. Jeśli mam okazję się z kimś spotkać, to zawsze to robię.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-19, 19:21   #27
Candy_lips
Zakorzenienie

Noane mam podobnie Tak tez bywa.
Stary 2016-12-20, 09:49   #28
phideaux
Wtajemniczenie

Jak mam okazję spotkać się z kimś, kogo lubię, nigdy nie odmawiam Ale jakbym wychodziła codziennie, zaczęłoby mi szybko brakować mojego wylegiwania się przed laptopem z kawą, bo to też lubię
Stary 2016-12-20, 12:06   #29
201803090921
Konto usunięte

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;68780816]Jestem introwertykiem, nie jestem domatorką.
Nie lubię siedzieć w domu. Jeśli mam okazję się z kimś spotkać, to zawsze to robię.[/QUOTE]

Ja tak samo, dodatkowo nie znoszę kogokolwiek do siebie zapraszać, wolę spotkać się np.w jakiejś knajpie, gdzieś w mieście.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-20, 22:32   #30
Zagubiona65
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mizmaz Pokaż wiadomość

Tylko, że mi to pasuje.

No mi to pasuje lubię w domu siedzieć :P założyłam by poznać opinie innych ludzi i czy mają podobnie jak ja, taka czysta ciekawość

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez shani_ Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo. Tylko niestety nie mam faceta, a towarzystwo w którym się obracam nie rozumie takiego podejścia i wręcz je potępia.
Po dniu na uczelni jedyne o czym marzę to wrócić do domu i zapaść się w fotelu, tak samo po tygodniu wychodzenia w weekend chcę nie wyściubiać nosa. W ogóle nie potrafię wypocząć inaczej niż spędzając cały dzień w domu :P Nawet wyjście do kina czy na zakupy jest męczące.
Skąd ja to znam :P u mnie też potępiają, gdy ktoś usłyszy, że moje plany na popołudnie to siedzenie w domu to wielkie halo że się nudzić będę :P ich zdaniem po męczącym dniu najlepiej iść na miasto połaźić lub iść do klubu, a ja mam ochotę po prostu położyć się z chłopakiem i obejrzeć film, co dla nich jest nudne
Zagubiona65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości