|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czas i na mnie:)
Hej dziewczyny, mam zamiar zacząć robić biżuterię, a konkretnie naszyjniki.
Mam już pare pomysłów a z realizacją poczekam do wakacji. Do tego czasu chciałabym zakupić niezmędne materiały do produkcji. Narazie marzą mi się długie naszyjniki/korale z pojedynczymi dużymi kamieniami. Z tego powodu mam pytanie. Mam zamiar nawlekać je na jakąś żyłkę. Czym różni się zwykła żyłka od linki stalowej? Czy linka jest sztywniejsza?? nie mogłam znaleźć odpowiedzi w pozostałych wątkach, stąd prosze o pomoc. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas i na mnie:)
Zylka to zylka, a linka stalowa to splecione cieniutkie stalowe druciki powleczone nylonem. Jest troche sztywniejsza od zylki, ma wiele kolorow.
Nie wiem co lepsze na takie naszyjniki, kwestja gustu. Jeszcze wez pod uwage rzemyki i sznurki.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Moniczko czy lbn znaczy, że jesteś z Lublina??
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Czrny Kot-dziękuję bardzo. W zależności od tego, czy będę dodatkowo używać drobnych koralików, wybierać bedę między żyłką a sznurkiem.
![]() Frecia_28-jestem z Lublina, widzę że Ty okolice ![]() Edytowane przez moniczka_lbn Czas edycji: 2006-06-06 o 12:55 Powód: mała nieścisłość:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a gdzie masz zamiar zaopatrywać się we wszelkie materiały potrzebne do robienia biżuterii ??
bo też zastanwiam się nad robieniem
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Obecnie najbardziej odpowiada mi allegro i qnszt.
Na allegro można trafić na fajne promocje a w qunszcie jest najtaniej i chyba największy wybór spośród sklepów internetowych tego typu, wyłączając allegro. Narazie zaplanuję sobie wzroy i zrobię listę zakupów a następnie już po szkole wyciągnę od mamusi trochę funduszy i zamawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
co do tego ze na qnszcie jest najtaniej to bym sie spierala
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, ze nie bedę, trzeba zacząc od czegoś ekonomiczniejszego, bo znając siebie jeśli mi się to dnia następnego znudzi to trochę szkoda zachodu i kasy
![]() A jeśli polubię dłubanie w koralikach to będe podnosić standard materiałów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
mooooonia, ja tam nie widzę w Qnszcie drastycznie wysokich cen srebra. Jest może z 1,50zl różnicy na metrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
joanna_k owszem, ale jak mam kupować w innym sklepie srebro, bo tańsze, a w Qnszcie inne potrzebne mi rzeczy i dwa razy płacić za przesyłkę... No to chyba nie ma za bardzo sensu takie oszczędzanie, prawda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
oczywiscie, ze sie z toba zgadzam! jesli mam placic dwa razy za przesylke to tez wybiore qnszt. Ale fakt faktem, ze srebro tam maja dosc drogie - bo te 15 zl ktore mozna zaoszczedzic beda na 2 kolejne metry w innym miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hehe kiedy ja bede miała takie problemy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zauważcie tez, że w jednych sklepach cena podawana jest za 1m w innych za 0,5 metra a w jeszcze innych 10 cm czy nawet po 1 cm ! Po przeliczeniu często wychodzi praktycznie to samo z małymi groszowymi różnicami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
To samo dotyczy kamieni i koralików.
Jak narazie przeglądam sklepy i allegro, żeby skompletować w jednym miejscu jakiś podstawowy zestaw. Chyba zdecyduje sie na qnszt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.