|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem ze skórą twarzy, zdjęcia, proszę o pomoc!
Witajcie!
Od jakiegoś czasu mam problem ze skórą twarzy, pojawiają się chrostki, czerwone plamy, skóra jest bardzo sucha i często łuszczy się w niektórych miejscach. U dermatologa jeszcze nie byłam, są dosyć odległe terminy, a na wizyty prywatne na razie nie mogę sobie pozwolić, dlatego piszę tu z prośbą o poradę, może sobie sama z tym spróbuję jakoś poradzić póki co..? Te zmiany czasem są bardziej, czasem mniej nasilone. Ostatnio smaruje twarz na noc maścią ochronną z wit A, po tym mam najmniej suchą skórę. Cerę mam raczej wrażliwą, sporo rzeczy mnie podrażnia, czasem skóra piecze i swędzi. Z buszowaniu w necie wyczytałam, że może to być łojotokowe zapalenie skóry (czasem swędzi mnie skóra głowy też, stąd troche pasują objawy), poniżej zamieszczam zdjęcia z różnych dni, może ktoś miał podobny problem i jakos to wyleczył? Bardzo proszę o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Problem ze skórą twarzy, zdjęcia, proszę o pomoc!
No niestety ale dermatologa będzie trzeba odwiedzić. Tutaj dostaniesz jakieś porady ale musisz pamiętać, że jak coś na kogoś działało to nie znaczy, że na Ciebie też będzie.
Z pewników natomiast to zadbaj o pielęgnację i nawilżanie np. do mycia cetaphil em i do nawilżania cetaphil da ultra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.