|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Odstawienie od piersi w troche inny sposob
Witam Was serdecznie, jestem mama 15 miesiecznego chlopca. Karmie go wciaz piersia jednak mam juz dosc i chcialabym skonczyc. Niestety on kocha cycka tak bardzo, ze szukam jakiejs lagodnej metody zakonczenia tego. Nie dokonca przemawia do mnie rezygnowanie z pojedynczych karmien, bo wlasciwie karmie go juz tylko do snu i drzemki, czasem jak sie przebudzi w nocy i rano zaraz po obudzeniu. Po prostu wiem, ze to bedzie dla niego i dla mnie trudne bo bedzie bardzo plakal.
Dlatego wymyslilam sobie inny sposob. Gdybym zrobila to w odwrotna strone mianowicie przyhamowala laktacje, on by czul ze z dnia na dzien jest coraz mniej mleka to moze by sam zrezygnowal? Gdybym pila napary z szalwii to laktakcja bylaby mniejsza kazdego dnia. Czy myslicie, ze to dobry pomysl? Czy procesz moze przejsc lagodniej? Czy ktoras z Was czegos takiego probowala? Dzieki wielkie i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odstawienie od piersi w troche inny sposob
Moze sie skończyć tak, ze będzie dłużej wisiał na piersi zeby stymulować laktację.
Najlepiej odstawić jedno karmienie, potem następne i następne, będzie troche płaczu, ale przywyknie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
U niego pierś to już raczej forma przytulenia. Może proponuj wodę zamiast cycusia. Są też jakieś tabletki na zahamowanie laktacji ale wtedy już nie można karmić. Znajoma poprostu wyjechała na parę dni ale to już metoda bardzo drastyczna. Najlepiej skobsultuj to z lekarzem lub doradczynia laktacyjna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To nie jest tylko forma przytulenia, tylko wciaz jedzenie, dziecko ma ledwo ponad rok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.