|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 | |
|
Konto usunięte
|
Eksperyment "Filadelfia"
Z jednej strony ciekawy eksperyment, ale z drugiej strony...
Cytat:
Co o tym sądzicie? Teraz dysponują lepszą techniką, więc ciekawa jestem co tam się teraz dzieje
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Eksperyment "Filadelfia"
Cytat:
![]() Mało mam dziś mętliku w głowie przez film z WTC a teraz takie coś wierzyć, nie wierzyć, wierzyć, nie wierzyć.....
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Daenerys
Ty chyba zapomniałas o swoich ciekawostkach historycznych. Dotarłaś do "B" i co?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dłużej niż planowałam i wszystko inne zeszło na drugi plan. Ten tydzień to pierwszy tydzień od miesiąca gdzie mam w końcu czas na wszystko i w zwązku z tym nadrabiam zaległości - z wątkiem ciekawostkowym też nadrobię przy najbiliższej okazji.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ciekawy artykuł
.W sumie jeśli chodzi o ploe magnetyczne ,to miałam robiony MRI ,szkoda,że mnie nigdzie nie teleportowało -byłabym, pierwsza
|
|
#6 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam za słowo ![]() Cytat:
Fajnie tak zobaczyć swoją przyszłość, dzięki temu może mozna byłoby ją wcześniej zmienić , nie dopuścić do jakiegoś zdarzenia Był nawet kiedyś taki serial, tylko nie pamiętam tytułu ![]() Facet podrózował w czasie i zapobiegał różnym wydarzeniom. Ogólnie rzecz biorąc udało mu się parę razy uratować świat ![]() Szkoda,że juz tego nie puszczają
|
||
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Przyciągneła mnie tu bardzo mała ilość wypowiedzi w tym wątku - w 90% przypadków oznacza to ciekawy temat do dyskusji
![]() Się nie pomyliłam ![]() Z tego co jest mi wiadome, teleportacja i owszem jest mozliwa i zanotowano juz jakies sukcesy w tej dziedzinie. A co do tego fragmentu tekstu: Cytat:
Artykuł taki troche w tonie "Nie do wiary". Tzn. autora/ke momentami troche ponosi i zamiast podac jakies naukowo weryfikowalne wytlumaczenie sili sie na te nieprawdopodobne. Ale nie da sie wykluczyc, ze to nieprawda. Fizyka to chyba jedna z niewielu dziedzin nauki, w ktorej mozna odkryc jeszcze tyyyyle rzeczy... Obym dożyła.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ahinsa,bardzo trafne spostrzeżenie o procentach
.Co do teleportacji i podróży w czasie,to nie mam nic przeciwko,żeby takową odbyć,jak już to będzie możliwe .Chyba każdego interesuje przyszłość/przeszłość.A właśnie ,gdzie byście chciały się teleportować/miejsce/lata/zdarzenie......
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj, podróżowanie w czasie to jeden z tematów głównych od jakiś dwóch miesięcy w moim mieszkaniu. Znam chłopaka, który podwarzył pewne teorie fizyczne dot. czasu. Jeśli jego nowa teoria okaże się prawdziwa, to nie dość, że będzie nominowany do Nobla, to jeszcze umożliwi to podróżowanie w czasie. Brzmi nieprawdopodobnie.
Do jakich wniosków doszłam? Uważam, że mimo wszystko jest to niemożliwe. Jeśli okazałoby się, że jest nam pisane podróżowanie w czasie i udałoby się nam wynaleźć wehikuł czasu, to już dawno pojawiłyby się w naszej rzeczywistości osoby z przyszłości, prawda? Oki, są ludzie, którzy uważają, że są z przyszłości (lądują w zakładach dla psychicznie chorych), jednak naukowcy wysyłający ludzi do naszych czasów na pewno zrobiliby to w taki sposób, byśmy uwierzyli (np. wysyłając ludzi z jakimiś niesamowitymi przedmiotami bądź wiedzą). Załóżmy jednak, że uda nam się podróżować w czasie. Naprawdę macie tak dobre zdanie na temat gatunku ludzkiego? Zniszczymy wszystko, co było w przeszłości zmieniając w ten sposób teraźniejszość. Tak jak teraz jesteśmy w stanie prowadzić wojnę w Iraku dla głupiej ropy, tak w przeszłości zniszczymy pół globu w poszukiwaniu surowców, których było o wiele więcej. Jestem na nie, bo zbyt dużo zła jest w człowieku. Mam nadzieję, że w miarę zrozumiale się wypowiedziałam.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny artykuł. Nawet nie miałam pojęcia o tym. Też jestem niesamowicie ciekawa, co tam się teraz wyrabia. Niewiarygodne!
Nie chciałabym się 'wynieść' do przyszłości ani na chwilkę. Bałabym się szoku, nie chciałabym wiedzieć, jak będę żyła. Żyję chwilą, a gdybym znała przyszłość, moja radość życia ulotniłaby się niczym eter Natomiast BARDZO, BARDZO! chciałabym być na chwilkę w przeszłości. Wtedy, gdy byłam dzieckiem ( do średniowiecznych lasów, wiosek. Zamki bym sobie odpuściła o, i moje miasto chciałabym zobaczyć 600 lat temu
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie potrzebuję ropy ani złota. Chcę tylko zobaczyć ![]() A może ci ludzie z przyszłości się nie ujawniają, bo mają zakaz od mentorów? ![]() EDIT: Kurczę... mogłabym prosić o połączenie trzech powyższych postów? Bo się rozpędziłam
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Ashinsa równie zgadzam się co do %
Faktycznie autor może trochę koloryzuje Przezłośliwa, widzę ,że modką jesteś Gratulacje Dawno Cię nie widziałam na forum, albo jakoś się mijamy ![]() Wracając do tematu, sądzę ,że mozesz mieć faktycznie rację Przezłośliwa Tylko skąd pewność,czy naprawdę już nie ma wehikułu czasu?Może naukowcy, wybrane osoby cofają się do naszej teraźniejszości i zapobiegają różnym wydarzeniom. Być moze jest to utajnione przed zwykłymi szarymi ludźmi. Trudno cokolwiek stwierdzić. Freso, ja chciałabym się teleportować do czasu kiedy budowano piramidy w Egipcie. Po prostu jestem ciekawa jak to było z tymi piramidami A Ty gdzie by chciała? ![]() Justyna, dobry pomysł, tez chciałabym się cofnać do dzieciństwa Pamiętam takie pyszne lody w sklepiku
Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2006-09-13 o 16:43 |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Oj,tak budowa piramid w Egipcie
I od zawsze moim marzeniem był Dziki Zachód -ale ten prawdziwy Dziki Zachód -coś takiego mam na myśli mniej więcej jak-Doctor Quinn ,Lucky Luke i Domek na prerii .Gdyby takie podróze były możliwe-to na pewno bym powojażowala sobie
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne czasy
|
|
|
|
#16 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Działanie pola elektromagnetycznego, "znikanie" statku, to mogę sobie wyobrażić, ciężko mi natomiast przychodzi wiara w teleportację i te opowieści dziwnej treści dwóch braci. Za mało trochę w tym artykule uzasadnień naukowych, jak, co , dlaczego , przypomina raczej historię o ufo bądż spiskową teorię dziejów A że zakrzywianie czasu i przestrzeni to przyszłość fizyki to rzeczywiście fakt niepodważalny. I "ze są na tym świecie rzeczy, o którym nie śniło się filozofom"
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Silva - nie było mnie, masz rację. Jak tam Twoje włoski?
![]() Co do ludzi z przyszłości - człowiek jest zbyt próżny i zły, by zachować taką tajemnicę. Po prostu nie wierzę. To wczesniej czy później wymknęłoby się spod kontroli, zwłaszcza w świecie, gdzie rządzą pieniądze. Taki sam mam stosunek do ufo (nie daj Boże, żeby coś tam było!) i klonowania. A co bym chciała zobaczyć z przeszłości? Chyba te orgie w średniowiecznych zamczyskach, hahahaha.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Przezłośliwa , moje włosy doszły do ładu i jest w porządku póki co
Ale z Ciebie zboczuszka Orgie Ci w głowie i to średniowieczne |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
No ba.
Wtedy to dopiero byli prawdziwi mężczyźni. Nie to co teraz ...
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
up
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to był,zdaje się,serial pt."Zdarzyło się jutro"
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Pamiętam ten serial, ale nie o ten mi chodziło
Już wiem - to jest "Misja w czasie" http://www.filmweb.pl/Misja+w+czasie...ions,id=107117 |
|
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tego nie znałam ![]() wygląda na fajny
|
|
|
#24 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jest dziwne ; nie to, że się przenieśli, ale to, że spotkali Neumanna i ten kazał im wyłączyć generator. Cytat:
Wystarczy przyjąc, że nie znamy przecież motywacji postępowania ludzi z przyszłości. A ja myślę, że możliwe. I popieram. Nawet kosztem wysokiej ceny. Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

dłużej niż planowałam i wszystko inne zeszło na drugi plan. Ten tydzień to pierwszy tydzień od miesiąca gdzie mam w końcu czas na wszystko i w zwązku z tym nadrabiam zaległości - z wątkiem ciekawostkowym też nadrobię przy najbiliższej okazji.

,gdzie byście chciały się teleportować/miejsce/lata/zdarzenie......