|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Pytanie do kolczykoznawców :o
Witajcie.
17 dni temu przebiłam uszy. U kosmetyczki. Do dzisiaj noszę kolczyki 'lecznicze' barwy złotej. Wczoraj lekko uderzyłam się w ucho, dziś rano bardzo spuchło, zaczęło ropieć. Co więcej, lekki ból w obu utrzymywał się od dwoch dni, do tego lekkie swędzenie i bardzo sucha skóra na płatkach. Chciałam poluzować kolczyk w tym spuchniętym uchu, a że to moje pierwsze kolczyki oczywiście mi "wypsiknął" ![]() Moje pytania: 1. czy powinnam juz wyciągnąć te kolczyki? Czy są przenoszone? (to co było na nich lecznicze już się zużyło przecież złote nie są (10zł)? słyszałam o zdzieraniu się tej warstwy ![]() 2. Jesli tak, co powinnam włożyć w uszy i jak szybko? 3. Na złoto żółte przy głowie jestem uczulona (robi mi się zielona szyja ![]() 4. boję się, ze dziurka mi się zrośnie jesli czegoś tam nie wsadzę. 5. jestem uziemiona w domu, kosmetyczka odpada na kilka dni. Pewnie śmieszne dla Was są moje obawy, pewnie dla mnie tez kiedyś będą...ale prosze, pomóżcie laikowi ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pytanie do kolczykoznawców :o
domyslam sie, że masz przebitki i do tego mocno zacisnięte..rana nie ma dostępu do powietrza i dlatego tak jest..na pewno powinnas zdjąć kolczyki żeby uszy odpoczęły..przeptrzyj ucho spirytusem i proponuje założyć przynajmniej narazie wiszące, ale nie jakieś ciężkie koła tylko coś lekkiego..nie zapomnij o zdezynfekowaniu kolczyka..pozdrawiam, Kasia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja nosilam od poczatku srebrne kolczyki i szybciutko mi sie zagoily
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie polecam tribiotic 3 razy dziennie niewielka warstwa, rowniez na kolczyk oraz dezynfekowanie woda utleniona rozcienczona pol na pol z przegotowana.
jezeli saczy ci sie ropa, namocz ucho ciepla woda z lagodnym mydlem, np dove [najlepiej poprzez waciki [platki kosmetyczne] moczone w tej wodzie z mydlem] jak juz rozgrzejesz ucho, delikatnie sciskaj waciki zeby wycisnac to, co zbiera sie w srodku dziurki. potem tribiotic. konicznie wyjmiij te kolczyki od przebijania i zaloz najlepiej same takie jakby uchwyty do wiszacych kolczykow, trudno je opisac, takie jakby zamykane U ![]() ![]() te zawieszki powinnas nosic ok. tydzien, po kurowaniu sie mascia i woda po takim czasie wszystko powinno juz byc ok ![]() postaraj sie ie spac na tym boku gdzie masz gojaca sie dziiurke, dbaj tez zeby nie opadaly na nia za bardzo wlosy bo sie zabrudzi. sama mam 9 kolczykow z czego wiekszosc przebijalam sama, wiec troche o nich wiem ![]() zycze szybkiej rekonwalescencji !!!
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
och! znalazlam te uchwyty
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
MYślę,że dobrzeby było zdjąc kolczyki i przemyc uszy rywanolem,albo wodą utlenioną.Na drugi dzien założyc kolczyki na biglu,zamiast sztyftu.Sztyfty nie dopuszczają powietrza do ucha,zazwyczaj mocno je ściaskaja.Albo zrób soboie przerwę w noszeniu kolczyków dotąd aż nie ''wyzdrowieją''.Suchą skórę uszu posmaruj kremem nivea,lub maścia witaminowa.
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.