![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wspólne odchudzanie, ćwiczenia, zdrowe odżywianie :)
Witam, mam 33 lata, chciałabym zebrać grupę wsparcia, z którą razem dojdę do wymarzonej sylwetki.
Obecnie nieźle mi się przytyło, chciałabym wrócić do swojej dawnej sylwetki. Przy wzroście 162 ważę aż 73kg, chciałabym schudnąć coś pomiędzy 52 a 55kg, mam nadzieję, że z Wami mi się uda. Na początek zacznę od ćwiczeń z Mel B (uwielbiałam je) np. pośladki, ramiona, brzuch, abs, do tego Tiffany na boczki, bieżnia i Chodakowską. Moje wymiary: talia 83cm brzuch (pępek) 95cm biodra 106cm udo 64cm łydka 40cm ramię 33cm Wstyd w życiu tyle nie ważyłam ![]() Proponuję ważenie się w każdy piąteczek, jedzenia zdrowo - 5 posiłków dziennie i picie dużej ilości płynów (najwięcej wody). Proszę na wstępie niech każdy poda swoją wagę (mogą być też wymiary) i niech opowie coś o sobie. Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2019-08-15 o 03:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie, ćwiczenia, zdrowe odżywianie :)
Butterfly_27, witaj
![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia i mam nadzieję, że wątek nie umrze ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny .Odchudzam się od początku maja, startowałam z wagą 76.5 kg schudłam do 64.8 kg. Mój cel to 55 kg. Staram się jeść 1500 kcal dziennie. Nie zawsze mi to wychodzi i chudnę z mięśni . Teraz w sierpniu mam zastój brak motywacji. Dlatego tu jestem
Jutro wracam na siłownię. Edytowane przez Daarriaa Czas edycji: 2019-09-01 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Aga, Daria Ja po ciąży dawno temu tyle przytyłam, co prawda zleciałam do wagi między 55-61, jednego razu udało mi się nawet do 53kg spaść. Obecnie z czego aż tyle przytyłam, za dużo by opowiadać, przez stres, przez przeprowadzkę, przez zmiany życiowe, przez złamaną nogę (1,5 miesiąca miałam w gipsie). Od kilku lat moja waga wahała się między 55 do 61, chociaż najdłużej miałam 61kg, wtedy narzekałam na swoją wagę, a teraz to chciałabym mieć chociaż te 61 ![]() Na mnie Tiffoczki bardzo fajnie działały i Mel B na pośladki, pomimo że tyle ważę, to Mel B na pośladki nigdy nie przestałam ćwiczyć, mam nadal jędrny tyłeczek mimo, że jest większy, ale okrągły i podniesiony ![]() Można jeść 3 posiłki dziennie, moją zmorą też jest wieczorne obżeranie, ale koniec z tym, dziewczyny damy radę. Co do wątku, to już kiedyś prowadziłam tutaj wątek, mnóstwo osób się przez niego przewinęło, były też dziewczyny z którymi znałyśmy się kilka lat (na wizażu), świetnie funkcjonował. Obecnie wątek ucichł, ponieważ zmienił się z wątku o odchudzaniu w wątek mamusiowy (kilka dziewczyn ma dzidziusie) ![]() Proponuję pisać tutaj co się w danym dniu poćwiczyło, a może i nawet co się w danym dniu zjadło, wtedy będzie nam wstyd ![]() A więc ja wczoraj zaliczyłam: Mel B pośladki, abs, brzuch ramiona i Tiffoczki (w sumie 50min), a do tego 70min bieżni. Niestety nie biegam póki co na dworze jak dawniej, mam bieżnięw domu, po złamaniu nogi (pół roku temu) przeszkadzają mi wszelkie nierówności na drodze. Jedzenie: I śniadanie: kawa z mlekiem (bez cukru), płatki owsiane z owocami świeżymi (banan, truskawki, jeżyny) z mlekiem i odżywką białkową II śniadanie: zakwas buraczany (od teraz chcę pić, ciekawe jakie przyniesie rezultaty) + herbatka miętowa, 1 kiwi III obiad: 2 talerze barszczyku IV podwieczorek: kawa z mlekiem + 1 jajko V kolacja: sałatka z mixu sałatkowego, pomidora, ogórka i sosu vinegre. To tyle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
8km na bieżni zaliczone, lecę pod prysznic i na dwór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj z ćwiczeń orbitrek 60 minut. W planach jeszcze ćwiczenia typu przysiady, brzuszki, deska. Na razie dieta bez zarzutów obecnie zjedzone i wypite 632 kcal. Podziwiam za bieganie 😊. Ja nie mam kondycji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, z chęcią dołącze do Was jeśli można 🙂
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Oczywiście Witaj 😀
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ja zaczynam od poniedzialku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Hula hop 30 minut.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Butterfly_27, brawo za ładny tyłek
![]() Daarriaa, Marcja777 witajcie ![]() U mnie poćwiczone, założyłam sobie cel minimum 8000 kroków każdego dnia. Dzisiaj 16 minut step (chwilę z hantlami) + godzina orbitreka. A to dlatego, że cały dzień siedziałam w domu i to była moja jedyna aktywność. Z dietą ok, tzn nie obżarłam się na noc.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Daria Ja tez kiedyś jak zaczynałam biegać to po 1,5 minucie dostawałam mega zadyszki i nienawidziłam biegania, a po 2 latach doszłam do tego, że biegałam 5-6 razy w tygodniu po 11km, a jak jakiegoś dnia zrobiłam sobie dodatkową przerwę to następnego przeleciałam 35km
![]() Aga Ja niestety jestem taka, że albo ćwiczę od razu więcej albo wcale, nie potrafię ćwiczyć trochę ![]() Znam już bardzo dobrze swoje ciało i wiem od czego chudnę a co mi szkodzi, problem jest w tym, żeby się do tego stosować ![]() Ja mam ustawione w smartwatchu minimum 12tys kroków na dzień. A wczoraj to pobiłam swój rekord w ciągu 2-3 miesięcy. Byliśmy na defiladzie i tyle się nachodziliśmy, że już nie miałam siły, jakbym wiedziała że tyle kilometrów narobimy to bym na bieżnię w tym dniu nie wchodziła. Zrobiłam 27tys kroków, tj 17,5km ( w tym 7,5km km na bieżni). Mój synek 9 letni pobił swój rekord, razem ze mną i TŻ przeszedł te 10km, jak wrócił do domu to nic tylko umyć się i spać ![]() Ja wczoraj w południe pojadłam sałatkę z kebabem z kurczaka z sosem czosnkowym, musiałam coś zjeść na mieście, także nie było źle. Witam nowe osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Roksana Tylko żeby ten poniedziałek był ostatecznie tym poniedziałkiem. Ja wiele razy sobie mówiłam od jutra, od jutra, od poniedziałku i tak zleciało mi pół roku
![]() ![]() Niestety okazji do grzeszków mam zbyt wiele, żeby czekać na kolejny dzień czy tydzień i mówić sobie od kiedy, co chwilę są jakieś urodziny, spotkania ze znajomymi itp Teraz mamy długi weekend a więc muszę przetrwać ciężką próbę, dzisiaj będę u teściowej a ta piecze pyszne ciasta (nie będę jadła), a sobotę spotkanie z przyjaciółmi (przyjadą do nas z Niemiec), a w następny tydzień 60tka teściowej, impreza będzie dość spora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Zaliczone 8km na bieżni
![]() Na śniadanie musli z owocami suszonymi i odżywką białkową, a na śniadanie kromka chleba razowego z twarożkiem a do tego kilkanaście oliwek, uwielbiam je jeść jako przekąskę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dołączam do was
![]() Co do ćwiczeń to Tiffany - uwielbiam no i Choda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Hej ja używam aplikacji Fitatu. Dzisiaj na śniadanie jajecznica. Na drugie śniadanie był shake (kefir,banan,miód, rodzynki suszone,orzechy włoskie ) I zaraz idę na siłownię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj kiepsko z dietą, już 3 ciastka zjedzone na urodzinach jestem 😒. Pociesza mnie tylko to, że byłam na siłowni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, u mnie sporo ćwiczeń, chodzę na rowery A dziś byłam na brzuch i pośladki. Bardzo ciężkie zajęcia. No ale walczę 🙂 i jajeczniczke właśnie zjadłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Brawa dla wszystkich, którzy trzymali dietę na weekendzie
![]()
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
U mnie weekend na plus. Ale dzisiaj zjadlam 5 pierniczków nadziewanych. Grrrr zaraz robie coś żeby to spalić. Bo w piątek się ważę i chcę zobaczyć już różnicę. 😁
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Witajcie. Ja też chętnie do Was dołączę. Od 5 sierpnia ćwiczę 5-6 razy w tygodniu. Dodatkowo staram się jeść 5 zdrowych posiłków dziennie. Mam 165 wzrostu. Ogólnie bym chciała schudnąć z 5 kg, ale pamiętajcie, że nie liczy się waga tylko wymiary. Jesteście tu jeszcze, czy już się poddałyście?
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, mogę dołączyć? Mam mega problem ze swoją wagą, aż już mi potwornie wstyd, że wyglądam jak wyglądam.. A mój chłopak codziennie od jakiegoś czasu ćwiczy i już wyglądamy bardzo jak Flip i Flap.
Mam 155 cm wzrostu i aż boję się zobaczyć ile ważę. Celuję, że między 67-69 kg - dam znać jutro jak sprawdzę na czczo z rana. Też nigdy tyle nie ważyłam. Marzy mi się schudnąć do 52-55 kg. ![]() Ja bym chciała zdrowo jeść (tak ok 1500-1700 kcal) i spacery, Mel B, ćwiczenia jakieś taneczne z neta i hula hoop. Nie kupuję teraz karnetu na siłkę bo mnie nie stać ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
witam nowe osoby
![]() Niestety nie było mnie kilka dni, miałam trochę spraw do załatwienia, dieta i ćwiczenia też legły w gruzach. Od dzisiaj powrót ![]() Póki co to zaliczone na dzisiaj ćwiczenia Mel B: pośladki, abs, brzuch, ramiona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sporo chodziłam, ale ostatnie dwa dni miałam combo życia. Miałam migrenę i wymioty, nic nie mogłam przełknąć i jeszcze dostałam alergii i okresu ![]() Dziś chcę spróbować hula hoop (mam ten z masażerem) i mel b na pośladki.
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj minęły 3 tyg od kiedy zaczęłam ćwiczyć i pilnować tego co jem. Niestety nie zmierzyłam się wtedy, ale czuję po ubraniach że są trochę luźniejsze. Sama czuję się lekko, a nie taka spuchnięta jak wcześniej.
Na wadze niecałe 2 kg mniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ale się cieszę, że powstał nowy, świeży wątek
![]() Chętnie do Was dołączę. Mam 160 cm i z 73-74 kg (muszę się zważyć), więc podobnie, jak niektóre z Was ![]() Jeszcze kilka lat temu byłam zakochana w fit życiu. Regularne treningi, pudełeczka do pracy, rekordy w ciężarach itp. Nie wiem w którym momencie dokładnie, ale przestało mi się chcieć, zaczęłam być ciągle zmęczona, obżerałam się w samotności. Wracając z pracy i wiedząc, że męża nie będzie w domu zachodziłam do sklepu i kupowałam wyżerkę ... słodkie bułki, pitne jogurty, lody, batony i coś "na słono", żeby zrównoważyć słodycz ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.