|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Isc do dermatologa, czy od razu do endokrynologa?
Bylam jakis czas temu u dermatologa. Koszt wizyty 180zł, wiec nie tanio. Dostalam antybiotyk i musialam zrobic badania, glownie na hormony, poniewaz lekarz wyraznie zaznaczyla, że tu trzeba leczyc przyczyne (hormon) a nie tylko skutek (tradzik) po czym umowic sie na wizyte ponownie. Wyszlo z nich, ze mam za wysoki testosteron i androstenion. Umowilabym sie na ta wizyte, ale mam dylemat, poniewaz jest droga, a nie chce pojsc tylko, zeby wyslano mnie do endokrynologa, bo jaka jest teraz jej rola, skoro trzeba przejsc do leczenia przyczyny, ktora sa najwyraźniej hormony? Proszę o pomoc, bo może o czyms nie wiem, i jednak powinnam sie tam udac. Dodam, ze mam 16 lat.
Wysłane z mojego HUAWEI CAN-L11 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Isc do dermatologa, czy od razu do endokrynologa?
Poszlabym do endokrynologa. Jest taka mozliwosc, ze dostalabys skierowanie od lekarza rodzinnego?
![]() |
#3 |
Interleukina Druga
|
Też poszłabym przede wszystkim do do endokrynologa żeby leczyć przyczynę. Myślę, że warto też przejść się do ginekologa zwłaszcza jeżeli masz nieregularne miesiączki albo problem z wagą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Najlepiej idź do endokrynologa -ginekologa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Endokrynolog! U mnie jest właśnie chyba podobnie. Męczę się z trądzikiem odkąd mam 13 lat (teraz mam prawie 20) i dopiero po drugiej kuracji izotekiem, dermatolog stwierdziła, że powinnam udać się do ginekologa (tym bardziej że zauważyłam u siebie inne dziwne objawy) ta zaś wysłała mnie do endokrynologa. Za niedługo zrobię badania i idę z nimi na pewno do endokrynologa. I tak chodzę od Annasza do Kajfasza...
Olewam już tych dermatologów, bo ileż można ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.